Šta je novo?

Jedno Pitanje U Vezi Bartona

eraser

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2003
Poena
630
Moze li neko od vas strucnjaka da mi po serijskom broju procesora kaze da li mu je multiplikator otkljucan??? Broj je AQZFA0402VPMW. I ako nije problem da se kaze po kom pravilu se to ustanovljava.
POZDRAV!!! :wave:

Koristan link:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=17806

O tvom pitanju je pisamo milon puta ali...
Tvoj CPU je proizveden u 0402= 2004. godina 2. nedelja. Najverovatnije je zakljucan(ovo samo nagadjam jer je CPU iz 2004. godine).
Najbolje da sam proveris. U BIOS-u promeni mnozilac pa ako se sistem dize,znaci da je otkljucan a ako dobijes crn ekran, naravno pogadjas...
Anyway, posle crnog ekrana reset CMOS-a ti ne gine. Probaj, nista ne gubis osim gubljenja vremena ako budes morao da za trenutak resetujes CMOS.
Znaci,generalno pravila za prepoznavanje nema. Ranije su procesori do 39. nedelje bili otkljucani sigurno premda je bilo otkljucanih i iz kasnijih serija. Zato petpostavljam da su svi novi zakljucani.
Ajd...

Poslednja izmena:
Cekaj zar nisu svi bartoni odkljucani do 39 nedelje!!!

Znaci da to ne vazi za 2004 !!!

Zna li se koji su otljucani u 2004 ?
posto planiram da uzmem jedan 2500 Barton ali on je iz 5 nedelje-2004!!!
Odgovite mi hitno da znam sta uzimam :smoke:

Poslednja izmena:
M3 je napisao(la):

99% je zakljucan.

100% znas samo ako probas.

M3 je napisao(la):

Vrlo je tesko da nadjes otklucan procesor iz 2004. Ja imam iz pete nedelje, i zakljucan je mnozilac. Ali nista zato, radi on na 11x200 :D

A ne mogu da vjerujem da su svi bartoni zakll;jucani u 2004 qq :(
Zar niko nije probao ove iz 2004,zar nikoga nije zapao otkljucani primjerak?
Ako jeste iz koje je nedelje bio?

M3 je napisao(la):
A ne mogu da vjerujem da su svi bartoni zakll;jucani u 2004 qq :(
Zar niko nije probao ove iz 2004,zar nikoga nije zapao otkljucani primjerak?
Ako jeste iz koje je nedelje bio?

Dnevno bar 3 kom. i ni jedan do sada nije otkljucan, nazalost.
Da jeste vec bih ga zaplenio :D

politika AMD-a je da svi njihovim athlon xp proceosri budu zakljucani ...

nPetar:
U BIOS-u promeni mnozilac pa ako se sistem dize,znaci da je otkljucan a ako dobijes crn ekran, naravno pogadjas...

Inace ovo nije bas tacno :) , al 'ajde....
Ako se stavi zakljucan procesor , konkretno Barton 2500+ (11x166MHz)
i spusti se mnozioc npr na 10x ili se digne npr. na 12x u bios-u ,
nema nikakvih crnih ekrana i ostalog vec ce sistem i dalje raditi na
default mnoziocu tj. 11.
Pozdrav

Poslednja izmena:
Dokle god ima procesora na 333 FSB a ploce idu dosta vise od toga nije strasno toliko...

Òàđìč ÐčŽìč je napisao(la):
default mnoziocu tj. 11.
Pozdrav

Nisam znao da se Barton ovako ponasa. Lepo...Sada cova moze bez bojazni da proveri dal je CPU zakljucan a najverovatnije jeste(ko zna nikad se ne zna ;) )
Ajd...

A kad smo vec kod toga imam jedan Barton 2800 u ponudi -10 nedelja-2003...
E sad me interesuje da li je on zakljucan ili otkljucan?

otkljucan ti je taj iz 10 nedelje

Ali nesto mi onda nije jasno--Moj drug ima istoga bartona iz 10 nedelje 2003 ali mu je zakljucan..moze li biti da je taj primjerak ne ispravan ili tako nesto?

Cao,

do pre mesec dana je bilo moguc naci neki primerak Burton procesora koji nisu zakljucani. Lako ihe je bilo prepoznati, jer nisu bili u BOX verziji. Meni je takav procesor (2500+) zapao slucajno. Bio na lageru Pakoma vise od 3 meseca.

Milan

E ti sto nisu u BOX verziji to si jedno obicnoi sra**e od procesora..
Cuo sam da se vise ne proizvode,jer je to tek 2 ili 3 klasa procesora...
Prva je naravno ona u BOX verziji !!!

default mnoziocu tj. 11.
Pozdrav

Na NF7-S, kada se stavi zakljucan CPU, stavljanje veceg mnozioca nema efekta, a manjeg dovodi do crnog ekrana, provereno.

default mnoziocu tj. 11.
Pozdrav

Samo da dodam sledece: Kad postavis mnozioc 10,10.5 kompjuter se pali ali ne promeni mnozioc, ali ako se stavi 9.5 pa nadole onda se ne pali.

@M3 ne lupetaj gluposti sa drugom trecom kategorijom, nisu to jabuke na pijaci ...
@GoledenDragon nema to nikakve veze da li je cpu u box varijanti ili ne sa time d ali je zakljucan ceka sustina je nedelja proizvodnje jer do 39 nedelje 03 svi su bili otkljucani posle toga do 42 cinimi se nisam siguran bile su jos neke serije otljucane a posle toga su svi zakljucani. Ako sam pobrkao nedelje neko ce da ispravi ali otpriliek to je to.

E pa ljudi , sto se mnozioca tice , na EpoX-u 8RDA+ je onako kako sam
rekao , znaci nema blokiranja i crnih ekrana , dok na Abit-u sam bio te srece
da drug i ja probamo samo otkljucane procesore
Pozdrav

P.S. M3 , onda je i ovaj moj procesor (c2 Barton 2500+) obicno s**nje
Nece vise od 2.4 GHz nikako stabilno da radi , mada se budi i na 2.6 GHz

kjgkreek je napisao(la):
@M3 ne lupetaj gluposti sa drugom trecom kategorijom, nisu to jabuke na pijaci ...
@GoledenDragon nema to nikakve veze da li je cpu u box varijanti ili ne sa time d ali je zakljucan ceka sustina je nedelja proizvodnje jer do 39 nedelje 03 svi su bili otkljucani posle toga do 42 cinimi se nisam siguran bile su jos neke serije otljucane a posle toga su svi zakljucani. Ako sam pobrkao nedelje neko ce da ispravi ali otpriliek to je to.
ja sam procitao u neke novine ne znam koje su sad da je AMD izjavio da se ne kupuju procesori koji nisu u BOX varijanti jer su oni klasificirani kao procesori 2 klase ;)

M3 je napisao(la):
ja sam procitao u neke novine ne znam koje su sad da je AMD izjavio da se ne kupuju procesori koji nisu u BOX varijanti jer su oni klasificirani kao procesori 2 klase ;)
Malo je nelogicno da AMD izjavi da ne kupuju njihove procesore ako nisu box :D
Sto ih onda prave?
Al' si se ti izlupao u ovom thread-u :D

Poslednja izmena:
M3 je napisao(la):

A ja sam procitao u zoni sumraka za zenu sa tri sise, a i mnoge druge interesantno stvari :)

To sto se u novinama napise ne mora da znaci da je tacno, zato i postoji vise kategoriaj novina onima kojima se veruje, one od kojih se informises, i one za zabavu kojima nista ne verujes al je lepo procitati.

Dobro nego mene interesuje moj problem jeli moguce da je onaj barton od moga druga ne ispravan ili tako nesto, posto mu je 10 nedelja-2003 (zakljucan) ?

P.S. M3 , onda je i ovaj moj procesor (c2 Barton 2500+) obicno s**nje
Nece vise od 2.4 GHz nikako stabilno da radi , mada se budi i na 2.6 GHz

Malo li je 2.4 GHz! :d

Malo je nelogicno da AMD izjavi da ne kupuju njihove procesore ako nisu box
Sto ih onda prave?

Ne pravi AMD procesore 1 i 2 kategorije zasebno , vec one sa fizickim ostecenjem kategorise kao C2 , tako ih i prodaje , jer je to jeftinije nego da
ih baci !
Pozdrav

Ne pravi AMD procesore 1 i 2 kategorije zasebno , vec one sa fizickim ostecenjem kategorise kao C2 , tako ih i prodaje , jer je to jeftinije nego da
ih baci !
Pozdrav
Ma znam ja to nego decko kaze da "AMD govori da se ne kupuju procesori koji nisu box". Pa nema logike da ako vec imaju procesora sa ostecenjima i puste ih u prodaju da onda govore da se oni ne kupuju

Poslednja izmena:
Vrh Dno