Šta je novo?

jedno rookie pitanje

vucko83

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2001
Poena
620
Posto sam odavno prevazisao:beat: pisanje onih programcica u basicu
tipa "sad cu da ti izracunam dva broja" ali odatle nisam daleko stigao,zainteresovao sam se da se malo zezam sa recimo Visual basicom
ili necim takvim.Cisto sam zainteresovan da naucim neke osnove
pa jel bi mogao neko da mi preporuci neku knjigu ili jos bolje neki ce
tipa programiranje za pocetnike(ne neki udzbenik sa fona)

Pogledaj CET-ova izdanja u vezi .NET-a. Recimo imas jam islim VB.NET Od Pocetka (WROX PRESS) koja je odlicna za pocetak, a za dalje mozes i da nastavis sa Profesional VB.NET.

Pozdrav.

Ako si mislio na stari VB 6, onda se orijentisi na knjige vezane za programiranje baza podataka: ADO, MTS/COM+ kao i XML i slicno.
U elektronskom formatu imas gomilu knjiga, pogledaj ispred SKC-a.

Posto hoces da ucis osnove Visual Basica ipak ti ne preporucujem da pocnes sa knjigama o bazama podataka sa VB tipa ADO tehnike i sl. jer one ne objasnjavaju osnove jezika nego odmah idu "in medias res" - u srediste problema baza, jer je to obimna stvar. Bolje ti je da uzmes neku knjigu uopstenu o VB-u a obavezno na zadnjoj korici pogledaj koji je korisnicki nivo: tebi treba pocetni/srednji. Ne uzimaj odmah srednji/napredni ili profesionalni. Ako na korici nema ovih oznake nivoa predznanja, procitaj u uvodu kome je namenjena...Ako to u ni u uvodu ne pise, verovatno je knjiga losa.

Ja sam ranije kupovao neke knjige ne vodeci o ovome racuna, pa sam posle morao da se vracam unazad, da naucim osnovne stvari...

Vrh Dno