Da li da kupim ovu panasonic klimu?
Planiram da do kraja nedelje pazarim klimu, 12-icu sto manje potrosnje i buduci da zivim u Novom Sadu, razmatram ponudu u Novelu. Bacio sam oko na
Panasonic CU/CS PW12GKE koja mi od svega sto vidim tamo (mada mi malo probija budzet) deluje kao najbolji izbor. Odnos hladjenja i potrosnje je sasvim ok, a ako ne lazu, Panasonic rula kad je u pitanju odvlazivanje vazduha.
Imate li neki savet? Nisam siguran li je Panasonic i dalje ok kao sto se ranije pricalo i da li postoji bolja opcija u rangu do 30-ak hiljada. Da li neko ima iskustva sa ovim modelom?
Dodatno me je zbunilo to sto je na stranici slabijeg model B razreda (
CS/CU UW12GKE) potrosnja pri hladjenju opisana rasponom (810/ 1080 KW) dok je kod prethodnog A modela potrosnja izrazena fiksno, kao i kod svih drugih. Mada, na nekim slovenackim sajtovima sam naleteo na raspon potrosnje kod PW (A razred) modela. E sad, odakle da pocnem sa desifrovanjem problematike?

Kapiram pricu oko invertera i varijabilne potrosnje, ali ne razumem u cemu se radi kod ovakvih modela. Iskreno, prvi put kupujem klimu i kao sto vidite, jos nisam shvatio sve stvari pod haubom.
Ako neko moze da mi pomogne oko izbora danas, sutra, bio bih zahvalan