Šta je novo?

Jeftine klime

Pokazaće vreme, ali odjednom toliko demonizovanje nekog brenda smrdi.. I ne nisam mogao da kupim najjeftiniju, a da bude približno tiha kao hisense, obzirom da sam je platio sa dostavom oko 38000din, ne znam koliko bi to uštedeo da sam uzeo neku jeftiniju. 😄
Pa imaju voxove,tesle,bergen,vivax na ananasu za 32-33-34 i to bez vaucera 😂
E sad dal su bucnije to ne znam ali hlade.

Pored ovako skupih montaža, zaista nije neka ušteda par hiljada din ako ću dobiti bar neki benefit za uloženo. U svakom slučaju imam iskustva i sa mideom, ne hvalim uređaje samo zato što ih posedujem, nisam serviser pa ću dati realnu ocenu vremenom iz mog ugla.

Pored ovako skupih montaža, zaista nije neka ušteda par hiljada din ako ću dobiti bar neki benefit za uloženo. U svakom slučaju imam iskustva i sa mideom, ne hvalim uređaje samo zato što ih posedujem, nisam serviser pa ću dati realnu ocenu vremenom iz mog ugla.
Kolko bila montaza?

Da, jer se ovde Hisense hvalio dobrano, i ako se ne varam, one prve, Pro Energy ili kako vec, nisu bile tako lose.
Problem je sto je pricano da je pro x maltene ista, a onda sam ja otisao sa foruma pre grejne sezone i defrosta.
A ona je bila ogranicena budzetom i izborom klima u odredjenoj prodavnici u Zrenjaninu.
Samo da je ne zadesi ta losa elektronika koja na dosta njih crkava, ovako njoj nije bitno, greje u prelaznom malo i dolazi za BG preko zime, za defrost verovatno misli da mora zamrzivac da iskljuci...

Jasno stoji šta je rečeno, na osnovu nečega si preporučio Hisense a posle si došao da širiš anti Hisense propagandu. Svakom bi to bilo čudno posebno kad isključivo svakome preporučuješ Haier ali si eto kumi ipak rekao da uzme Hisense i to je bila katastrofa.
U primeru, da sad ne pretražujem forum mrzi me, je lik pitao da li da uzme midea 18ticu ili ne sečam se koju drugu i pitao za preporuku u tom cenovnom rangu.
Ti si ko iz topa rekao da je bolje da uzme tu Haier 18ku koja je malo manje od 300e skuplja i sigurno je preko 100000 na oglasima. To svakako nije u tom cenovnom rangu.
Evo, mene ne mrzi, par postova pre mog, covek pitao bas za Flexis.
A ispod je i moj post, samo 8 postova posle njegovog.
To sto si ti pretpostavio da ja coveku koji ne zna da li ce 12 ili 18 i trazi nesto u nivou slabasnog breezelessa i Venting klime, preporucujem 50% skuplji Flexis je vec do tebe.

Nista nije katastrofa, klima joj super radi, ali bih voleo da joj nisam preporucio klimu koja se na kraju ispostavi da je vecini korisnika losa, a onda i ozbiljnim ljudima iz struke.
Zamisli nekome kazes da je Range Rover super suv, on ga kupi, a ti onda upoznas servisera iz British Motorsa...

To da ja svakome preporucujem Haier je vec tvoja laz i ismisljotina, molim te da se suzdrzis takvog ponasanja.
Znam da nije svakome lako ostati na nivou odraslog coveka, ali potrudi se.
Screenshot 2025-07-24 002720.png

Screenshot 2025-07-24 002731.png

Ili da opet izmislis da sam ja nekome preporucio klimu od 900e, a on trazio od 600?

Mlad si ti previse na forumu da tako lupetas o meni i razlozima mog postovanja, da se tako frljas sa tim totalno nebuloznim pretpostavkama...procitaj jedno 100-200 mojih postova u temi, pa se onda javi da barem kada nesto izjavis, pokusas da ima smisla.
A pre toga popisi na papir svaku moju preporuku za Hisense, Gree i Mideu, pa onda za Haier i javi se ovde sa ciframa.

Što bi to radio? Ja nisam nigde ni rekao da Haier ne valja i da ne radi. Rekao sam da nije ništa specijalno u odnosu na druge i da je daleko od Midea i Gree. Da je tu negde ne bi morao da kupuje kompresore od drugih kompanija što dovoljno govori koliko je daleko od Gree i Midea.
Sama cinjenica da ti mislis da ljudi sede pored spoljasnje jedinice da bi videli kada radi defrost, a ti tvoju ni ne cujes, niti znas sta radi spolja, a kazes da ne preporucujes nesto sto nisi detaljno testirao...te diskvalifikuje iz svake dalje diskusije o tome sta je bolje.
Tačno se vidi da je to čista kampanja i borba za tržište po principu ko će više rabata da da njega ćemo da promovišemo. Hisense i Haier su dosta agresivno krenuli da osvoje tržište pa je sad glavno pitanje "Da li Haier ili Hisense?" jer pazi molim te samo ta dva brenda postoje pa je to glavna dilema.
Evo, odakle ti vadis te gluposti, meni nije jasno. Jel ti kapiras da si ti ovde jedini monter klima? Ajde, podeli sa nama svoj KP nalog, nemoj da se stidis.

Mislim da nikada manje postova po danu nisam pisao, a da vecih gluposti o istima nisam procitao od jednog coveka.
Posto sam do malopre bio dole u Surdulici, da ti reknem nesto batke: "S taj tvoj nisan ne si konj s metar pogodis."
Sve kao prethodno, prosto neverovatno da su to bila glavna pitanja. Ono ja sam novinar i odem kod glavnog baju iz "unije servisera" i od svih brendova ja izaberem baš ta dva jer se ceo svet vrti oko Haier i Hisense.
Ili recimo se znas sa "baju" i kaze ti sta valja, a sta ne, nakon sto ti ja kao kum(ovo je drugi kum, koji je pazario Flexis) dodjem i preporucim da uzmes Hisense kao jeftiniju varijantu Haier-a, jer koristis samo za hladjenje nakon sto me ti pitas "A sta je sa onim tvojim crnim klimama", da je sve to u sustini bacanje para za tvojih 25-30m2.
Kod te tvoje suplje price te zeza sto ja u 90% slucajeva kada nesto kazem, to mogu i da potkrepim.
Em cu ovde da ti okacim koje klime sam ja njemu slao i o cemu smo pricali telefonom, pa sam slao linkove, em ces da vidis odakle info i da to nije meni onako na pamet palo, niti receno za forum.
Ako si zbunjen, moje poruke su desno. O drugom servisu stvarno ne mogu, ne bih da izgube licencu zbog iskrenosti menadzera.

Screenshot 2025-07-24 012817.pngScreenshot 2025-07-24 012824.pngScreenshot 2025-07-24 012830.pngScreenshot 2025-07-24 012843.pngScreenshot 2025-07-24 012903.pngScreenshot 2025-07-24 013001.pngScreenshot 2025-07-24 013317.png
U USA je Haier najomraženiji brend i jedini od kineza koji su uspeli da se ušeme tamo su Midea sa Carierom i Gree sa ne sećam se kojim njihovim brendom. Tu se inače Gree bolje kotira od Midea.
Uostalom jedno su selfpaid research a drugo su Consumer Affairs pa evo šta o Haieru misle u US i na zapadu https://www.consumeraffairs.com/homeowners/haier.html?page=3
A jesi li pogledao Midea(Carrier) i Hisense ocene tu, da su isto takve? I to ne samo tu, nego i na trustpilot, itd...sto bi rekli, mani se corava posla.
General Electric u US je takodje Haier-ov.

Odavno sam prevazišao te bolesti da me neko naljuti ili iznervira na internetu.
Te manipulacije kao ja sam rekao nešto pto nisam rekao su isto smešne.
Naravno da me ne zanima da sedim pored klime i da brojim koliko će defrosta za noć da uradi. Imam mnogo bitnije stvari umesto toga.
I bez toga mogu da primetim da li uređaj radi kako treba ili ne pa tek nakon toga da obratim pažnju i da ga testiram.
I ne moraš ti da mi kažeš da li ja treba nešto da preporučujem na internetu kad sam i sam rekao da to ne radim?! Nekad nekom kažem šta je bolje ako se dvoumi ali nikako ih ne odvratim da kupe nešto za šta ja imam interes da se prodaje.
Klime testiram ponajviše zbog mene i ljudi koje lično poznajem i kojima ugrađujem.
Cekaj, testiras ili ne testiras, cekicas pored klime ili ne cekicas, meni sada nista nije jasno.
Kako vidis da mi uredjaj radi kako treba pre nego sto odlucis da testiras...graske li bacas?

Da, jer se ovde Hisense hvalio dobrano, i ako se ne varam, one prve, Pro Energy ili kako vec, nisu bile tako lose.
Problem je sto je pricano da je pro x maltene ista, a onda sam ja otisao sa foruma pre grejne sezone i defrosta.
A ona je bila ogranicena budzetom i izborom klima u odredjenoj prodavnici u Zrenjaninu.
Samo da je ne zadesi ta losa elektronika koja na dosta njih crkava, ovako njoj nije bitno, greje u prelaznom malo i dolazi za BG preko zime, za defrost verovatno misli da mora zamrzivac da iskljuci...
Upravo je to poenta. Jer se ovde hvalio pa je ispalo da ne valja. Zbog svakakvih koji trče pred rudu sa hvaljenjem nekog brenda se i desi to kao kod tebe.
Evo, mene ne mrzi, par postova pre mog, covek pitao bas za Flexis.
A ispod je i moj post, samo 8 postova posle njegovog.
To sto si ti pretpostavio da ja coveku koji ne zna da li ce 12 ili 18 i trazi nesto u nivou slabasnog breezelessa i Venting klime, preporucujem 50% skuplji Flexis je vec do tebe.
Još gore ako si na njegovo dvoumljenje između dve 18tice preporučio 12ticu za isti novac. I nemaš potrebe da dodaješ epitet "slabašni" pored "breezlessa" i da pasivno negativno utičeš na brend Midea.
Nista nije katastrofa, klima joj super radi, ali bih voleo da joj nisam preporucio klimu koja se na kraju ispostavi da je vecini korisnika losa, a onda i ozbiljnim ljudima iz struke.
Zamisli nekome kazes da je Range Rover super suv, on ga kupi, a ti onda upoznas servisera iz British Motorsa...
Koliko znam i Haier ima jeftine modele pa me opet čudi kako neko ko ima vazda Haier klima ipak reši da nekom preporuči Hisense.
To da ja svakome preporucujem Haier je vec tvoja laz i ismisljotina, molim te da se suzdrzis takvog ponasanja.
Znam da nije svakome lako ostati na nivou odraslog coveka, ali potrudi se.
Opet manipulacija uz dodato pasivno omalovažavanje sve u cilju da ispadneš šta?
Sigurno nisam rekao da otkada si na forumu samo preporučuješ Haier klime, već sam rekao da to uglavnom radiš u skorije vreme.
Mlad si ti previse na forumu da tako lupetas o meni i razlozima mog postovanja, da se tako frljas sa tim totalno nebuloznim pretpostavkama...procitaj jedno 100-200 mojih postova u temi, pa se onda javi da barem kada nesto izjavis, pokusas da ima smisla.
A pre toga popisi na papir svaku moju preporuku za Hisense, Gree i Mideu, pa onda za Haier i javi se ovde sa ciframa.
Ne bavim se praćenjem članova po forumima niti imam vreme za to niti me ti lično zanimaš da bi prelistavao tvoje postove.

Sama cinjenica da ti mislis da ljudi sede pored spoljasnje jedinice da bi videli kada radi defrost, a ti tvoju ni ne cujes, niti znas sta radi spolja, a kazes da ne preporucujes nesto sto nisi detaljno testirao...te diskvalifikuje iz svake dalje diskusije o tome sta je bolje.
Ne mislim, pitao sam da li stvarno to rade pojedinci ovde. To je bilo pitanje a ne moj lični stav tako da još jedna manipulacija sa tvoje strane.
Naravno da ne preporučujem nešto što je netestirano i ne provereno. Još manje bih bio lud da javno preporučujem nešto isključivo na osnovu samo jedne klime koju ću da pratim kod kuće.

Evo, odakle ti vadis te gluposti, meni nije jasno. Jel ti kapiras da si ti ovde jedini monter klima? Ajde, podeli sa nama svoj KP nalog, nemoj da se stidis.
Ne vadim ih ja, to ti ovde serviraš. Ja sam samo rekao kako mi to baš onako smešno zvuči..... Haier ili Hisense?
Ne kapiram kakve sad veze ima KP. Na KP prodajem ili kupujem neke totalno nevezane stvari sa onim što radim.
Ako si mislio na klime to prodajem u radnji a ne na KP.
Mislim da nikada manje postova po danu nisam pisao, a da vecih gluposti o istima nisam procitao od jednog coveka.
Ah pa kako drugačije, to mu dodje slično kao "Learn gramar first, your english su...."
Posto sam do malopre bio dole u Surdulici, da ti reknem nesto batke: "S taj tvoj nisan ne si konj s metar pogodis."
Stvarno pojma nemam i šta si hteo da kažeš a ni koja je poruka sa ovom rečenicom.
Ili recimo se znas sa "baju" i kaze ti sta valja, a sta ne,
A pa to već objašnjava mnogo što šta, čim se znaš sa baju iz unije servisera a koji je rešio da nam prodaje Haier jer tu ima najmasniji profit kao što to slično bilo pre par godina sa Gree.
Kod te tvoje suplje price te zeza sto ja u 90% slucajeva kada nesto kazem, to mogu i da potkrepim.
Nisam ja pričao nikakvu priču gde cenim određeni brend a svojim ljudima kažem da kupe neki drugi.
A jesi li pogledao Midea(Carrier) i Hisense ocene tu, da su isto takve? I to ne samo tu, nego i na trustpilot, itd...sto bi rekli, mani se corava posla.
General Electric u US je takodje Haier-ov.
Ti kažeš da je Haier top 1 brend u USA.
Ja kažem da nije i da je to plaćeni marketing.
Ti mi onda odgovoriš pa nije ni Midea ni Hisense.....
Kako vidis da mi uredjaj radi kako treba pre nego sto odlucis da testiras...graske li bacas?
Kako vidim da li TI uređaj radi kako treba? To vidiš ti a ne ja ja samo mogu da dodjem na intervenciju ako prijaviš problem a do tada niti bacam pasulj niti me zanima nečiji uređaj.
Ako si mislio "kako vidim da li mi uređaj radi" to stvarno nemam potrebe da raspravljam.

Pozdrav, zanima me vaše mišljenje za klimu

Vox IJF12-PCPMW​

kao primarno grejno telo stana od 40 kvadrata. Priložio sam šemu stana, zeleno su prozori, plavo su spoljni zidovi, a crveno bi bila pozicija klime, tako da bi imala direktan pogled i na dalju (na slici donju) sobu. Da li ta jedna klima bila dovoljna za grejanje,ili tu moraju dve jeftinije/jedna skuplja?
Takođe, da li je ova Vox ok ili u tom cenovnom rangu ima i boljih za moju potrebu. Hvala vam1000147742.png

Prilozi

• 1000147742.png
    1000147742.png
    113.1 KB · Pregleda: 17
Sa 8,5kg unutrašnjom i 22,5kg spoljašnjom i jednorednim izmenjivačem to nije uređaj za grejanje 40kvm. Tebi trebaju dve 9ke ili jedna ozbiljnija 12-ca. Vivax AERI je za taj Vox babaroga. Kakva je izolacija zgrade, da li greju okolni stanari, ispod, iznad, pored?

Sa 8,5kg unutrašnjom i 22,5kg spoljašnjom i jednorednim izmenjivačem to nije uređaj za grejanje 40kvm. Tebi trebaju dve 9ke ili jedna ozbiljnija 12-ca. Vivax AERI je za taj Vox babaroga. Kakva je izolacija zgrade, da li greju okolni stanari, ispod, iznad, pored?
Prabo da ti kažem ne znam, zgrada je starija, izmedju ratova. Visoko prizemlje, lokal je pored koji se greje i takodje iznad su stanovi koji se greju. Sad gledam

Vivax Inverter klima ACP-12CH35AERI+,​

za oko 45k, to mi je i ok cena, znači ona bi mogla da bude ok, u svakom slučaju mogu da dodam još jednu ako zatreba. Jel znaš možda gde se kupuje taj dodatni wifi modul i koliko otprilike košta? Hvala ti

Kad kažeš visoko prizemlje, šta je ispod tebe? Pod je ceo u parketu (sem kupatila i kuhinje)? Kako sinse grejao do sada? Koliko si trošio? Vivax AERI, iako je jači od onig Vox-a, nema grejač spoljne jedinice. Čekaj da se još neko javi sa predlogom. Koliki je budžet? Ja lično imam iskustva samo sa japancima, ako ne računam iskustvo sa tri defektne Midea klime koje sam menjao za Fujitsu tamo negde 2018-te godine. Što se tiče stana, sećam se da je jedan član foruma uspešno grejao 40-ak kvm sa 12LU, koja istini za volju nema grejač spoljne jedinice ali je jača (i skuplja) od prosečne 12-ce. Sada tog modela nema, naslednik je 12KG koji košta kao dva Vivaxa sa sve wifi. DakleM da sačekamo još nekoga sa da svoje mišljenje. Ako imaš 100.000 na raspolaganju, ene NocriaX na popustu. Jeste stari model, ali je klima kao Robokap 😎

Kad kažeš visoko prizemlje, šta je ispod tebe? Pod je ceo u parketu (sem kupatila i kuhinje)? Kako sinse grejao do sada? Koliko si trošio? Vivax AERI, iako je jači od onig Vox-a, nema grejač spoljne jedinice. Čekaj da se još neko javi sa predlogom. Koliki je budžet? Ja lično imam iskustva samo sa japancima, ako ne računam iskustvo sa tri defektne Midea klime koje sam menjao za Fujitsu tamo negde 2018-te godine. Što se tiče stana, sećam se da je jedan član foruma uspešno grejao 40-ak kvm sa 12LU, koja istini za volju nema grejač spoljne jedinice ali je jača (i skuplja) od prosečne 12-ce. Sada tog modela nema, naslednik je 12KG koji košta kao dva Vivaxa sa sve wifi. DakleM da sačekamo još nekoga sa da svoje mišljenje. Ako imaš 100.000 na raspolaganju, ene NocriaX na popustu. Jeste stari model, ali je klima kao Robokap 😎
Prethodno grejanje je bilo na struju, tj mermerne radijatore pa sam to izbacio. Ispod je neki prazan suteren/podrumski prostor. Idealno bi bilo do 45-50k za tu jednu, pa ako to bude biko slabo, s ozbirom da je to jedino grejanje dokupio bih mozda jednu 9-ku u drugoj sobi. Parket je ispod. Tebi hvala svakako na predlogu, gledam da vidim kad se još neko javi. Hvala!

Aeri ima grejac..

Taj prazan prostor ispod ti je potencijalno veliki problem kod grejanja jer ti podhladjuje stan, treba tu nesto jace bar dve takve Aeri da budes siguran. Mozda moze sa tom devetkom sto si planirao ali ja bi isao na 12.

Što se tiče Hisense klima ja bih voleo da znam konkretno zašto su toliko loše. Ako je neko od vas, koji ste bolje upućeni i/ili imate gde/od koga da saznate, voljan da podeli informacije ovde bilo bi lepo.
To da je neki uređaj dobar ili loš ne govori mnogo. Voleo bih da znam da li su sve njihove klime loše, ili je problem sa neki (kojim?) serijama. Da li je problem sa softverom ili hardverom. Da li se često kvare, i ako je tako šta se kvari: elektronika, kompresor, EEV itd. Da li kratko traju.

Ako pretpostavimo da su Hisense klime toliko loše, da li to znači da su Vivax, Vox, Tesla, Midea, Venting itd. u tom nekom cenovnom rangu (recimo do 65,000 din za 9k i 12k) bolji uređaji? Većina ovih uređaja zna da bude osetno jeftinija od Hisense pandana (npr. Vivax Aeri+ 12k naspram Energy Se 12k ili eventualno Energy Pro+).

Da predupredimo nekonstruktivnu raspravu, sve ovo pitam iz čiste znatiželje (a i iz "interesa", s obzirom da imam 5 njihovih klima), ne tvrdim ni da da su gore ni bolje od x/y/z uređaja (mada sigurno da nisu bolje od uređaja više klase, ali to je već druga priča).

Koliko sam ja skontao iz pisanija po forumu, lroblem je u softveru, tj prečestim kontrolnim defrostima. Tu i tamo nekome malo maši temperaturu, ali svi kinezi pate od te boljke, neko manje (tj neprimetno) neko više

To da, to sam i ja pročitao. Ima i kod mene tih df, temperaturu na hlađenju podešavam tačno koliko želim a na grejanju 1-2° manje da bih dobio onu koju želim.
Ali to mi se ne uklapa u narativ da je Hisense "samo" zbog toga toliko loš. Zato bih voleo da čujem o čemu se tu konkretno radi.

Ako uzmemo za primer vivax aeri +, ona je od moje klime skuplja u startu za 5-8k din, plus što vivax kao i midea zahtevaju godišnje servise da bi garancija važila 5 godina, u manjoj sredini taj servis je 3000 din puta 5 godina, ta klima je realno 200€ skuplja od moje klime. A da ne pričam o tome da li je aeri baš toliko savršen, čuo sam od servisra da i njima zna da strada elektronika u garantnom roku. Znači za tu razliku u ceni onda pametnije je da se uzme neki Daikin ili nešto slično, po mom mišljenju...

Što se tiče Hisense klima ja bih voleo da znam konkretno zašto su toliko loše. Ako je neko od vas, koji ste bolje upućeni i/ili imate gde/od koga da saznate, voljan da podeli informacije ovde bilo bi lepo.
To da je neki uređaj dobar ili loš ne govori mnogo. Voleo bih da znam da li su sve njihove klime loše, ili je problem sa neki (kojim?) serijama. Da li je problem sa softverom ili hardverom. Da li se često kvare, i ako je tako šta se kvari: elektronika, kompresor, EEV itd. Da li kratko traju.

Ako pretpostavimo da su Hisense klime toliko loše, da li to znači da su Vivax, Vox, Tesla, Midea, Venting itd. u tom nekom cenovnom rangu (recimo do 65,000 din za 9k i 12k) bolji uređaji? Većina ovih uređaja zna da bude osetno jeftinija od Hisense pandana (npr. Vivax Aeri+ 12k naspram Energy Se 12k ili eventualno Energy Pro+).

Da predupredimo nekonstruktivnu raspravu, sve ovo pitam iz čiste znatiželje (a i iz "interesa", s obzirom da imam 5 njihovih klima), ne tvrdim ni da da su gore ni bolje od x/y/z uređaja (mada sigurno da nisu bolje od uređaja više klase, ali to je već druga priča).
Da bi utvrdio razlike, moraš posedovati uređaje različitih brendova. Ovako ti je benčmark loš.

Mogu da diskutujem o tome, jer sam posedovao mideu extreme 12 koja je solidno grejala stan od 50 kvadrata, ali je daleko od toga da je bez mana. Treba biti realan, da li je vivax aeri+ bolji od te midee, koja je skuplja od njega jedno 100ak eura, čisto sumnjam u to. Najmerodavnije su recenzije korisnika, a ne servisera/uvoznika svako vuče na svoju vodenicu. 😄

Ti želiš na primer 25 a zadaješ 23, da li sam dobro razumeo?
@maxy

Da bi utvrdio razlike, moraš posedovati uređaje različitih brendova. Ovako ti je benčmark loš.
Ja nemam benčmark, niti sam u prilici da isti napravim. Zato i pitam. Niko od krajnjih korisnika ne može da testira X različitih uređaja u istim uslovima u periodu od recimo 5 godina, pa da dobije neki benčmark.
Ti želiš na primer 25 a zadaješ 23, da li sam dobro razumeo?
Tako je, kod grejanja ako se zada recimo 21° onda bude 23° u sobi. S tim da je nekad +1° a nekad +2° od zadate.

Ne moraš striktno u istim uslovima. Minimalna modulacija se vidi već u prelaznom periodu, buka svaki dan, učestali defrosti, način kako prati zadatu temperaturu, krckanje plastike... pa do suvih performansi uređaja.
Postoji X modela sa izraženim manama koji se javljaju kod svih korisnika. Pitanje je samo ko koliko obraća pažnju na to i da li ga uopšte ova tematika intresuje.

Imao do sada 9 klima, 8 različitih modela, trenutno 6 klima koje rade i tačno znam koje su mane pojedinih modela, a koje se recimo ne mogu pripisati uslovima u kojima rade.

Ne moraš striktno u istim uslovima. Minimalna modulacija se vidi već u prelaznom periodu, buka svaki dan, učestali defrosti, način kako prati zadatu temperaturu, krckanje plastike... pa do suvih performansi uređaja.
Postoji X modela sa izraženim manama koji se javljaju kod svih korisnika. Pitanje je samo ko koliko obraća pažnju na to i da li ga uopšte ova tematika intresuje.

Imao do sada 9 klima, 8 različitih modela, trenutno 6 klima koje rade i tačno znam koje su mane pojedinih modela, a koje se recimo ne mogu pripisati uslovima u kojima rade.
Sve to sam ispratio kod svojih klima, i sve su za sada ok. Naravno da imaju i svoje mane, ali prihvatljive su za tu cenu. Evo recimo Energy Pro+ trenutno održava 27°C (na koliko je i podešena) u 25 m², uz otvorena vrata ka hodniku (još ~6m², ali za hodnik pomaže i jedna Energy Se 12k) sa ~225 W. Venitalor na 3/5, tiha je, spoljna takođe, sve je ok.
Ali i dalje ne znam zašto su Hisense klime toliko loše i za izbegavanje.

Moja računica pre kupovine klime je bila ovakva:
Kubik drva me košta 7-8000K, plus pepeo, prašina, unosi, iznosi struganje, cepanje ..
spreman sam da tokiko dam za struju samo da se otarasaim sve gore navedenog.
Ako klima odradi posao, super.
Ako zakaže imam drva od prošle zime.
Da li sam mogao kupiti kvalitetniju od Expert Smart? Naravno, imao sam novac.
Moja greška je ta što nisam detaljnije ispitao teren. Samo sam rešio da neću Vox i Vivax a sad čitam superlative za Aeri+ a da ne spominjem modele od 70K

Sve to sam ispratio kod svojih klima, i sve su za sada ok. Naravno da imaju i svoje mane, ali prihvatljive su za tu cenu. Evo recimo Energy Pro+ trenutno održava 27°C (na koliko je i podešena) u 25 m², uz otvorena vrata ka hodniku (još ~6m², ali za hodnik pomaže i jedna Energy Se 12k) sa ~225 W. Venitalor na 3/5, tiha je, spoljna takođe, sve je ok.
Ali i dalje ne znam zašto su Hisense klime toliko loše i za izbegavanje.
Немам Хајсенс климе, па не знам ни одговор.
Kubik drva me košta 7-8000K, plus pepeo, prašina, unosi, iznosi struganje, cepanje ..
Moja greška je ta što nisam detaljnije ispitao teren. Samo sam rešio da neću Vox i Vivax a sad čitam superlative za Aeri+ a da ne spominjem modele od 70K
Вивакс је Мидеа.... Од Вивакса су познати модели који нису за грејање и њих не треба куповати. Исто тако имају и моделе са препорукама за грејање. Аери+ се у том сегменту, бар по писању овде на форуму показао солидно добро, тј. имамо довољно велики узорак да кажемо да је то тако.

Ne znam kako si propustio aeri jer bas se spominje stalno kao jeftin a dobar model,tako sam ga i ja uzeo,mada u poslednje vreme je preuzeo vodjstvo tcl sto se tice jeftinih klima koji sam ja isto pazario hehe🤣

Aeri je dugo na tržištu

Odluka za kupovinu je doneta preko noći, plus naletim na vaučer od 5000 na Ananasu.
Teme o klimama sam počeo čitati kad je namontirana 🙄
Zato pišem da bi budući kupci bili oprezniji.
Ono šta mene brine je na više mesta potvrđen podatak za preterano česte defroste kod Hisense Expert Smart.
Neka je i pola tačno, tu efikasnog grejanja nema kod minusa. ***, šta je tu je. Razmišljam da ako naletim na nekog ko traži klimu samo za hlađenje da ponudim pa kako se dogovorimo.

Nazad
Vrh Dno