ribolovacr
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2010
- Poena
- 235
Bitno je da je pozicioniras nasuprot vratima od sobe, da mozes da hladis/ dogrevas ceo stan.
Najbolje je da uzmes IHD12Moze li neko ko ima VOX IJP12 da slika daljinski? I da li je bolje uzeti taj novi model ili Iva 7?
Kolika je dnevna potrosnja, za 24h?Prema meraču potrošnje, najniže je spuštala na ~220 W, i tako radi već nekoliko sati (rekao bih da za sada nema uslova za rad sa manjom snagom)
284 w po satu ako je radila 37 sati, na ovim temperaturama za samo 10 kvadrata je mnogo. Imam Daikin FTXF35D, grejem kuhinja 17m2 + kupatilo 3m2, + dnevna 16m2 + spavaca 10m2. 46 kvadrata ukupno, kuca, ako zadam 21c, on drzi 23c i trosi od 170-220w po satu. Sad trenutno testiram pa sam zadao 23c, i u kuhinji je 25c, u ostalim prostorijama 23c, potrosnja 250-270w po satu, setamo u kratkim rukavima. Fen sam stavio na auto. Kuca ima fasadu 10 cm stiropor, ali plafon je neizolovan, iznad poluotvoren prostor, dole podrumi, isto bez izolacije. Uporedno testiram i Carrier klimu na poslu u 10 kvadrata, potrosi 2-4kw vise dnevno u odnosu na Daikin u kuci u cetri puta vecem prostoru, prosto mi neverovatno da Daikin tako malo trosi. Ako ta tvoja klima sad toliko trosi u 10 m2, koliko li ce na minusima. Imas li neku izolaciju?Još je rano reći. Ali za sada, za 1 dan i 12:50h aktivnog rada (prema meraču potrošnje) potrošila je 10,51 kWh.
Inače imam "običan" merač potrošnje, ne kači se na internet i nema grafike.
Koliko precizno održava zadatu temperaturu? Tipa kad se ugasi,koliko dugo čeka da se opet upali, i za koliko temperatura vazduha u prostoriji opadne? Ako precizno održava temperaturu i ako tako nisko ide u grejanju, to je inda odličan uređaj za te pare. Sa spoljašnjom od 28kg bi trebalo da je tiha spoljašnja, a sa 550m^3/h na max ni unutrašnja ne bi trebalo da je bučnaZdravo forumaši, srećna Nova godina!
Kupljena je klima, na kraju je odabrana Hisense Energy SE 9-ka (KA25MR0EG). Kupljena u Gorenje Studio Niš, imali su 10% sniženje (trebalo bi da bude i u januaru, ako nekog zanima), pa je koštala ~50,400 din. Ugrađena u subotu. Prva zapažanja su sledeća:
- klima uspešno greje prostoriju (10 m2), što je i očekivano, temperature su visoke za ovo doba godine (~2° najniža jutarnja, maksimalna dnevna ~15°, kao danas recimo)
- podešena je na 21°, u sobi je prema sobnom termometru ~23°
- prema meraču potrošnje, najniže je spuštala na ~220 W, i tako radi već nekoliko sati (rekao bih da za sada nema uslova za rad sa manjom snagom)
- za sada nije bilo gašenja (u smislu rada kao on/off klima)
- nije bučna u radu, ni UJ ni SJ, mada se čuje gas kako prolazi kroz cevi, ali nije to mnogo glasno, za sada (inače, cevi idu levo od UJ nekih 30 cm, pa tek onda izlaze kroz zid napolje)
Toliko za sada, videćemo na dalje u eksploataciji kako će se ponašati.
Ne pase mi onda, radije bi nesto sto ide bar do 300 kada je vani "toplo"Vox IHD12 ne modulira nisko već negde oko 500-600w. Često se pali i gasi pa mu prosečna potrošnja bude 200-250w/h. Kako će se ponašati na nekom debljem minusu to ćemo tek da vidimo ako ga bude ove zime.
Vivax AERI(Midea)modulira oko 250w najnize.Hisense hi comfort isto.Ekipa planiram starcima da kupim klimu za stan, grijala bi dnevni boravak sa trpezarijom, sveukupno oko 30 kvadrata (spavaca soba im se ne grije).
Inace se griju na kamin na pelet a ova klima bi grijuckala u prelaznom vremenu jer im bude prevruće čim se kamin upali a vani je preko 10 i vise stepeni. A kada bas zazimi klimi bi pomagao i pelet
Tako da uzeo bi nesto povoljnije...
Ranije su od povoljnih bas hvalili vox iva klime a vidim sad se spominje IHD12...
Prelistao sam temu brzinski (a i pratio je poprilicno od pocetka, kao i skoro sve o klimama) ali kako to biva na forumima malo sam se pogubio, pogotovo sa ovim novim modelima...
Sta bi preporučili od voxa (a moze i nesto slicno druge marke) da je ok i u stanju da nisko modulira do 300w, ispod ne mora jer bi ipak najvise radila u prelaznom periodu ali ne bi ni nekog najveceg krsa da zamre na -13 stepeni![]()
Jel ih imas ?Vivax AERI(Midea)modulira oko 250w najnize.Hisense hi comfort isto.
da li taj vivax moze da koristi mideinu smart home aplikaciju?Vivax AERI(Midea)modulira oko 250w najnize.Hisense hi comfort isto.
Postom imam fino iskustvo sa hisensom stavljam ovu na spisakIsteklo vreme za edit.
Inače, po katalogu bi trebalo da ide do 170 W. A isti model u varijanti 12-ice (KA35XR0EG) bi trebalo da ide do 190 W. Verovatno i ona ispunjava uslov da ide ispod 300 W.
Ne bih se bas oslanjao na specifikacijuEnergy se ide isto do 250w barem po specifikaciji.imaju istu spoljnu enegy pro i energy se.
Zar sa limiterom preko wifi na 30% ne modulira nize od 500W?Vox IHD12 ne modulira nisko već negde oko 500-600w. Često se pali i gasi pa mu prosečna potrošnja bude 200-250w/h. Kako će se ponašati na nekom debljem minusu to ćemo tek da vidimo ako ga bude ove zime.
Evo ostavio najnoviji utisak.Neko je napisao da modulira na 350w sa tim ogranicenjem, cini mi se. Ma i to je ok. Za 35k i vise nego dobro. Samo vi kolege javljajte kako se ponasa sad kad pritegne prava zima.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari