Šta je novo?

Jeftini bluetooth zvučnik

star-duster

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
345
Svestan sam postojanja teme "bluetooth zvučnik" u ovom podforumu, ali tamo se raspravlja o JBL, Bose, Harman Kardon i sličnim poslasticama od više stotina evra. Mene interesuje nešto neuporedivo skromnije, tako da ne bih da se ubacujem u tamošnju raspravu.

Dakle, šta uzeti za cca 20 evra? Zvučnik mi treba da glumi radio, tj. da preko njega slušam sa telefona internet radio stanice i muziku. Mobilnost mi nije važna, zvučnik neće često da izlazi, slušaće se uglavnom u jednoj omanjoj sobi (cca 3x4 m), tako da mi autonomija baterije ne predstavlja bitnu stavku. Čak zvučnik i ne mora da ima bateriju, vrši mi posao i da bude stalno priključen u struju. Ali mi jeste važno da može da reprodukuje zvuk dok jeste na punjaču (ovo napominjem jer čitam za Xiaomi zvučnik da ne svira dok je priključen na struju, tek kad se skine sa punjača; glupost).
Takođe mi je izuzetno važno i da ima koliko-toliko pristojan zvuk. Znam da je "koliko para toliko muzike", ali ovog puta mora da posluži i nešto skromno.

Za sad mi je favorit Bluedio BS-2
https://www.aliexpress.com/item/Blu..._2&btsid=8aee8cce-9d25-4faf-9fb7-191836d767c3
Na akciji je, pa za 16,5 dolara mališan deluje sasvim dobro. Jeste kinez, ali ipak je brend i nije no-name, ima ga u ponudi i na Amazonu i sličnim sajtovima, a dobre su mu i ocene, ima i recenzija po netu.

Ako imate preporuku za nešto bolje (bilo iz inostranstva ili u domaćim prodavnicama, oglasima), onda dajte predlog. Pre bih uzeo nekog (polu-)brendiranog kineza, nego čiste no name kineze kojima naši prilepe nalepnice tipa Xwave ili nešto slično i prodaju ih za 30 evra.

Poslednja izmena:
Video sam i tog Huaweija. Pretpostavljam da misliš na onaj model labud (swan)?
Zanimljiv je dizajn, ali za moj ukus malo ekstravagantan i ne uklapa se u moju sobu. Zato nisam ni gledao specifikacije i recenzije. Jeste poznatiji brend, ali preskočiću. U svakom slučaju, hvala na preporuci.

Deluje dobro. Naručivao sam dosta knjiga sa Amazona i stizale su bez problema, ali tehničku robu ne šalju nama. Pogledao sam i nezavisne prodavce na Amazonu, ne šalju ni oni. Imam i rodbinu u SAD ali bezveze mi je da ih cimam da zvučnik stigne njima pa da mi oni šalju, previše je to komplikovanja, a i cena slanja ispašće veća od cene uređaja. Videću.
Najverovatnije kupujem na aliexpress, eventualno ebay ili kod nas.

Naručio sam Bluedio BS-2. Akcija se bliži kraju, a i broj dostupnih komada se bitno smanjio, tako da nisam hteo više da odlažem. Preko Aliexpress aplikacije cena je bila 16,19 dolara, za te pare je valjda dobar. Sad samo da stigne, da me carina ne odere i - naravno - da zvučnik radi.
Javiću utiske kad stigne.

Stigao mi je danas Bluedio BS-2. Nisam imao prilike mnogo da ga slušam, a i nisam neki iskusni audiofil, ali deluje pristojno (pogotovo kad se uzmu u obzir cena i dimenzije).
Nema baš izražen bas niti snagu zvučnika npr. neke mini-linije. Oseća se da je mali zvučnik. Ali kada ga pogledaš i vidiš koliko je zapravo minijaturnih dimenzija, onda zvuk deluje iznenađujuće čisto i moćno.

Za nekih sat vremena korišćenja su mi utisci sledeći: Kvalitet izrade deluje baš dobro, jaka je plastika i nigde ne krcka. Pakovanje je odlično i deluje luksuznije od svoje klase. Zvučnik se lako uparuje sa telefonom i ne gubi konekciju, dakle bluetooth odličan. Zvučnik je mali, ali nije previše lagan. Zvuk nije prejak, ali dovoljan za prosečnu sobu. Nije hifi kvalitet, ali za slušanje internet radija sasvim dobar. Zvuk ne "zveči" poput nekih najjeftinijih zvučnika, čak ni kad se pojača. Uključivanje 3D opcije ne menja mnogo zvuk, ali ga donekle obogati.

Ukratko - bolji je od zvučnika telefona ili tableta, ali nije (niti može biti) na nivou čak ni prosečnih mini-linija ili npr. Logitechovih 2.1 zvučnika za računar. Nisam imao prilike da BS-2 uporedim sa drugim jeftinim bt zvučnicima, ali deluje baš bolji od malih "kantica" koje sam viđao. Naravno da bi neki JBL bt zvučnik davao bolji zvuk, ali uporedite cene.
Za svoju cenu Bluedio je vrlo dobar.
(Mogao sam bolje da prođem sa carinom, ali to nema veze sa zvučnikom.)

Ja sam skoro pazario Xiaomi stereo bluetooth speaker, uklapa se sa cenom do 20e, odlican zvuk za te novce i velicinu, ali nema nista od ulaza, niti mogucnost handsfree razgovora, samo bluetooth muzika.

Nazad
Vrh Dno