Šta je novo?

jedno pitanje

• Začetnik teme Začetnik teme Gaga 3
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gaga 3

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2009
Poena
169
Danas sam radila nesto na dva laptopa i primetim nesto cudno.....naime htela sam da uslikam telefonom neku stranu prikazanu na jednom lapu i primetim da se na kameri telefona vide neke horizontalne linije koje se krecu nadole.....ja uperim telefon na drugi lap i tamo se nista ne desava, tj nema tih linija... Zatim sam na prvom lapu povecala osvetljenje na max i linije se ne vide , ali cim smanjim za jedan nivo i prinesem mobilni da uslikam kamerom opet se linije vide....sta je to? Je l to normalno?😀

Kamera telefona hvata oscilacije slike koje okom ne mozes da vidis, slika na monitoru ustvari nije konstantna nego oscilira u jedinici vremena(laicki objasnjeno pixeli trepere nekoliko desetina puta u sekundi), ako je osvezenje monitora manje te linije se primete nekad i golim okom, npr na starim socijalnim CRT monitorima te glava bolela posle duzeg gledanja...ti ekrani u koje si ti gledala imaju verovatno 60Hz osvezenje a to ti je 60 oscilacija...

Ako ti je to zanimljivo probaj ovo 🙂 : uzmi bilo koji daljinski upravljac i pritiskaj tastere a kameru mobilonog uperi u LED na vrhu daljinca i gledaj u ekran mobilnog...

Inace normalno je to, verovatno su razlicita osvezenja ta dva laptop monitora ili vreme odziva...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno