Šta je novo?

Jeftinija AGP grafička?

iNCUBUs

Čuven
Učlanjen(a)
08.01.2002
Poena
619
Želeo bih da uzmem neku jeftiniju AGP grafičku kartu, ne nešto preterano skupo, ne nameravam da dam više od 40ak evra.

Imam Athlon 2400+, 1 Gb memorije, ploča je MSI K7N2 Delta-L.

Trenutno imam Radeona 9200 i želim nešto tek da npr novi PES ne moram da igram na najnižim grafičkim detaljima sa seckanjem :)

Dakle nisam ozbiljan gejmer, odigram ponekad ponešto kada imam vremena i to je to.

Videh da mi se u budžet uklapa ATI Radeon 2400 Pro, kao i 9600 Pro. Pretpostavljam da je 2400 bolja kupovina?

Ja bih u principu voleo neku Nvidiju, ali ne znam šta bi moglo da se nađe za te pare a da je istog kvaliteta kao npr taj 2400 Pro?

Unapred hvala.

P.S. ako išta znači, kupujem i novi monitor, neki TFT 22" wide, verovatno ViewSonic VA2226w.

Ako uzimas novio monitor pojacaj malo i budzet za grafu, da ne bude seci ushi krpi dupe. Za samo 10-20€ vise imas skoro vrhAGP grafickih, uzimas polovno? (Cim pominjes 9600Pro)

Ne, nisam gledao polovne, ovo je novo, našao sam u Gigatronu:

VGA ATI Radeon 9600 PRO PowerColor AGP 256MB/DDR2/DVI-I/TV-out/1, 39.54 € (3242.28 Din)

Ne žurim preterano sa kupovinom grafičke, tako da mogu još da pričekam, da povećam budžet, ali ne isplati mi se da uzimam nešto baš preterano pošto je moja mašina zastarela. Šta možeš da mi preporučiš?

Da sam na tvom mestu ne bih davao 40e za AGP. Npr taj novi PES zahteva PS3.0 a 9600pro ga ne podrzava. Prodaj plocu, procesor, memoriju i grafiku i predji na neku jeftiniju novu platformu. Doci cete neznatno skuplje, ali imaces novo, pod garancijom i daleko bolje.

Znaš kako, PES sam naveo samo kao primer. Igrao sam demo na ovoj mojoj konfiguraciji i radio je praktično bez ikakvog problema. Na početku kada mi napiše da zahteva jači hardver, kliknem ignore i sve radi regularno.

Opcija sa prodajom ploče, procesora, memorije i grafičke nije moguća :)

BTW zar navedeni 2400 Pro ne podržava PS3.0?

Podržava, ali je ta karta overkill za taj procesor. Neki X1650 bi bio pravo odmeren. Podržava pomenute shadere 3, za razliku od 9600, a skuplji je do 10 evra.

RazbojNick, misliš da mi se 2400 nikako ne isplati, tj ceniš da bi bilo problema sa istom ili?

Ima li neka NVIDIA alternativa ili da gledam X1650 (ili ipak i taj 2400)? Vidim ima X1650 Powercolorov, sa 512 Mb za oko 45e, a po praktično istoj ceni taj model ali sa 256 Mb. Kolika je realna razlika u kvalitetu?

Podržava, ali je ta karta overkill za taj procesor. Neki X1650 bi bio pravo odmeren. Podržava pomenute shadere 3, za razliku od 9600, a skuplji je do 10 evra.

Slazem se sa ovim ali video sam za 60€ 3650 AGP, jeste overkill ali ce terati tvoj proc do maksimuma. Nego da ti predlozim nesto, posto ti se ne ulazi u finansijske vratolomije:

Prodaj plocu + procesor + graficku za recimo 30€ da ode odmah jeste niska cena ali bitno je prodati...

Kupi npr. tacku jedan iz ovog oglasa sto te izadje 45€

Kupi 8600Gt za 48€

Ulaganje ti je ravno 63€ a masina daleko bolja.

@iNCUBUs: Nećeš imati problema, ali je nepotrebno da uzimaš toliko jaku kartu za ostatak mašine. Nećeš videti/dobiti nikakav boljitak u odnosu na jevtinije karte. Naveo si da nećeš dati više od 40evra, ako je to čvrst uslov, onda uzmi HD2400 ili x1650+ za te pare, koju već nadješ, bolji su od 9600 više puta, makar imale DDR2 na sebi. Više nije važno na tim karticama.

P.S. nećeš se usrećiti sa tolikim monitorom i tom konfiguracijom kad je igranje u pitanju. Suviše je slaba, a ne bi bilo bolje čak i da imaš najjaču AGP postavku.

Poslednja izmena:
Nije baš tolika poenta u ne-znam-kakvom igranju. Kao što sam već rekao, PES9 mi radi i sa sadašnjom konfiguracijom i grafičkom kartom, ja samo želim malo to da unapredim pošto ovu mašinu jednog dana sigurno neću prodavati već ću uzeti komplet novu.

Ne jurim najnovije igre, daleko od toga, želim samo komotnije da odigran ponešto iz prethodnih nekoliko godina.

Onda bez dvojbe x1650pro, 2400pro je 64-bitna kartica i na mnogo boljoj masini od tvoje (3000+ AM2 i 2GB DDR800) radila je katastrofa. X1650 je duplo brza, evo malo pregledaj test.

Poslednja izmena:
Na sestrinom sempron-u, 1gb rama i saphire 9600pro PES 2009 demo ide kao sat na medium detalja i 1024 rezoluciju.

2008 je mogla da se igra i na medium, ali je bila lose optimizovana tako se igralo low.

Doduse kartica je 256mb ddr2 i overclockovana do maximuma.

Vrh Dno