Šta je novo?

Jeftina, a cuti :)

• Začetnik teme Začetnik teme blenta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

blenta

Čuven
Učlanjen(a)
29.10.2003
Poena
619
Kupio bih neku graficku za novi komp, koja ne bi bila bucna (aktivno hladjenje gpu), mije mi toliko bitan 3D, koliko fina 2D slika.
Teorijski prolazi mi i neko resenje sa integrisanim gpu u chipset maticne ploce(kupujem i maticnu), mada moze i da prodje neka ne previse skupa maxmax~50e graficka sa malim fenom, samo da se ne dere mnogo posto nas je vise u garsonjeri i ovako je previse ambijentalnih 🙂 zvukova.

Hvala!

Ako ne igras igrice, Radeon 9200SE od pristojne firme ce da ti radi posao (a ima pasivan kuler)...

Ili pak 9200 ne-se nego 128bit/64MB od Transcenda.

Ovo dole je cist off-topic, i ozbiljni memberi neka ne citaju 🙂

Iako je tu 9200 Transcend kupio cak i Chivitli, kartica je skroz ok, ne dajte da vas to zbuni :d

Poslednja izmena:
definitivno Transcend R9200 sa 64 MB rama, kosta nekih 45e i ima dobru 2D sliku i sasvim zadovoljavajuce 3D performanse. Ima pasivni hladnjak, dakle nema buke i ventilatora koji bi se pokvario. Karta za svaku preporuku.

ja bih ti isto preporuci R9200(sa ili bez SE, nije tebi vazno), ne bih ti preporucio FX5200, u podosta varijanti se preterano greju! 🙂

Jedna primedba u vezi skoro svih se varijanti , razlika nije samo u memorijskom protoku (64bit) nego i u izradi se dosta stedelo i u vecini slucajeva vga izlaz je izveden sa flat kablom , sto dovodi do zamucenja slike . Pozdrav

"sto dovodi do zamucenja slike"

Ovo mi je mnogo bitno, evo kolega je uzio nov komp samsung 795df i neku fx5200 i ladno mu je slika na desnoj strani monitora blago mutna (to je za mene uzas).

Pa sto lepo ne kazes (siki) sta mislis, koji je dobar izbor.

blenta je napisao(la):
evo kolega je uzio nov komp samsung 795df i neku fx5200 i ladno mu je slika na desnoj strani monitora blago mutna (to je za mene uzas).
Mislim da je to do monitora, a ne do graficke! DynaFlat je to, standardna pojava!

Ma moze da bude i fx 5200 , samo da vga nije izveden kablom , tj. da kartica nije low profile , isto vazi i za ati . Inace po meni Transend 9200 je dobar izbor , ako se jos moze naci . Pozdrav

Nazad
Vrh Dno