Šta je novo?

jedno "malo" pitanje :)

velko

Čuven
Učlanjen(a)
21.11.2004
Poena
675
ovako... kod kuce imam dial-up a na jednom drugom kompu dosta brzu vezu. problem je u tome sto ne mogu taj drugi komp mnogo da koristim a hteo bi ponekad da skinem nesto malo vece sa neta. na drugom kompu mogu samo da koristim browser i nista vise :(

da li postoji nacin da koristim gmail nalog posto na njemu imam 2.5gb prostora kao mesto gde ce privremeno biti fajlovi i samo da ih skinem kada budem imao pristup onom kompu sa brzom vezom. ne mora gmail, moze i neko drugo resenje naravno. znam da moze preko vpn-a beshe to da se odradi ali ne bi bas da uzimam hosting paket od giga ili dva zbog toga.

znaci vidim nesto sto me zanima od recimo 100mb, prebacim to negde na netu (naravno direktno sa sajta na kome je taj fajl na neku drugu lokaciju) i posle jednostavno sve skinem odjednom kada sam za drugim kompom za mnogo krace vreme. i ne moram da trazim gde je beshe ono sto mi treba i vrsljam po sajtovima gubeci dragoceno vreme.

nadam se da sam bio koliko toliko jasan sta mi treba.

kako cesh da poshaljesh na Gmail? Koji su ti servisi ogranicheni na brzom kompu?

u sustini sve mi je ograniceno. mogu samo ftp da koristim, nista od dodatnog softvera ne mogu da instaliram i sl.

bio je pre jedan sajt na kome si mogao da ukucas adresu recimo: www.abc.com/video.avi i svoju email adresu. oni skinu video.avi i posalju ti na email. e to nije bilo lose i znacilo bi mi ako jos uvek postoji.

A preko komande wget na telnetu?

daj primer? posto nisam siguran o cemu se tacno radi.

start>run>telnet>o dekart.f.bg.ac.yu (ti ukucaj ime svog servera)>ubacish lozinku i pass>idesh u komandni mod>wget http://www2.ati.com/drivers/5-8_xp-2k_dd_25203.exe
vazno je da imash direktan link ka fajlu
dalje preko svog ftp klijenta vucesh od svog foldera na serveru gde ocesh

pa da. ali trebam prvo da imam server od giga ili vise, tako? imam par servera gde mogu da prebacim nesto ali sve su to mali hosting paketi od max 100mb :( da li ima neki free server na koji mogu tako da prebacim nesto a da je i brz, da mogu da skidam posle na onom drugom kompu bar 500kb/s. :)

Izvini al nishta mi nije jasno. Koji su to fajlovi od preko 100 mega, a da nisu na ftpu i da ne mozesh da ih skinesh uz pomoc browsera?

ma mogu da ih skinem sa ftp servera posle ali mi je frka da ih prebacim sa sajta sa koga skidam na neki drugi server i posle da ih sve odjednom skinem extra brzo. da ne jurim sta mi beshe sve treba da skinem.

konkretan primer: vidim ja sada na nekom sajtu neki divx od 700mb, a trebaju mi i novi drajveri za grafiku... i jos stosta gluposti a ja imam dial-up i za nekih 2gb gluposti mi treba da ih skinem mesec dana. :) e sad ja to sve prebacim nekako direktno sa sajta sa koga hocu da skinem na neko drugo mesto gde ce svi ti fajlovi stajati zajedno i posle kada sam za kompom koji ima brz link ka netu ja to skinem odjednom i to je to.

da ja sada imam neki server na netu sa par giga prostora gde cu da prebacim sve to moglo bi da se odradi sa telnetom ali nemam. to je problem. hocu da iskoristim nekako gmail ili nesto drugo kao mesto gde ce privremeno sve to stajati.

nadam se da sam bio koliko toliko jasan sta zelim da uradim i da te nisam smorio.

pozdrav.

Poslednja izmena:
Mozes da iskoristis prakticno bilo koji download manager tako sto sve linkove uneses u njega i odradis export te liste koju ubacis u taj isti download manager na racunaru sa koga ces da skidas, pokrenes download, odes kuci, dodjes sutra i sve te ceka. Ovo nije bas ono sto si trazio ali ne moze jednostavnije.

Pozdrav

pa nije bas ono sto sam trazio ali posluzice privremeno. hvala.

Vrh Dno