Šta je novo?

!Jedan od onih dana - Mrtav Komp! - UPOMOC

Villy_Da_Man

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2005
Poena
390
Kako to obicno biva, uglavnom kad nekome treba da pomognes u vezi kompa, on crkne i ti si kriv za sve..... :wall:
E pa moj problem je sledeci.... Burazer ima Durona 1200, asus 266 c,itd
posle donosenja kompjutera kod mene kuci kako bih mu ugradio novi hard, dok jos nisam ni otvorio komp, stinsnuo sam power i komp nije hteo da se ukljuci....Pogledam dugme na napajanju na "on", kabal u struji, opet nece da se upali...Uzmem od drugara neko staro napajanje od 230W, prikacim ga i ono ide sledece: Pali se dioda na ploci i kuler (sto se pre nije desavalo), ali cim se monitor upali odmah se prebaci na stand by....Zamenim graficku sa mojom - opet isto, zamenim ram - isto :wall: :mad: . Racunam, ajde , posto je ovo napajanje od 230w mozda ne moze da izgura, pa zakacim moje od 300w i opet isto.....
Ocigledno je da graficka , napajanje i ram nisu krivi sto se komp ne budi, a posto samo izbacuje crn ekran, bez bios ekrana, ili je ploca ili je proc...
Mislim da dzampere niko nije dirao, evo je i slika u atachu, ali ako ipak jeste koji je pravi raspored. Ne mogu da skinem manual sa asus.com-a za tu plocu i da vidim pravi raspored. Da li mogu da skinem bateriju i nadam se da ce bios da sve vrati na normalu, i i je ipak otislo nesto od ova 2 gore........?!

Ljudi ajde ko god zna bilo sta neka pomaze, treba da mu vratim sutra komp.. :S:
p0z i hvala unapred, ja cu da cekam celu noc na odgovor... :bottle:

Poslednja izmena:
Hmm... Probaj to sa vadjenjem baterije. Ali stvarno ne znam zasto nece da se ukljuci.

P.S. Meni se tako jednom desilo... Odjednom komp nije hteo da se ukljuci, lampica na kucistu svetli, ali komp ne radi... Tako sam se nervirao dve nedelje, sve sam pokusavao, vadio dzampere, ma sve... :)

I posle nisam pokusavao nista da uradim, pomirio sam se (sigurno je crkla ploca ili napajanje). I jednog jutra odlucim ja da probam da ga ukljucim, i imao sam sta da vidim... Komp se ukljucio... Ne znam sta mu je bilo, ni zasto nije hteo da se ukljuci.
Samo da dodam to da je sve bilo podeseno kao i ranije. :))))))))

Jok.......!!!
Ni baterija ne pomaze.....

Hvala Accuphase!!!

Upravo ga skidam........Javicu sta je bilo........

Probaj ovo

Pozdrav

Neshto se slichno i meni desilo probaj da zamenish naponski kabel meni je upalilo
:smoke:

Villy, po tvom opisu, ajd da ti verujem na rec ;), nisi ti uopste kriv ni za sta!
U cemu je problem, neka se komponenta pokvarila i kompjuter nece da se upali, i sta prebacujes na sebe krivicu!! :)

Sto se mene tice ja tipujem na plocu ili proc! probaj to da izmenjas ako imas gde i sa cim ;)
pozdrav!

@Shumaher
Ma zamenio sam ja celo napajanje i sada se barem pali ploca, a pre nije ni to htelo....

@ToxiC
Ma nije to sto nisam ja kriv, nego sto ce da ispadne da sam ga ja pokvario...., a vi ne znate moga ujaka, ili ga mozda i znate bivsi prvak (stare) Jugoslavije u rvanju, Zoran Sindjic - Sindja, aktuelni tener Rvackog kluba radnicki iz Kragujevca, inace prvoplasiranog u I SRL. Jel' sada razumete sto hocu da popravi komp.

ajde odoh ja da kacim napajanje i da stelujem jumpere , pa cemo da vidimo......

wish me luck

Zvučaće smešno ali...izvuci sa ploče priključke za tastere na kućištu (Power i Reset) ali ostavi oba za LED i probaj šrafcigerom (ali pažljivo ako to nisi radio pre!) da spojiš na trenutak (pola sekunde je mnogo) te dve nožice gde je bio priključen taster za power (praktično, treba da ti i šrafciger odigrate ulogu tastera) i vidi da li će se onda podići kako treba.
Ja sam imao iste istacke probleme sa jednim računarom (takođe Asus ali nebitno), pokušavao svašta, i logično i nelogično, testirao komponente...dok mi ova glupost nije pala na pamet, jer su tasteri malo škriputali kada ih pritisnem pa sam malo zavirio i skontao da su dosta prašnjavi...Eto...najobičnija glupost a ume da namuči čoveka.

Ja sam imao muke sa jednom ASUS A7V133C.Isto frka sa startovanjem...
Sad nemogu da se setim koji je Athlon bio u pitanju...
Kupio sam polovnu plocu i procesor i radilo je sve par dana OK,a onda sam nesto cackao po BIOS-u i nastali su problemi....
Ploca nije prihvatala nikakav reset BIOS-a,ni dzamper za Clear CMOS ni vadjenje baterije nisu pomogli.
Uglavnom ploca je imala DIP prekidace i dzampere kojima se odredjivao AUTO mod ili MANUAL i stelovanje mnozioca i takta ( FSB ).

Vidim da i ova 266-ica isto ima DIP prekidace....

Posle dva dana cimanja ustanovio sam da ploca vise nece da radi u AUTO
modu.
Setovanje na MANUAL i rucno podesavanje su je probudili i radila je bez problema.Medjutim u AUTO modu nije htela da krene iako je sa istim procesorom pre toga u tom modu radila oko godinu dana.

Ako je ovaj Duron hladjen kao na slici duze od pet minuta... :rupa:
Sam problem jeste od onih koji najvise iritiraju, ali pokusaj i sa blagim ili potpunim odvrtanjem srafova koji pricvrscuju plocu. Probaj sa vadjenjem modema i premestanjem RAM-a u drugi slot.

imao sam slican problem, tj. komp nije hteo da se upali na prekidac, ali se zato palio kada mu istekam pa ustekam kabli od napajanja. Bio je crko prekidac za paljenje.
zamenio sam na ploci prekidac za paljenje i prekidac za reset i palio komp na prekidac za reset. ne znam da li je ovo i kod tebe slucaj ali proveri...

Hvala ljudi , na svemu...juce sam odneo komp u servis, i rekli su mi da je riknuo Duron.
Cim su uboli jedanog starog durona na 750 komp se normalno upalio,
*ebiga sta da se radi....maler.....

Jos jedanput hvala.....

p0z

mihailo je napisao(la):
Ako je ovaj Duron hladjen kao na slici duze od pet minuta... :rupa:

Ne znam kako stoji stanje oko zagrevanja Durona koji radi na 1200 MHz, ali kod mog ortaka je Duron na 800 MHz radio citavih 7 dana bez kulera (doduse on nije ni znao da ne radi) sasvim korektno i bez nekog zabadanja/restartovanja usled pregrevanja.

Ja sam licno & personalno video Durona na 750MHz kome kuler nije radio ko zna koliko, a temperatura u BIOS-u pokazivala 101 stepen! Posle je crkao kuler na racunaru do njega - temperatura 99 stepeni Celzijusa! Da nisam video svojim ocima, ne bih verovao...

1200 i 1300 se inace tesko hlade, neretko im je idle temp. 60 stepeni kada su aktivno hladjeni, a Villy nam ne rece da li je ujka u treningu :smack: :D
Ne stajem na muku, samo pitam :)

@mihailo

Ma iskopao sam neki prasnjavi Athlon 1333 i JNC napajanje, tako da sam tabanje odlozio za neki drugi dan...huh.....No, sad imam problem da skinem ovu zvaku sa atlona, ali se secam da sam pre nekog vremena video jedan post o tome...nesto sa ziletom ili kreditnom karticom..ne znam.... pa cu da se bacim na "brijanje" kulera.
Ali ipak ako ovo ne izvedem kako treba......batine mi ne ginu.....ili jos gore da kupim ni kriv ni duzan nove delove i da + dobijem batine....

Villy_Da_Man je napisao(la):
.....No, sad imam problem da skinem ovu zvaku sa atlona, ali se secam da sam pre nekog vremena video jedan post o tome...nesto sa ziletom ili kreditnom karticom..ne znam....
tako nije sigurno :zgran:
mozes da ostetis proc, nego probaj lagano sa alcoholom i stapicima za usi! :)

ToxiC je napisao(la):
nego probaj lagano sa alcoholom i stapicima za usi!
Bolje apotekarskim benzinom.

^moze i to ;) ali nikako da se "sastrugava" sa procesora :)

Nisam je ni skinuo do kraja, lepo radi....p0z

Villy_Da_Man je napisao(la):
Nisam je ni skinuo do kraja
A ti si baš rešio da dobiješ te batine :D

E toliko vike i dreke oko "morgen" Durona. Shta da se radi. AMD je jednostavno morao da sahrani to ime. Imao sam prilike da nameshtam jedan na 1,3Ghz...sav se ziv iskrnji....kao da je granslica, ocu da kazem gurabija. :D (ma onaj kolachic shto se troshi dok ga pipnesh..ne mozesh da ga jedesh viljushkom :D....samo lagano rukama...obichno se sluzi na slavama i sl.). Samo i tako ofucan i istroshenih ivica zna da radi....ali to svakako nije OK bilo.

Shto se tiche zileta...i zvake...oprez sa tim Duronom...da ga ne izreckash..tu ne pomaze lepljenje papirica kad ga isechesh.....ipak nije on ko brada.

Inache ja uhvatim zilet..iskrivim ga malo medju prstima da napravi oval....pa po 80-90 stepeni u odnosu na chip polako skidam naslage zvake...100%....skinuta zvaka sa i865PE-a...koji je reda velichine kao taj duron...tu negde.

Interesantno...shto se tiche tih zvaka, po metodi slichno se u slichnim rastvara...nekad je zvaku jednostavno moguce obrisati gumicom koja brishe grafit...ma ova bre shkolsa...:D pochne da se rasteze..i polako al' sigirno zvaka postaje manje lepljiva i prljavija..i pochinju da otpadaju njeni delovi...i tako do kraja..dok celu zbaku ne ogulish sa chipa...Mislim ovo ne pali uvek...ali u kombinacji sa ziletom..koji skida bez problema grubo zvaku...a gumica pochisti ono shto zilet nije zahvatio....

Pa nikakva zal za duronom...taj T-bird ako se ne varam ima da radi ko zmaj...e sad mislim da nema SEE inst.

Nego namazi ti pastu tu ako si ostavio malo zvake..nije to bash OK..Mislim da te chovek ne izgura iz ringa...:D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno