Šta je novo?

Periferni uređaji Jeftin ruter

Miševi, tastature, štampači, skeneri i sl.

Marecar

Poznat
Učlanjen(a)
13.05.2024
Poena
30
Otisla mi tenda ac8,po isteku garancije,pocela da zeza sa netom dok nije skroz otkazala.
Potrebno da radi u repeater modu,da prima wifi i salje wifi i lanom na dva racunara,adsl2 mi je 50mb.
Inace na wifi povezujem dva telefona,laptop i android boks.
Kakav je TP Link,ranije sam probao jedan xiaomi ali je imao problem sa telekomovim ZTE H168N ****** ruterom sa jos gorim signalom,takodje moze i neki polovni ali da nije grob.
Za sada jedan racunar je povezan kineskim wifi adapterom koji imam odavno i jos uvek radi.

b4e70723c1173db77d177b1c05788df2ddf13d51_original.jpeg

Kod nas u kući 3 komada Tenda AC8 savršeno rade mnogo duže od 2 godine (2 su u repeater modu). Mislim da samo nisi imao sreće sa konkretnim uređajem. Možda bi mogao da kupiš drugu Tendu i da vidiš da li će se iskustva poklopiti sa mojim.

ZTE je tezak otpad,ali sam izvlacio do 50mb,jer je mali stan.
Evo sa ovim kineskim adapterom izvlacim 30-35mb.
Meni bitno da je kvalitetniji ruter,ova Tenda mi je trajala dve ipo godine i otisla kad sam malo u frci s novcem.

"Jeftin ruter" NIKAKO nije "Meni bitno da je kvalitetniji ruter".
Svakako ova dva predložena jesu jeftini ruteri, a nemoguće da ti je frka za pare gde je razlika do nekih 1000 dinara?!?!?
Onda ti je svejedno, ako si dosad radio na 2.4GHz, a ne na 5Ghz, i ako ti nije bitna međusobna brzina protoka između lokalnih uređaja već samo ka internetu, onda će ti posao raditi verovatno bilo koji repeater/ruter.

Za sad uzeo Tendu F6 v5,najeftiniji koji nesto valja,kasnije kad budem pri parama uzecu neki skuplji tipa Xiaomi,Asus.
Da li po KP mogu naci neki MTS-ov ruter da zamenim ovaj ZTE jer ovi to ne zele da urade,mada mogu da probam opet?
Sad je kod mene ZTE H168N,adsl2 50/8 mb/s.

Vrh Dno