Šta je novo?

jedno pitanjce?

cvijicj

Slavan
Učlanjen(a)
15.05.2011
Poena
265
Rešio sam da kupim neki 32" LCD/LED televizor i to je gotova stvar ali me zanima kako će se videti SD kanali na njemu? Za televiziju kosristim IPTV a imam CRT Philips 32PW8717 model. Televizor preko IPTV-a ima fantastičnu sliku bez ikakvog preterivanja. E sad ja naravno da ne kupujem nov tv prvenstveno da bih gledao naše kanale i televiziju na njemu ali opet me zanima (čisto da se ne bih možda malo razočarao posle, eto) jel bi trebalo da slika bude malo bolja ili lošija na LCD/LED tv-u u odnosu na ovaj moj sadašnji Philips televizor? Recimo moj drugar ima LCD Samsung 32" i on gleda televiziju preko analogne kablovske i slika na mom CRT Philipsu je mnogo mnogo bolja ali opet ja koristim IPTV gde je slika digitalna pa verovatno i do toga ima malo veze.
Moja pitanja su kakvog je kvaliteta slika sa IPTV-a na nekom LCD/LED tv-u 32" i da li mislite da bi trebalo da bude bolja, ista ili lošija slika na LCD-u u odnosu na ovakav CRT kakav ja imam?

Iptv ima verovatno najboljiu sliku,,ili je u vrhu ,gledajuci ostale provajdere/racunajuci i sbb/.Slika ce ti biti odlicna ,koliko bolja ili ista ne mogu da ti kazem.Ja kod roditelja imam plazmu ,i na njoj iptv,i slika je extra.

Pa i ja mislim da treba da bude odlična slika ipak je to digitalna tv. Planirao sam da uzmem i HD paket ali sam čuo da Discovery, Animal Planet i drugi HD kanali nisu lokalizovani. Pa sad ne znam šta da radim, već sam navikao sebe na ove titlove sa SD kanala. Inače tv prvenstveno uzimam da bih gledao HD materjal sa neta al opet reko bolje da pitam za razliku ako je neko već upoređivao da znam šta me čeka.

SD kanali ce ti biti losiji nego na CRT-u, bez obzira sto imas IPTV.
Slika na domacim kanalima, osim TV Prva je 4:3...
HD kanali i 1080p filmovi su nesto drugo. Tu ces da uzivas.

Ovaj tvoj CRT je 32''? Po meni prelazak na 32'' LCD je los potez.
Idi barem na 40'', jer prelazak sa CRT-a na LCD, oba 32'', nije neki napredak po meni.

Hvala Boxer, pa razmišljao sam da uzmem i 42" ali em bi mi bilo nekako preveliko za prostoriju (sobu) gde bih ga stavio, mada ajde to se i da srediti nekako al drugo je, naravno,oko para i da skupljam još za tv to mi nekako teže pada iskreno :D A ja već rešio da za 2/3 dana pazarim tv.
Mada dobro je što mi neko rekao ovo oko SD kanala da se slučajno ne iznenadim (neprijatno) i posle budem u nekom bedaku. Realno moje mišljenje je da takav tv zbog same televizije i naših provajdera se ne isplati kupovati jer ko zna kad ćemo mi dobiti recimo 30+ HD dobrih kvalitetnih kanala i to sve lokalizovani za naše područje.

Ako ikako mozes idi na vecu dijagonalu...size matters!
Kao sto rece citat sa jednog sajta: ' Ako se dvoumite izmedju dve dijagonale, uzmite onu vecu, ili jos vecu' :D

Vrh Dno