Šta je novo?

Jeftine klime

Evo da javim i ja rezultate kvara na Vivaxu. Otpao ventilator... Kvar jednostavno otklonjen. Da sam mogao prići klimi, otklonio bih ga i sam, ali ovako da se zahvalim javno supruzi jer je insistirala da spoljnu jedinicu stavim gde je sada.
Kako je otpao ?

Odvrnula se matica... Ostaje samo da se vidi hoće li se ovaj kvar ponavljati i u buduće. A ono što mi je veći problem je to što ne mogu da vidim da li se ventilator okreće jednakom brzinom kao i osovina... jer ako malo popusti verovatno dolazi do klizanja i nesinhronog rada...

Comi :) Jel to neka Midea, Gree, ili su sami zamotali pricu ?

Nije bucna na grejanju, a vibracija ima koliko i na ostalim klimama.
Muse i jeste naslednik Viole, kao sto je Pular naslednik Lomo.
Lomo i Viola su 2 low budget Gree modela, kao i Pular i Muse nakon njih.

Nigde veze sa tim nasledjivanjem, to sto je kod nas uvezen muse model koji su uvoznici naveli da je naslednik viole nema veze sa zivotom. Ja sam primer koji poseduje violu pa posle kupio muse i grdno se pokajao i jedva se nekako resio te klime, velika je razlika u radu izmedju te dve klime, a viola i muse nisu low budget klime vec srednji rang po ceni jer za te pare koliko kosta muse ima da se kupe midea breezeless, fujitsu lmce koje su bolje od gree muse, dok pular moze da se poredi sa vivax modelima od oko 40000 din.

Nigde veze sa tim nasledjivanjem, to sto je kod nas uvezen muse model koji su uvoznici naveli da je naslednik viole nema veze sa zivotom. Ja sam primer koji poseduje violu pa posle kupio muse i grdno se pokajao i jedva se nekako resio te klime, velika je razlika u radu izmedju te dve klime, a viola i muse nisu low budget klime vec srednji rang po ceni jer za te pare koliko kosta muse ima da se kupe midea breezeless, fujitsu lmce koje su bolje od gree muse, dok pular moze da se poredi sa vivax modelima od oko 40000 din.
Gde si ti video da je igde uvoznik ista pricao o klimama?
Kakvi crni uvoznici te spopali, logican zakljucak je da su svoje 2 low budget klime zamenili sa novijim modelima i to je to.
Viola je tada bila ispod 500e, Muse posle slicno nesto, pa su onda cene drasticno skocile.
Ili ti, 2 svoje najjeftinije klime su zamenili sa novijim varijantama svojih najjeftinijih klima.
To su sve low budget klime, nebitno sto ima jeftinijih klima od njih.

Ne znam zasto spominjes da ima razlike u radu Viole i Muse, kao da je neko tvrdio suprotno?

Znači ipak nije najbolji odnos cene i kvaliteta 😅? Znas ruski ili je ima neko vec?

Posto je xiaomi popularan kod nas. Ne bi me iznenadilo da se pojavi sledeće godine

Ovo je bila šala (mobilni telefoni) :D

Ali s obzirom na popularnost, ne bi me čudilo da imaju solidnu prodaju i svakako bi bili najbrojniji na forumu. Stalno bi čekali apdejt softvera, nešto bi se popravilo, nešto pokvarilo, ali tema ne bi oskudevalo :D

Mozda ce nekome značiti. Od jeftinijih vivax samo AERI je ok.

1000020180.jpg

Izgleda da moj Vivax nije bio iz njegovog šlepera. Eh, da sam znao, pa njegov šleper da potražim...
Tvoja nije AERI 😁

Poenta je da čovek koji je vlasnik tog YT kanala kaze da od jeftinijih VIVAX modela, sto sam i napisao, samo AERI je ok.. Nije poredjenje sa drugim proizvođačima..

On je napisao da su Vivax klime dobre i da ih je montirao šleper. Nije napisao da je aeri dobar.

Obelezio sam crvenim. Nije isti korisnik. Klikni na sliku, mozda ti nije lepo otvorio.
Napisao je da ima dosta problema sa tim modelom koji mu je na popravci

Vidi ovako, ni jedan serviser ne prodaje klime koje se kvare, jer ko bi to radio. Kvare se samo one klime koje serviser nema u ponudi.
Koliko servisera, toliko i mišljenja.

Momci i ja sam u potrazi za klimom do nekih 550 eura.... grijanje garsonjere od cca 35 kvadrata... sta bi mogli preporuciti? Sto vise listam i trazim sve vise sam zbunjen i ne siguran sta uzeti

Nije baš pitanje za ovde ,ali ajde. Pogledaj na netu Fujitsu klime. Ja imam 2 već 5 godina. Naravno što skuplji model to je bolji i to ti je to. Svake godine servis(čišćenje i provera) i neće te boleti glava. E sada kao o svakoj priči vezonoj za klime. Bitna ti je izolacija i kakva ti je stolarija. Ako nisu dobri nećeš se ugrejati, a potrosices struje više nešto što treba i nećeš biti zadovoljan celim ulaganjem.

I ovde su bili podigli cenu u nebesa REWi kodelu. Dobro pa se koze naci za obu cenu pristojno

Tog modela klime u sarajevu nema.ispod 1400 maraka...
Kao sto sam tamo pisao.. Samo vidi u okviru tvog budžeta u Sarajevu

1. Što veću snagu grejanja (zbig samog grejanja)
2. Što nižu snagu grejanja (zbog bolje modulacije tj održavanja)
3. Što težu spoljnu jedinicu (zbog štednje na materijalima u proizvodnji )
4. Što duzu garanciju na kompletan uređaj (zbig tvoje sigurnosti)
5. Da kupis preko servisa koji ti ugrađuje (ako uzmes online oa posebno servis, mogu jedni druge da krive ako bude problema.. Losa ugradnja, felerican uređaj..)

Odvoji dan dva i kreni redom.

Čim je spoljna ispod 25kg nemoj da uzimas u razmatranje.

Probaj da nadjes Vox iva1, stariji model, mozda ima negde na zalihama povoljno.

Gde si ti video da je igde uvoznik ista pricao o klimama?
Kakvi crni uvoznici te spopali, logican zakljucak je da su svoje 2 low budget klime zamenili sa novijim modelima i to je to.
Viola je tada bila ispod 500e, Muse posle slicno nesto, pa su onda cene drasticno skocile.
Ili ti, 2 svoje najjeftinije klime su zamenili sa novijim varijantama svojih najjeftinijih klima.
To su sve low budget klime, nebitno sto ima jeftinijih klima od njih.

Ne znam zasto spominjes da ima razlike u radu Viole i Muse, kao da je neko tvrdio suprotno?
Low budget klima kod gree je neinverterska gree fairy klima Da je muse naslednik viole i da je muse bolja klime od viole mi je receno u mojoj kuci pre 2 godine od strane energynet inzenjera i sefa, dakle video i cuo i to nema veze sa zivotom. Viola ima dupli izmenjivac, eev, muse nema dupli izmenjivac i sada svi znaju kako rade te dve klime, i tih 55000rsd za violu nije bila mala para jer si za te pare imao daikin c35, tacnije za 60000din koji sada kosta 80000, ugradnja je bila 7000 sa cevima koje idu uz klimu, za male pare je imao vox iva1 za 34000rsd koja ne moze da se poredi sa violom i koja je kostala koliko i gree fairy koja je low end, a ne moze da se poredi ni sa gree lomo, znam jer sam druga posavetovao da uzme taj vox za male pare i losija je vox klima po kvalitetu i radu od lomo i viole, ali zavrsava posao za hladjenje i donekle za grejanje. Zab sam da napisem za violu da bruji kao nenormalna kada je napolju jaci minus, lim na njoj kada zaledi sve bruji, isto je i kod muse. Nisu iz Samsunga ludi sto ima je kuciste spoljasnje jedinice od plastike.

Ima li ko iskustva sa Samsungom
Samsung ar3500 AR12TXHQASIEU Inverter klima 12000 BTU

Ima li ko iskustva sa Samsungom
Samsung ar3500 AR12TXHQASIEU Inverter klima 12000 BTU
Masa spoljašnje jedinice:23.2 kg

Zavisi za sta ti treba? Hladjenje? Dogrevanje objekta? prostorija izolovana ili ne, m2. Kontam da ti hladjenje nece biti problem, grejanje hoce ako je prostorija malo veca, a veci minus udari.

Masa spoljašnje jedinice:23.2 kg

Zavisi za sta ti treba? Hladjenje? Dogrevanje objekta? prostorija izolovana ili ne, m2. Kontam da ti hladjenje nece biti problem, grejanje hoce ako je prostorija malo veca, a veci minus udari.
Grejanje, oko 23m2 (trpezarija + kuhinja), izolacija 10cm spolja, stolarija u odlicnom stanju. Ne boravi se konstantno u prostoru, spremanje rucka, rucak, prvi favorit bio je REWI ali boja problem (zena) i sad gledam nesto do 60000max.

Grejanje, oko 23m2 (trpezarija + kuhinja), izolacija 10cm spolja, stolarija u odlicnom stanju. Ne boravi se konstantno u prostoru, spremanje rucka, rucak, prvi favorit bio je REWI ali boja problem (zena) i sad gledam nesto do 60000max.
Pogledaj stari Breezeless, 5k vise.

Vrh Dno