Šta je novo?

jedno pitanje u vezi PDV-a...

jovvan

Slavan
Učlanjen(a)
17.11.2004
Poena
301
Posto nameravam da kupim monitor (LG F900P), zanima me da li ce njegova cena biti ista pre i posle nove godine, tj. da li ce uvesti porez i na komponente, ili samo na konfiguracije, koliko sam ja shvatio.
P.S. Jel zna neko gde mogu da ga nadjem (ako ga uopste ima...)

Mislim da do sada nije isao porez na monitore. :(

PDV = POREZ NA SVE

Cena ce biti visa, osim ako kupujes vec oporezovan monitor
u tom slucaju bice jeftiniji!

Sadasnji porez je 20% sledeci 18% stim sto velika vecina izbegava
placanje poreza.

Rezime: Bice skuplji za 18%

Nije tacno da ce biti 18% skuplji,jer PDV nije isto sto i porez na promet,ljudi su u zabludi u vezi toga,posle nove godine ocekujem zesci pad cena racunara u odnosu na ovu pomamu sada,zasto?

potraznja ce biti manja,gotovo nikakva u januaru i to prodavci znaju pa su sad cene nekih komponenti iste kao i pre pola godine a u IT svetu je to nenormalno,a i zato jer Pdv placaju svi od uvoznika do krajnjeg prodavca i to po 18 posto na dodatu vrednost(odnosno na marzu),a uvoznici prvi nece prikazivati prave cene vec nize nebili platili manji porez.

Strpi se jos malo,videces da sam u pravu.

Ne slažem se sa Gandrom i mislim da će monitor biti skuplji za 18% iz prostog razloga što prodavac neće moći da ga nabavi legalno dok ne plati PDV, a ako ga nabavi na crno, pitanje je da li će moći da ga proda na crno (čak i tada može da ti uvali full cenu sa porezom, boli ga uvo) zbog fiskalnih računa itd...

Gandra je napisao(la):
Nije tacno da ce biti 18% skuplji,jer PDV nije isto sto i porez na promet.........
Delimicno si u pravu, ali roba, u ovom slucaju monitor, na koju nije bilo PP kad se primeni PDV, bice skuplja za 18%.

Bice skuplji...

cca 50% (Za svaki slucaj!!!).
Vec vidjeno...

Na KRAJU iduce godine BICE jevtiniji!!!
(Ko prezivi uverice se!)!

Pa na tu cijenu obracunas cijenu puta 1,17% u nasem slucaju u CG , e sad koliko ce kod vas da bude to stvarno ne znam.

Vrh Dno