Šta je novo?

Jedan problem u windows-u;molim za pojasnjenje i pomoc

oggich

Slavan
Učlanjen(a)
27.06.2008
Poena
319
Naime,deinstalirao sam Kaspersky pre mnogo vremena i od tada koristim Norton 360 koji radi,ali nedavno sam stavio programcic pod imenom PC Wizard 2010,domaceg autora,problem se javio kada sam otvorio stranu konfiguracija pa bezbednost i tu se pokazalo da imam instalirana dva antivirusna softvera;Norton i kaspersky.Kako da uklonim Kaspersky totoalno iz sistema?Postoji li takav program?

Molim za pomoc i hvala unapred

probaj sa tuneup utillities 2010 da ocistis registry

Nemaš instalirana dva antivirus programa, jer kao što kažeš deinstalirao si KAV odavno.

Verujem da će TuneUp napraviti nekog reda u bazi registri ali takođe mislim da ćeš morati i ponešto ručno da brišeš.

Posle TuneUp čišćenja potraži po disku, recimo u Program Files, pa zatim u Documents and Settings malo prekopaj pa ćeš pronaći ostatke KAV aplikacije i obriši ih. Potom pusti TuneUp ponovo. Ne mogu sada da se setim gde sve ostavlja svoje pipke ali možda će se uključiti u priču i neko ko je to već radio.

Naime,deinstalirao sam Kaspersky pre mnogo vremena i od tada koristim Norton 360 koji radi,ali nedavno sam stavio programcic pod imenom PC Wizard 2010,domaceg autora,problem se javio kada sam otvorio stranu konfiguracija pa bezbednost i tu se pokazalo da imam instalirana dva antivirusna softvera;Norton i kaspersky.Kako da uklonim Kaspersky totoalno iz sistema?Postoji li takav program?

Molim za pomoc i hvala unapred
Za deinstaliranje nekog AV programa poželjno je koristiti njegov originalni Uninstaller (Remover) koji će ga u potpunosti ukloniti sa sistema, a može se skinuti sa sajta samog proizvođača programa. U ovom slučaju treba upotrebiti tzv. kavremover.

Probao sam sa kavremoverom sada i on prijavljuje da nema nista.Ali se meni cini da je on u registru ostavio neke fajlove.Idem da probam neke druge softvere za ciscenje registra.Hvala u svakom slucaju na pomoci

Prvo odradi bekap registry baze a zatim odradi search registry baze sa pojmovima Kaspersky, kav, kis i AVP i svuda gde nađeš te registre ručno ih pobriši. To bi trebalo da reši sve probleme.

Pre nego što nešto ručno obrišeš, dobro pročitaj o čemu se radi, kako ne bi obrisao nešto bitno. Program koji ti takođe može pomoći u čišćenju registryja je CCleaner.

Nazad
Vrh Dno