Da, jer se ovde Hisense hvalio dobrano, i ako se ne varam, one prve, Pro Energy ili kako vec, nisu bile tako lose.
Problem je sto je pricano da je pro x maltene ista, a onda sam ja otisao sa foruma pre grejne sezone i defrosta.
A ona je bila ogranicena budzetom i izborom klima u odredjenoj prodavnici u Zrenjaninu.
Samo da je ne zadesi ta losa elektronika koja na dosta njih crkava, ovako njoj nije bitno, greje u prelaznom malo i dolazi za BG preko zime, za defrost verovatno misli da mora zamrzivac da iskljuci...
Jasno stoji šta je rečeno, na osnovu nečega si preporučio Hisense a posle si došao da širiš anti Hisense propagandu. Svakom bi to bilo čudno posebno kad isključivo svakome preporučuješ Haier ali si eto kumi ipak rekao da uzme Hisense i to je bila katastrofa.
U primeru, da sad ne pretražujem forum mrzi me, je lik pitao da li da uzme midea 18ticu ili ne sečam se koju drugu i pitao za preporuku u tom cenovnom rangu.
Ti si ko iz topa rekao da je bolje da uzme tu Haier 18ku koja je malo manje od 300e skuplja i sigurno je preko 100000 na oglasima. To svakako nije u tom cenovnom rangu.
Evo, mene ne mrzi, par postova pre mog, covek pitao bas za Flexis.
A ispod je i moj post, samo 8 postova posle njegovog.
To sto si ti pretpostavio da ja coveku koji ne zna da li ce 12 ili 18 i trazi nesto u nivou slabasnog breezelessa i Venting klime, preporucujem 50% skuplji Flexis je vec do tebe.
Nista nije katastrofa, klima joj super radi, ali bih voleo da joj nisam preporucio klimu koja se na kraju ispostavi da je vecini korisnika losa, a onda i ozbiljnim ljudima iz struke.
Zamisli nekome kazes da je Range Rover super suv, on ga kupi, a ti onda upoznas servisera iz British Motorsa...
To da ja svakome preporucujem Haier je vec tvoja laz i ismisljotina, molim te da se suzdrzis takvog ponasanja.
Znam da nije svakome lako ostati na nivou odraslog coveka, ali potrudi se.
Ili da opet izmislis da sam ja nekome preporucio klimu od 900e, a on trazio od 600?
Mlad si ti previse na forumu da tako lupetas o meni i razlozima mog postovanja, da se tako frljas sa tim totalno nebuloznim pretpostavkama...procitaj jedno 100-200 mojih postova u temi, pa se onda javi da barem kada nesto izjavis, pokusas da ima smisla.
A pre toga popisi na papir svaku moju preporuku za Hisense, Gree i Mideu, pa onda za Haier i javi se ovde sa ciframa.
Što bi to radio? Ja nisam nigde ni rekao da Haier ne valja i da ne radi. Rekao sam da nije ništa specijalno u odnosu na druge i da je daleko od Midea i Gree. Da je tu negde ne bi morao da kupuje kompresore od drugih kompanija što dovoljno govori koliko je daleko od Gree i Midea.
Sama cinjenica da ti mislis da ljudi sede pored spoljasnje jedinice da bi videli kada radi defrost, a ti tvoju ni ne cujes, niti znas sta radi spolja, a kazes da ne preporucujes nesto sto nisi detaljno testirao...te diskvalifikuje iz svake dalje diskusije o tome sta je bolje.
Tačno se vidi da je to čista kampanja i borba za tržište po principu ko će više rabata da da njega ćemo da promovišemo. Hisense i Haier su dosta agresivno krenuli da osvoje tržište pa je sad glavno pitanje "Da li Haier ili Hisense?" jer pazi molim te samo ta dva brenda postoje pa je to glavna dilema.
Evo, odakle ti vadis te gluposti, meni nije jasno. Jel ti kapiras da si ti ovde jedini monter klima? Ajde, podeli sa nama svoj KP nalog, nemoj da se stidis.
Mislim da nikada manje postova po danu nisam pisao, a da vecih gluposti o istima nisam procitao od jednog coveka.
Posto sam do malopre bio dole u Surdulici, da ti reknem nesto batke: "S taj tvoj nisan ne si konj s metar pogodis."
Sve kao prethodno, prosto neverovatno da su to bila glavna pitanja. Ono ja sam novinar i odem kod glavnog baju iz "unije servisera" i od svih brendova ja izaberem baš ta dva jer se ceo svet vrti oko Haier i Hisense.
Ili recimo se znas sa "baju" i kaze ti sta valja, a sta ne, nakon sto ti ja kao kum(ovo je drugi kum, koji je pazario Flexis) dodjem i preporucim da uzmes Hisense kao jeftiniju varijantu Haier-a, jer koristis samo za hladjenje nakon sto me ti pitas "A sta je sa onim tvojim crnim klimama", da je sve to u sustini bacanje para za tvojih 25-30m2.
Kod te tvoje suplje price te zeza sto ja u 90% slucajeva kada nesto kazem, to mogu i da potkrepim.
Em cu ovde da ti okacim koje klime sam ja njemu slao i o cemu smo pricali telefonom, pa sam slao linkove, em ces da vidis odakle info i da to nije meni onako na pamet palo, niti receno za forum.
Ako si zbunjen, moje poruke su desno. O drugom servisu stvarno ne mogu, ne bih da izgube licencu zbog iskrenosti menadzera.

U USA je Haier najomraženiji brend i jedini od kineza koji su uspeli da se ušeme tamo su Midea sa Carierom i Gree sa ne sećam se kojim njihovim brendom. Tu se inače Gree bolje kotira od Midea.
Uostalom jedno su selfpaid research a drugo su Consumer Affairs pa evo šta o Haieru misle u US i na zapadu
https://www.consumeraffairs.com/homeowners/haier.html?page=3
A jesi li pogledao Midea(Carrier) i Hisense ocene tu, da su isto takve? I to ne samo tu, nego i na trustpilot, itd...sto bi rekli, mani se corava posla.
General Electric u US je takodje Haier-ov.
Odavno sam prevazišao te bolesti da me neko naljuti ili iznervira na internetu.
Te manipulacije kao ja sam rekao nešto pto nisam rekao su isto smešne.
Naravno da me ne zanima da sedim pored klime i da brojim koliko će defrosta za noć da uradi. Imam mnogo bitnije stvari umesto toga.
I bez toga mogu da primetim da li uređaj radi kako treba ili ne pa tek nakon toga da obratim pažnju i da ga testiram.
I ne moraš ti da mi kažeš da li ja treba nešto da preporučujem na internetu kad sam i sam rekao da to ne radim?! Nekad nekom kažem šta je bolje ako se dvoumi ali nikako ih ne odvratim da kupe nešto za šta ja imam interes da se prodaje.
Klime testiram ponajviše zbog mene i ljudi koje lično poznajem i kojima ugrađujem.
Cekaj, testiras ili ne testiras, cekicas pored klime ili ne cekicas, meni sada nista nije jasno.
Kako vidis da mi uredjaj radi kako treba pre nego sto odlucis da testiras...graske li bacas?