Šta je novo?

Jedan Monitor na dva kompjutera

SeeBeen

Jež
Učlanjen(a)
10.01.2005
Poena
380
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD ThreadRipper 3960X
Matična ploča
Asus ROG Zenith II Extreme Alpha
RAM
8x8GB Corsair Vengeance RGB Pro @ 3600MHz
GPU
MSI GeForce RTX 3090
Storage
4x Samsung 980 Pro 1TB
Zvuk
Integrale + Logitech Z-5500
PSU
Asus ROG Thor 1200W
Kućište
Lian Li PC-011D XL
Monitor
3x 27"
Miš & tastatura
ZSA Moonlander + Logitech MX Master 3
Laptop
MBP 14 M1
Mobilni telefon
Samsung S22 Ultra
Pametni uređaji
Smartwatch
Steam
coola_m
Pristup internetu
  1. Optički internet
Da li neko zna nekog proizvodjaca koji proizvodi switcher koji omogucava da dva kompjutera koriste isti monitor. To sam video davno davno. Imao je jedno kruzno dugme sa dve opcije A i B. Treba mi jer cu uskoro nabaviti jednu masinu koja ce mi sluziti samo za DL, a ne bih da kupujem monitor za nju!

Mislim da ne postoji samo za monitor. Moraš da kupiš ceo KVM switch (Keyboard Video Mouse). Mislim da ih ima manje više svuda i ja nisam video neku veliku razliku između različitih proizvođača.

Komp koji bih da kontrolisem ima samo jedan RJ45 port, a njim bih ga povezao na ruter. Ne mogu da ga povezem na drugi komp nikako dok je povezan sa ruterom. Jedina varijanta mi je da kupim USB wifi, a na komp da ga povezem lanom!

Da li ce mi opasti kvalitet slike na monitoru ako koristim ovaj KVM?

Poslednja izmena:
Komp koji bih da kontrolisem ima samo jedan RJ45 port, a njim bih ga povezao na ruter. Ne mogu da ga povezem na drugi komp nikako dok je povezan sa ruterom. Jedina varijanta mi je da kupim USB wifi, a na komp da ga povezem lanom!

Da li ce mi opasti kvalitet slike na monitoru ako koristim ovaj KVM?

Neće ti opasti kvalitet slike na KVMu, ali za te pare možeš da kupiš jedan mali switch i vežeš oba računara i ruter na taj swtich. Pretpostavljam da kablovi nisu problem pošto i za KVM moraju računari da budu blizu (mnogo bliže nego za LAN).

U teoriji ako bi na monitor na DVI i VGA prikljucio dva kompa. Da li bi to radilo? Verovatno moze da se bira aktivan ulaz u meniju monitora, ne znam nemam DVI.

Najverovatnije ce da padne kombinacija WiFi USB i Crossover kabl. Posto su cene KVM switcha i USB sticka skoro iste...

Ja imam D-Link KVM Switch DKVM-2K

40769vb.png

Lepo radi i kostao je oko 1600 dinara. Postoji i USB varijanta.

Poslednja izmena:
Prvo, CRT monitora ima sa dva ulaza (evo npr. jedan Cornerstone 21" tu kod mene).

Drugo, kod TFT monitora samo zavisi kako je realizovano prebacivanje izmedju DVI i DSUB (nekad ima 259 pritisaka dugmića kroz menije :) )

Treće, KVM switch lepo rade ali imaju najveću manu što ta račva ili ti odvajanje kablova na DSUB priključku uglavnom podrazumeva da je predvidjeno za mašine sa integrisanom VGA kartom pa su tako (uz normalnu grafiku) kablovi za tastaturu i miša koji cm kraći nego što bi trebalo.

P.S. Kad smo već kod toga.... patrola kolika je dužina tih "nastavaka" za miša i tastaturu? Ako je 25cm ili više onda je OK, a ako je kraće....

patrola, da li si primetio pad u kvalitetu prikaza na monitoru, i ako nije tajna gde si kupio taj d-linkov...

Nisam primetio nikakav pad kvaliteta prikaza na monitoru. Uredjaj je kupljen u DPM Computers-u.

patrola kolika je dužina tih "nastavaka" za miša i tastaturu? Ako je 25cm ili više onda je OK, a ako je kraće....

Pravo da ti kazem, nisam ih merio. Ali mislim da su tu negde oko 25-30cm, mozda i 35 cm. Sta hocu da kazem? Kad se udenu PS2 portovi, graficka moze i da bude skroz na dnu kucista. Dohvata.

Poslednja izmena:
I prica je sto se mene tice gotova. pala je kombinacija USB vajerles stik + krosover kabk + ultra ve en ce. :d.

Ja sam prezadovoljan... Konacno cu moci da zaspim bez zvuka kulera na kompjuteru... (Inace mi je komp vrlo tih, ali je na manje od metar od glave...

Ako si resio onda je to ok ali KVM je po meni super ako neces da vezujes ta dva racunara i radi perfektno, ja imam neki no name KVM koji radi vec 3 god u servisu non stop :)

Prvo, CRT monitora ima sa dva ulaza (evo npr. jedan Cornerstone 21" tu kod mene).

Drugo, kod TFT monitora samo zavisi kako je realizovano prebacivanje izmedju DVI i DSUB (nekad ima 259 pritisaka dugmića kroz menije :) )

Treće, KVM switch lepo rade ali imaju najveću manu što ta račva ili ti odvajanje kablova na DSUB priključku uglavnom podrazumeva da je predvidjeno za mašine sa integrisanom VGA kartom pa su tako (uz normalnu grafiku) kablovi za tastaturu i miša koji cm kraći nego što bi trebalo.
P.S. Kad smo već kod toga.... patrola kolika je dužina tih "nastavaka" za miša i tastaturu? Ako je 25cm ili više onda je OK, a ako je kraće....

pa nisu kablovi kraci ... upravo imam ovaj DKVM-2KU i to na tower kucistu ... od racve imas bar 30-35 cm

Vrh Dno