Šta je novo?

jednostavaN? problem

nmnbgd

Slavan
Učlanjen(a)
08.06.2005
Poena
304
rodjak ima sledeci problem

ulaz na zvuchnoj za mikrofon obavlja svoju funkciju i mikrofon radi, ali je problem shto na tu istu rupu, da prostite, zvuk i izlazi, a ne na onu srednju koja sluzi za zvuchnike.

ako sam bio nejasan, dakle na zvuchnoj imamo standardne tri rupe
- jedna je line-out koji cemo zanemariti
- druga je za zvuchnike. sa njom je problem shto na nju ne izlazi zvuk
- treca je za mikrofon, sa njom je problem shto ona i prima zvuke od mikrofona, ali i pushta zvuk sa kompjutera

e sad, jel imao neko ovakav problem i ako da, kako ga je reshio?
kako da objasnim zvuchnoj da razdvoji te signale?

to je integrisana zvuchna na plochi asus p4p800s-x 848p.
zvuchna je 5.1, ali rodjak ima obichna dva zvuchnika

u biosu ne postoje nikakva podeshavanja sem on/off

ko je propustio u postu da vidi, zvuchnici rade najnormalnije kad se ukljuche u ulaz za mikrofon, ali tada ne moze mikrofon da se koristi, a bitno mu je u isto vreme da radi i jedno i drugo.

nigde u windows podeshavanjima nisam nashao nishta shto bi sredilo situaciju iako sam kliknuo na sve shto ima veze sa zvukom. program koji dolazi uz plochu kao aplikacija za konfigurisanje zvuchne takodje nema nijedno podeshavanje koje bi pomoglo, a verujte, sve i u njemu sam probao

dakle? reshenje?
neko?

Poslednja izmena:
nmnbgd je napisao(la):
- jedna je line-out koji cemo zanemariti
Line out je jedini izlaz koji je moguc u situaciji kada koristis mikrofon. Na njega i treba da spojis zvucnike. On tome i sluzi.Ti imas:line in,line out i mikrofonski ulaz.Line out tebi ne treba.

Zasto je kod tebe ta situacija da ti radi i mic i odatle cujes, je verovatno stvar u podesavanju u programu koji prati karticu,dakle njen mikser.Ne windows mikser.Ne znam za to da uopste moze tako da radi (ne koristim int) ali moguce je selektovati u pomenutom mikseru pod Speker setup ili tako negde da imas izlaz za 5.1 surround i onda ide napolje sest kanala na svakoj "rupi" po dva. Ali tada ne bi trebao da ti radi mic. Dakle, probaj tu da podesis stereo, 2.0 ili 2.1. I ubodi zvucnike u line out.

ups, zaleteh se jer na brzinu kucah

mislio sam na line in kad sam napisao line out.. on se logichno ni za shta ne koristi

a inache i ortak i ja, a evo sad i ti mislimo da je to reshenje, program koji ce setupovati drugachije kanale na tim izlazima, ali kao shto rekoh, ali nisi video verovatno, nije da sam probao samo windows podeshavanja

koji dolazi uz plochu kao aplikacija za konfigurisanje zvuchne takodje nema nijedno podeshavanje koje bi pomoglo, a verujte, sve i u njemu sam probao

...dak nece ni uz taj conf. program od zvuchne

OK,citao sam a prevideo.
E, stvarno je to show.Ne znam, ponovo instaliraj sve ili uzmi neku jeft. zvucnu.

Nazad
Vrh Dno