Šta je novo?

jeftin AGP

Abraham

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2006
Poena
305
Dilema je Sapphire 9600Pro Advantage 128MB (ovo advantage bi trebalo da znaci da je malo slabija od 9600Pro) za 55€ ili

PowerColor 9600Pro 256MB sa dve godine garancije za 60€.

Trazio sam 7300GT agp ali u Kragujevcu nisam nasao, ne ide mi se do Bgd zbog toga.

Koristice se za igre, ali ne nesto preterano, do sad je njen posao radila MX440... Dok nije crkla.... :crash:
Jel imao neko bilo kakva iskustva sa ovim PowerColor-om?
Nisam zainteresovan za polovne kartice, zbog garancije.

Hvala!

Ta PoweColor 256mb ima osakacenu memoriju koja radi na 400mhz umesto na 600mhz, tako da se pre za nju moze reci da nije "prava" Pro verzija. Znam to, jer sam je imao jedno vreme. E sad, za to Saphira ne znam, trebalo bi da njemu memorija radi na svih 600mhz. Ako je tako onda je taj Saphire znajacno brzi od Powercolora, bez obzira sto ima duplo manje memorije.
7300GtT AGP tesko da ces naci i u Bg-u. na PC berzi sam video samo jednu Point of View 7300GT AGP a cena joj je 123 evra :S: Ipak je i dalje za AGP best buy 7600GS za 125 evra, pa ako mozes toliko da izdvojis nema razloga da gledas druge karte uopste.

P.S. I ko kaze da moras da ides u BG po kartu, zasta lepo postoji Post Expres. Samo okrenes neku firmu iz BG-a, pitas da li salju preko Post Expresa (a vecina ozbiljnih salje), uplatis im iznos preko racuna, i sutradan dobijes kartu na kucnu adresu.

!

P.S. I ko kaze da moras da ides u BG po kartu, zasta lepo postoji Post Expres. Samo okrenes neku firmu iz BG-a, pitas da li salju preko Post Expresa (a vecina ozbiljnih salje), uplatis im iznos preko racuna, i sutradan dobijes kartu na kucnu adresu.

Imas li neku preporuku za firmu koja je Ok i koja salje uredno post expresom ( sa sve overenim racunom i garancijom?
da ne bude reklama moze odgovor na PM

Ta PoweColor 256mb ima osakacenu memoriju koja radi na 400mhz umesto na 600mhz, tako da se pre za nju moze reci da nije "prava" Pro verzija. Znam to, jer sam je imao jedno vreme. E sad, za to Saphira ne znam, trebalo bi da njemu memorija radi na svih 600mhz. Ako je tako onda je taj Saphire znajacno brzi od Powercolora, bez obzira sto ima duplo manje memorije.

Sada sam pogledao jer i mene interesuje tako nešto. Sapphire 9600Pro Advantage-u memorija radi na 446 mhz (?!) tako da je otpilike ista kartica kao i PowerColor.

Jeste, izgleda da su obe osakacene. Sad tek ne znam sta da radim, iako je dobra ideja ovo sa postexpresom, slazem se sa Gadafijem, ne volim da kupujem tako na nevidjeno. Pre par dana su mi doneli iz Bgd-a fotoaparat i imao sam dovoljno vremena da uzmem paket i decko je otisao. Ne mozes ni pogledati jel garancija tu ili nije, a da kamoli sta drugo...

A 120 € mi je bas puno za 7600GS, nisam planirao toliko dati... Mozda bi 80 mogao....

Any ideas? Neka druga jeftina kartica??

Ili da kupujem ovu PowerColor/Sapphire pa sta bude... :trust:

A sta ako ovi iz Post Expresa izgube/ostete posiljku? Ja bih pristao samo na placanje pouzecem.

Pa mislim da sansa da se tako nesto desi ne postoji. Jer ti kada uplatis preko racuna imas racun kao garanciju da si uplatio, a prilikom preuzimanja od postexpresa potpisujes da si preuzeo posiljku tako da mogucnost da se nesto "zagubi" stvarno ne postoji. Ja sam inace iz Kg-a i pre neki dan sam na taj nacin uzeo Logitech Z5500 5.1 sistem, uplatio sam ga preko racuna, i vec sutra u 9 izjutra eto su ljudi iz Postexpresa zvone na moja vrata :D Sve je bilo uredno upakovano, sa racunom i garancijom, i postarinu sam platio svega oko 500 din sto i nije mnogo kada pogledas da oni na kilogram naplacuju a moja posiljka je imala preko 30kg.

Any ideas? Neka druga jeftina kartica??

Ili da kupujem ovu PowerColor/Sapphire pa sta bude... :trust:

Ipak za te pare 55-60 evra, nema nista bolje od onoga sto si vec nasao. A i realno ne isplati se ulagati neke velike pare u AGP kartice, bolje stekati pare za prelazak na PCI-E. Ja bih se odlucio za ovu Saphire 9600Pro, prvo sto je malo jeftinija, drugo sto ipak ima malo brzu memoriju od Powercolora (450 naspram 400) sto obecava i bolje overklok mogucnosti. S obzirom da si do sada koristio GF4 MX sa ovom ces biti prezadovoljan.

Ja sam iz kg-a i mozda bih prodao Leadtek A6200TD@6600 javi se na pm ili na mail pa da vidimo da li ti odgovara tako neka varijanta i ako si zainteresovan. Pozdav!

A6200TD@6600 je ubedljivo najbolja varijanta, naravno ako nije puno skupa.

Pa da, a i nije mnogo skupa ;)
Reci mi samo za ovu varijantu 7600gs jel to agp ili kako? I jel ti je lik slao iz subotice ili tako nesto???
Hvala :wave:

A nisi mi rekao agp ili pci-e???
BTW isti lik je meni na pm rekao da ne daju garanciju zato sto znaju da ljudi sa bencha klokaju karte pa da ne zele da imaju problema tog tipa o_O zbog toga sam i odustao od kupovine!
Pozdrav

BTW isti lik je meni na pm rekao da ne daju garanciju zato sto znaju da ljudi sa bencha klokaju karte pa da ne zele da imaju problema tog tipa o_O

Kakva je bre ovo glupost :trust: Kako bre ne daju garanciju? Sta njega zabole da li ti o/c karticu ili ne? Aj` da nesto budzis hardverski pa da lemis po njoj i sl i onda da ti garancja ne vazi pa da razumem, al ovako... I jel to neko moze da dokaze da si ti o/c karticu ili ne? A ljudi van bencha ne o/c nego samo oni koji dolaze ovde? Pfffff, ******izam

2. Na graficke kartice ne dajemo garanciju zato sto ih svi redovno klokuju pa kada nesto zeznu vracaju "ne razumejuci" sta se desilo pa nama dobavljac ne priznaje garanciju jer zna sta se radi sa grafickim kartama te kategorije
To ti je deo PM-a hehe ***
Velika gluposta ali sta je tu je.
pozdrav

Dakle zaista 100% ******izam, ja reci nemam... Svaka graficka, bili najjeftinija ili najskuplja ima garanciju i to je to - da li godinu dana ili npr kao asus 3 godine ili club3d 2 godine, stvar je proizvidjaca... Graficka, kao i svaka druga komponenta moze da radi godinama bez problema a moze i da crkne posle 2 dana, bilo da je o/c ili ne, desava se naravno. Meni je tako svojevremeno crkla nova novcijata graficka - bad luck `ebi ga, zamenio za novu i sve bilo kako treba. I to da dobavljac ne priznaje garanciju je cista laz ili oni imaju nekog mentola za dobavljaca, u sta iskreno sumnjam... Osecam da ni nemaju dobavljaca nego da donose robu u gepeku iz inostranstva pa zato i ne daju garanciju. Ima xyz firmi u ovoj zemlji koje najnormalnije daju granciju na proizvode koje prodaju, pa ko ce onda da kupuje kod ovih likova? Mozda jedino u slucaju da im je cena znacajno niza pa su ljudi spremni da rizikuju... A kao sto rekoh, da je graficka spaljena fizicki ili da je na njoj hardverski intervenisano (lemljenje i sl) pa da se razume da u tom slucaju garancija ne vazi, ali ovo...

Osecam da ni nemaju dobavljaca nego da donose robu u gepeku iz inostranstva pa zato i ne daju garanciju.

Mislim da ce najverovatnije biti da je to slucaj, posebno sa tim prodavcima iz Subotice, Sombora, odatle Budimpesta i nije daleko jer tako!? Jos ako racunamo da svako od njih ima po nekog prijatelja koji radi na carini, ojha, veselje je jos vece a cene su uvek 20-30 evra nize od konkurencije. Ali zato "ne dajemo garanciju jer se graficke ovde overklokuju" pa to je bre *****izam. Pa kao da smo mi ovde u Srbiji i na bench forumu izmislili overklokovanje!?

P.S. Izvinjavam se zbog malog offtopica.

HEHHE upravo to ljudi. Cena od 106e ili tako nesto mi je bila super i ja reko ae da ispazarim kad ono nema garancije, bolje dati jos 20e i da kupim tog club 3d-e nego da se kockam sta ako crkne posle 2 dana bez klokanje i slicnih gluposti o_O
BTW lik je odustao od leadteka :D
Znaci ceka ga 9600pro sto i nije toliko lose, ali leadtek je leadtek :)
TOliko od mene poz

meni je rekao da imam garanciju godinu dana, svoju karticu sam klokovao cisto za probu, ako mi sada nije dovoljno brza 10-15% ubrzanja nece puno da mi pomogne. Naravno CPU sa 1.6 na 2.6GHz je druga prica preko 60% ubrzanja nije zanemarljivo.

I jel valja taj inno 3d???

I sta bi sta si izpazario???

E, izvini, nisam pratio ovaj thread dalje, mislio sam da se zavrsio jos pre par dana, ali vidim da se povela rasprava.... :p

Kupio sam onu PowerColor i OK je. Nisam puno ocekivao, nisam puno ni dobio.... No, garancija je tu i to mi je bilo vazno. Cini mi se da 60€ nije puno za tu karticu.

Pozdrav i hvala svima! :wave:

Nazad
Vrh Dno