Šta je novo?

Jedno pitanje u vezi kompa iz potpisa...

Kissme1

Slavan
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poena
200
Zabada jako nista vise ne moze da se radi na njemu pa sam hteo da vas pitam .. Da li je moguce da je to do hardova posto ako sam dobro povatao ovi hardovi su sata 1 a na ploci su sata 3 ili meni tu nesto nije bas kako treba ili ja nisam razumeo ili je jednostavno puko windows...i ako je tako sata 1 i sata 3 jel ima to neke veze...:trust::trust:

Pa imam windows xp ovaj zadnji update sa sp3 .... kako sam uzeo novu plocu prvi put je poceo ovako da mi brljavi a trebalo bi da radi bolje...

Da shibnem mozda 7cu? Mada je nevolim :( koju verziju mi preporucujete..

Cek bre... Ti si zamenio plocu (verovatno i chipset) a nisi reinstalirao win?

Menjao sam plocu procesor i ram znaci sa duala presao na qqore sa ddr2 presao na ddr3 ali nnaravno da sam instalirao novi sistem... jedino su hardovi stari...

Ahaha nije ni cudo sto zabada... Reinstal win... stavi win 7, jedino ako nemas nekih posebnih razloga za win xp

Zbog cega zabada ? Kad je tako ocigledno ? Nisam navikao na win 7 a i aplikacije koje koristim su na XP-u... Rekao sam da sam instalirao novi sistem ...

CPU: Q6600 radi na 4*4000mhz
PSU:LC-Power Silent Giant LC6550GP2 Green Power 550W
Ja bih izvor problema najpre ovde tražio.

Poslednja izmena:
Evo stavio sam na 3.0Ghz Mada i dalje gleda mleko a vadi sir ...
Sta si hteo reci sa tim? Imam ja jos jedno lc power-a malo jace od 600w ali mislim da je djubre..

Prvo proveri temperature VGA,CPU,chipseta i HDD-a ako su one OK onda kreni metodom eliminacije povadi RAM module "except one" pa vidi kako se ponasha isto uradi sa HDD-ovima i SATA i power kablovima,proveri napajanje,zameni grafu ako nemas pozajmi od nekog itd......

da! proveri da nisi zarazen.

Nisam obratio dovoljno paznje pa ti si kloker buraz ETO uzroka tvojih problema.

Poslednja izmena:
Pokusao ...

Mislim da nije nista od toga.. Znaci Racunar mi se upali za manje od 1 minute .... Ali rad u samom sistemu je ocajan tipa pali mi winamp 30 40 sec a pre je to bilo odma! , Takodje i pretraga datoteka bila je u sekundi kao na winampu kad trazis pesme... A sada je to cela vecnost...

Kao da radi nesto malo brze kad izvadim hardove... ali nema neke znacajne razlike...

U BIOS, vrati sve na default, pa onda proveri da li se zabada.

100% NIJE CLOCK evo vratio sam sam na normalno i dalje baguje...

Jel ti radilo uopste normalno od kako si uzeo novu plocu i reinstalirao sistem ili je situacija ovakva od pocetka?

Jesi probao sa Win 7? I kako je podesen Sata mode u Bios-u? Za 7-cu treba Ahci, a za Win XP ATA.
Takodje mozes da probas sa Linuxom, recimo Ubuntu. Ne moras da ga instaliras, dovoljno je da ubacis cd pa imas opciju try.
Cisto da digne sistem sa cd-a, i da vidis kako se ponasa komp... Da eliminisemo hardwer kao problem...

Uradio sam kao sto si mi rekao probao sam linux i radi ko zmaj znaci gotovo sve opcije resava u sekundi , posle toga sam narezao xp (jedno 80minuta je rezao :( ) Sada sam instalirao novi xp i za sada sve lepo radi stavicu redom drajvere i sve ostalo pa cu vam napisati sta se sada desava da li baguje..

Ok, XP ne moze ni pod razno da pridje performansama kakve bi imao na Win7 64bit. A pogotovu u igricama ako budes stavljao graficku sa dx11 podrskom, xp je zakucan na dx9 prastari...
Jesi stavio XP 64bit ili 32?

32bit-a predpostavljam da i to nije dobro da sam trebao 64?

Ma ja bih na tvom mestu samo formatirao disk, instaliraj ponovo sta god hoces tj koji god win i ima to da leti

Zbog kolicine RAM memorije koju imas (4GB) potrebna ti je 64bit-na verzija sistema da bi ista bila upotrebljiva.

Pa dobro vidi mi 3.2 u principu meni je to i previse..

A što si menjao ploču, jel stara crla ili nešto drugo?
A ako ćeš Win 7 da stavljaš, što ti preporučujem, stavi Win 7 Ultimate 64bit i Bog da te vidi ;)
Ja bih jedino uložio još malo para za jaču grafiku, i ja sam ranije imao 8800 , sad imam Ati 4870 sa DDR5, a sledeća će biti neka iz serije 6 :)

Pozz,

Nazad
Vrh Dno