Odakle drugu da je on/off pouzdanija? Danas pogotovo u on/off ide najveci skart, za razliku od pre 15ak godina recimo.Ljudi koju klimu bi preporučili prvenstveno za hlađenje a možda eventualno i dogrevanje u prelaznom periodu ali sumnjam da će biti česte potrebe za tim. Klima bi bila u dnevnoj sobi koja je zajedno sa kuhinjom i trpezarijom nekih 20ak-30 kvm. Razgovarao sam sa drugom i on mi je za moje potrebe preporučio običnu klimu, konkretno neki Bergen model od 35k. Kaže da zbog kvarova i pouzdanosti nema potrebe da idem na inverter. Šta vi mislite?
Nema smisla u 2023 kupovati on onf klimu.Koliko bi izdvojio za klimu?Ljudi koju klimu bi preporučili prvenstveno za hlađenje a možda eventualno i dogrevanje u prelaznom periodu ali sumnjam da će biti česte potrebe za tim. Klima bi bila u dnevnoj sobi koja je zajedno sa kuhinjom i trpezarijom nekih 20ak-30 kvm. Razgovarao sam sa drugom i on mi je za moje potrebe preporučio običnu klimu, konkretno neki Bergen model od 35k. Kaže da zbog kvarova i pouzdanosti nema potrebe da idem na inverter. Šta vi mislite?
Po specifikacija moze da sa do 5100w toplote pa racunam zbog toga da moze da greje i ispod -10.Ne znam. Nisam je još probao na -10.
P12 sa standardnim kompresorom je odlično grejala na -12, a deklarisana je do -8.
S obzirom da S12 ima twin rotary kompresor, ne očekujem da greje ništa lošije. Uz to ima znatno bolju modulaciju od p12.
Koliko se sećam, pre dve godine je jedan korisnik s12 na ovom forumu izneo utiske da je klima odlično grejala na minusima
Negde je počela da pušta i s obzirom da je stara punih 12 godina, nisam imao više ni volje ni želje da ulažem u popravku. Predlog je bio da se zameni kompletna instalacija i dopuni freon, ali niko nije hteo da da garanciju da je do toga. Da se ne bi pretvorilo u rupu bez dna, otišla je u kobasice.Meni i dalje radi ta Kudo u istoj kuci/lokalu gde su sve one Haier Flexis Plus
Racunaj da sa pomocu jos jedne 18 Haier(ranije 2 LG 12ice i 1 Midea Mission 12) greje i hladi prostor od oko 180m2, s tim da ce ove godine imati pomoc podnih grejaca u zastakljenom delu prostora od 80akm2 od tih 180.
Dodatno, u pitanju je kafe/restoran, pa mozes misliti koliko se otvara, zatvara i ventilira prostor
Odakle drugu da je on/off pouzdanija? Danas pogotovo u on/off ide najveci skart, za razliku od pre 15ak godina recimo.
Uzmi Vox Iva inverter, koji god Iva da nadjes i nema brige za te potrebe.
Em ce ti racun biti manji, em ce ti 3x biti komfornije u prostoru sa inverter klimom.
Iskreno nisam siguran šta je tačno prednost inverera u praksi. Koliko sam gledao potrošnju, na papiru deluje da nema neke razlike.Nema smisla u 2023 kupovati on onf klimu.Koliko bi izdvojio za klimu?
Pominjao mi je da se manje toga kvari na on/off I da su kvarovi jeftiniji. Ja iskreno pojma nemam, samo prenosim i proveravam tačnost informacija ovde s vama 😃Odakle drugu da je on/off pouzdanija? Danas pogotovo u on/off ide najveci skart, za razliku od pre 15ak godina recimo.
Uzmi Vox Iva inverter, koji god Iva da nadjes i nema brige za te potrebe.
Em ce ti racun biti manji, em ce ti 3x biti komfornije u prostoru sa inverter klimom.
Bolje iva1 za taj novac![]()
Vivax klima inverter ACP-12CH35AEFIs R32
Najbolje cene za Vivax klima inverter ACP-12CH35AEFIs R32 od 37.990,00 RSD. Uporedite cene iz kategorije Inverter klime i uštedite.www.eponuda.com
Kad smo kod jeftinih klima uređaja, mišljenje o ovom modelu?
Video sam za Midea Extreme da se dosta ljudi zale na rad spoljne jedinice.Midea extreme ili hisense energy pro je najbolii odnos cena kvalitet.Dobra je i Lg S12qe.
Grejanje na TA peć košta koliko i na klimu koja ima COP 3. E sad, ukoliko se sa TA peći ulazi u crveno, onda je klima još isplatljivijaDa li bi sa inverter klimom mogao da imam barem približan račun za struju kao sa TA peci koja se puno samo nocu po jeftinoj tarifi? lektrične energije koju utroši TA peć je jednaka cž
Da li bi mogao da okacis plan prostorija?Pozdrav ljudi, vidim da je ova tema i dalje aktivna pa odlucih da se registrujem i pitam ovde, treba mi pomoc oko kupovine invertera...koliko sam tema i stranica procitao ovde imam osecaj kao da vas poznajem 😁.
Poprilicno je hitno jer treba da se uselim za 20ak dana, u pitanju je sprat kuce, nova izolacija 10cm i PVC stolarija, 70 kvadrata total, 2 sobe, iznad je ploca i tavan, neizolovano. Hocu da grejem ceo sprat inverterom, jednim ili dva i to cele sezone kao primarni nacin. Treba mi pomoc i preporuka. Pretpostavljam da cu morati dve ali apsolutno se ne razumem u klime i nemam nikog u svojoj bliskoj okolini ko moze da mi pomogne tako da zavisim od vas, brend, model, velicina itd. Budzet mi jeste ogranicen ali imam fleksibilnost, takodje iskreno nisam lik koji ce da plati 100e vise da bi dobio 3% efikasnosti vise ili neku fensi funkciju ili izgled. Ukupan budzet mi je oko 1000e.
Hvala!
Kod mene u delu kuce koji je izolovan, samo betonska ploca iznad sobe nije bila izolovana.Pozdrav ljudi, vidim da je ova tema i dalje aktivna pa odlucih da se registrujem i pitam ovde, treba mi pomoc oko kupovine invertera...koliko sam tema i stranica procitao ovde imam osecaj kao da vas poznajem 😁.
Poprilicno je hitno jer treba da se uselim za 20ak dana, u pitanju je sprat kuce, nova izolacija 10cm i PVC stolarija, 70 kvadrata total, 2 sobe, iznad je ploca i tavan, neizolovano. Hocu da grejem ceo sprat inverterom, jednim ili dva i to cele sezone kao primarni nacin. Treba mi pomoc i preporuka. Pretpostavljam da cu morati dve ali apsolutno se ne razumem u klime i nemam nikog u svojoj bliskoj okolini ko moze da mi pomogne tako da zavisim od vas, brend, model, velicina itd. Budzet mi jeste ogranicen ali imam fleksibilnost, takodje iskreno nisam lik koji ce da plati 100e vise da bi dobio 3% efikasnosti vise ili neku fensi funkciju ili izgled. Ukupan budzet mi je oko 1000e.
Hvala!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari