Šta je novo?

Jeftin laptop

Abraham

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2006
Poena
305
Treba mi pomoc u odabiru.

Potreban mi je laptop koji je pre svega normalan a zatim i jeftin. Performanse nisu tako vazne, vazno je da normalno odradi neke nezahtevne stvari poput Worda, PPointa i nesto malo interneta. Laptop bi koristila devojka kao prvi racunar pa zbog toga mislim da nece biti potrebe za nicim sto ima POWER u oznaci. Takodje, nece igrati igrice.

Ovo normalan sa pocetka znaci da se npr. ne greje na povrsinama sa kojim su ruke u dodiru (a ovo dalje verovatno znaci da treba da bude neka ozbiljnija firma), da izgleda prihvatljivo, da ima wireless, da radi stabilno i po mogucnosti da bude bez OS.

Naravno, bilo bi dobro da bude i lak i sa 12 - 13" ekranom ali mi se cini da toga nema za te pare.

Jel ima neko ikakav utisak o ovom laptopu?

http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9010303

Ili neki drugi predlog??

Hvala!

Radio sam na tom HP530 i veoma sam zadovoljan. Mene je najvise iznenadio odlican wireless i funkcionalan touchpad. Neces pogresiti sa njim.

Hvala.

Ipak, nista sem cene i specifikacije ne vidim na ovom cenovniku.

Sebi sam kupio MSI sa 12 inca ekranom koji ima odlicnu specifikaciju (bar za moje potrebe) ali se desni dlan ne moze nasloniti na deo ispod tastature koji je predvidjen za to. Zbog toga bi mi dobro doslo neko misljenje forumasa o ovim jeftinim laptopovima.

Neka preporuka za konkretan model?

Acer Extensa 5220-201G12Mi

Abraham

Увек у најнижој класи препоручим овај модел:
Acer Extensa 5220-201G12Mi

Eво ти и комплетан тест (хардвер је нешто слабији):
http://www.notebookcheck.net/Review-Acer-Extensa-5220-Notebook.8454.0.html

Уз нешто среће, убошћете врло добар и квалитетан матиран екран ;).

Инсталирај XP Pro SP3 на машину и нек девојка ужива :S:.

ja imam hp530... po meni najbolja plastika od svih jeftinih lapova... i dosta dobar ekran (za svoju klasu). moj ima coreduo t2600 @2.1ghz i stavio sam mu naravno 2gb rama za ugodan rad, tako da je bas zivahan i upotrebljiv za programiranje and stuff (720p guta bez problema).
zeni se ne svidja jer je tezak (2.7kg), ali obzirom da ga ionako ne nosi nigde nije to ni toliko strasno... jos mu zamera manjak tvouta koji bi joj trebao.
meni fali BT i voleo bih da mu baterija traje duze (2 sata), sem toga sam vrlo zadovoljan.

ta extensa mi deluje simpaticno, ali je nisam nikad video uzivo... aspire modeli mi ne ulivaju poverenje obzirom da se jako ugiba plastika sto mene jako odbija, tako da ne bih znao za acera sta da kazem.

Pogledacu.

Ovaj Acer izgleda bas dobro za te pare. Ipak, jos je tezi, ima 2,9 kg.

Ne znam kakva je tastatura uzivo ali na slici izgleda odlicno. Svidja mi se veliki enter.

Hvala, sad imam oko cega da se dvoumim! :banana:

Ako hoces da se troumis....imas za 30.000 u Gigatronu:

ASUS F5RL-AP134

Celeron 1.86 GHz
1Gb Ram
120Gb HDD
ATI X1100
15.4"

2 godine garancije, poklon torba i mis

Pogledacu.

Ovaj Acer izgleda bas dobro za te pare. Ipak, jos je tezi, ima 2,9 kg.

Ne znam kakva je tastatura uzivo ali na slici izgleda odlicno. Svidja mi se veliki enter.

Hvala, sad imam oko cega da se dvoumim! :banana:
2,9 kg је просечна тежина ;).

Тастатура је благо закривљена као код свих пословних Ацера и потребан је кратак период прилагођавања, али је после куцање пријатно :type:.

По мени нема се шта размишљати. Има матиран екран врло доброг квалитета и то је већ у старту предност. Ако можеш, погледај га уживо.

danijel00 je napisao(la):
ta extensa mi deluje simpaticno, ali je nisam nikad video uzivo... aspire modeli mi ne ulivaju poverenje obzirom da se jako ugiba plastika sto mene jako odbija, tako da ne bih znao za acera sta da kazem.
Aspire (сем нових 6920G/8920G) модели имају лошија кућишта, али Extensa-e & TravelMate-и су потпуно друга прича ;).

Probao sam gore pomenuti HP i bio potpuno razocaran.

Ono sto bih preporucio je MSI vr330 (ili noviji model tog tipa). Za prvi lap i to za zensko mislim da je zakon.

POZDRAV

ja sam se dvumio izmedju vr610 i ovog hp-a i uzeo hp-a, pa me zivo zanima cime si bio razocaran?!

Probao sam gore pomenuti HP i bio potpuno razocaran.

Ono sto bih preporucio je MSI vr330 (ili noviji model tog tipa). Za prvi lap i to za zensko mislim da je zakon.

POZDRAV

Sta to znaci potpuno razocaran??

MSI mi bas ne ulazi u uzi izbor. Imam ga i nisam presrecan sa njim. Jedino sto mi se svidja je sto dobro radi, tj. relativno je brz. Sve ostalo mi se ne svidja. Pogotovo kuciste.

Inace, ova Extensa mi izgleda kao dobra ponuda, potrudicu se da je pogledam uzivo.

cek cek... ne svidja ti se izrada na hp530 a svidja na msi modelu?!
bas sam zbunjen... ni grejanje nisam primetio kao problem, a mucio sam ga prilicno... za autonomiju sam i ja rekao da mi ne odgovara... konektori... hm mislim da je stvar navike... front audio mozda malo smeta, ali sam vidjao isti raspored na jos dosta racunara...

Epilogue (for men only)

Taman u trenutku kad je muskarac na prelazu iz dvoumljena u troumljenje, zena je vec odlucila. :smash:

Uzela je juce HP530 kao Danijelov tj. T2600 + 1GB + 120GB.

Mislim da je to OK i da ce biti zadovoljna. Cena: 37 i nesto hiljada (meni to zvuci prihvatljivo).

Hvala svima na pomoci!

:wave:

e sad se i ja razmisljam oko ove extense
taman sam mislio da sam pronaso jeftin lap za sebe:http://www.laptop-srbija.com/index.php?option=com_content&task=view&id=65&Itemid=433
kad ono ova extensa bas daje temu za razmisljanje:trust:
aj pomozite malo:wave:
Та Тошиба Satellite L40 је по свему слабија од те Екстенсе, осим по капацитету хард диска (160 наспрам 120 GB). Од квалитета израде (кућиште Екстенсе 5220 користе и доста јачи модели Екстенси и ТравелМејта), екрана (добар матиран екран наспрам јефтиног сјајног код Satellite L40), конектора (нема ТВ излаз :wall:, 1 суб порт мaње, нема PCMCIA слот, нема читач картица :wall:, нема firewire, нема камеру) до споријег процесора.
Надам се да нешто нисам заборавио :smoke:.

Taman u trenutku kad je muskarac na prelazu iz dvoumljena u troumljenje, zena je vec odlucila. :smash:

Uzela je juce HP530 kao Danijelov tj. T2600 + 1GB + 120GB.

Mislim da je to OK i da ce biti zadovoljna. Cena: 37 i nesto hiljada (meni to zvuci prihvatljivo).

Hvala svima na pomoci!

:wave:
Нек је служи ;).
Тај HP530 осим што има Core Duo процесор, по свему осталом каска за Екстенсом. :wave:

П.С.
Има бедна 2x USB :S:.

Poslednja izmena:
Ja sam vec rekao da tu extensu nisam imao prilike da vidimi da zato ne mogu da je preporucim (inace mi se celeron kao ideja nikako ne svidja)... travelmate koji sam imao prilike da vidim je preko 70000 i ne verujem da je moguce da imaju isto kuciste i ekran kao racunar od 34000, jer bi to bas bio presedan.
Ja sam mojoj zeni uzeo usb hub za <10e, u njega smo prikopcali misa, skener, stampac, ext usb disk (tj njen stari disk) i mozda sam jos nesto zaboravio... Ovo sve ostaje na stolu, a ona prosto otkaci laptop tako sto otkaci jedan kabl umesto 5 |PP

A i bezobrazluk je da decku pljujete nesto sto je vec kupljeno...

Ja sam vec rekao da tu extensu nisam imao prilike da vidimi da zato ne mogu da je preporucim (inace mi se celeron kao ideja nikako ne svidja)... travelmate koji sam imao prilike da vidim je preko 70000 i ne verujem da je moguce da imaju isto kuciste i ekran kao racunar od 34000, jer bi to bas bio presedan.
Ja sam mojoj zeni uzeo usb hub za <10e, u njega smo prikopcali misa, skener, stampac, ext usb disk (tj njen stari disk) i mozda sam jos nesto zaboravio... Ovo sve ostaje na stolu, a ona prosto otkaci laptop tako sto otkaci jedan kabl umesto 5 |PP

Don't worry...

Kad god sam nesto kupio, dobio sam ovakav ili slican komentar. I to od prijatelja tj. ljudi bliskih meni. Naravno, pre samog cina kupovine takvih komentara nema.... Valjda smo takvi.

:)

Dva pitanja,

1. da li negde u NS moze da se vide jedan pored drugog HP530-T2600 i Acer Extensa?

2. Treba mi laptop da igram mame na vikendici ;)
Da li mi je dovoljan 15" ili ipak da skupim pare za jeftiniji 17"?

ja extensu nigde video nisam, hp-a mozes doci kod mene da vidis |)

a pogledaj i onog hp 6720 (ili 6715), on ima par stvari koje mom manjkaju, ali je i 50e vise... ako ces veceg da gledas pogledaj prvo hp 6820 meni se on bas svidjao, ali nedaj boze to negde nositi npr avionom... ovog sto sam nabrojao ima u pakom shopovima.

niko ne odgovara povodom modela lenovo n200 sa celeronom? barem neka iskustva,neko ko ga je uzivo video?
Ништа нарочито, барем мене није инпресионирао. Народни модел ;).
Сам остао дужен неке одговоре, сам заборавио ову тему...
Ja sam vec rekao da tu extensu nisam imao prilike da vidimi da zato ne mogu da je preporucim (inace mi se celeron kao ideja nikako ne svidja)...
Celeron није лош за основне потребе. Коме треба сирова снага, нека иде на HP.
travelmate koji sam imao prilike da vidim je preko 70000 i ne verujem da je moguce da imaju isto kuciste i ekran kao racunar od 34000, jer bi to bas bio presedan.
ТravelMate 5720(G) који ја имам има исто кућиште као и остали, АЛИ је ојачано легуром магнезијума и алуминијума. Сви остали слабији ТравелМејти и Екстанзе имају исто кућиште. Погледај упутства - сва су иста. Чак и јачи и слабији модели деле заједничко упутство, јер нема никаквих разлика (сем у кућишту ојачаном легуром магнезијума и алуминијума код 5720(G) модела).
Шта мислиш како произвођачи штеде у производњи? То раде сви тако, не само Ацер.
Ма сјајно, нема шта. Онда правац на Mac Air.
Том логиком, шта ће нам онда уопште портови. Треба произвођачи да оставе конектор за докинг порт, па коме требају портови и слотови, купи докинг порт. Нееемој више молим те... :S: :wall:

Ја нисам пљувао. Сирова снага је на страни тог HP-a и ту нема говора.

Vrh Dno