Šta je novo?

Jedan komplet za uživanje

Gandolf_NS

Slavan
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
319
Nisam siguran da li ovde treba da postavim pitanje, ali da probam:

Želja mi je da instaliram jedan kompletan audio-video sistem kod kuće, ali nemam pojma šta bi sve trebalo da se uzme za to, pa vas molim za pomoć...

Dakle, ono što znam, to je jedan SONY ili SAMSUNG LCD od 40 inča, i neki DREAM BOX satelitski risiver... E, sad... Za LCD nije problem, snaćiću se, ali je prvo pitanje, koji DREAM BOX uzeti? Ne bi bilo loše da se prate i HD kanali...

Druga stvar su ovi neki AV uređaji...
Šta je potrebno uzeti i koji preporučujete, da pored dobre slike, imam i dobar zvuk...
Verovatno neki 5.1 sistem...

Dakle, šta sve da planiram da bih gledao dobar TV i slušao extra zvuk pri prenosu neke utakmice ili dobrog filma...

Hmmm...
Nestrpljivo čekam vaše odgovore i predloge! :banana:

Kada se sabere lova potrebna za malo bolji zvuk ,izadje da ispod 1500 eura nema sanse da se nesto skarabudzi.

Zato sam ja pobornik BOSE ,recimo Bose Acoustimass 15 ili 10 . Za 1500 eura sve lepo upakovano,maleno a zvuk izuva .

A ako je neko bas audiofil on ionako nece kupovati ovu srednju kategoriju neko ce dati ohohooo vise para za zvuk koje njegovo uho moze da razazna.
Ja slusah par puta sisteme koji su sastavljeni od "klasicnih" monitora ,ja kazem drvenih , tipa Monitor Audio i slicno i par BOSE kompleta i nisam primetio razliku u kvalitetu .

Evo za 1400 E imate KEF 3005 SE koji je sto se zvuka tice, mozda i daleko najbolja kupovina. To + Yamaha 3800 na snizenju trenutno daje cenu od 2400E, + tv jos 1000E i PS3 i sve zajedno manje od 4000

Vredi naravno, ipak je to Marantz :). Ali mu je mana sto ima 2 HDMI ulaza, sto moze da bude malo. Najbolja kupovina u srednoj klasi je Onkyo TX-SR606 za ~550e.

Gledao sam na netu, po tvojoj preporuci taj Onkyo, čak sam ga našao i u radnji i baš, baš mi se svideo, ali baš ovo što pišeš i ti... za Marantz sam čuo, za Onkyo samo prvi put kad si ti postovao... Jel to dovoljno pouzdano?

Kao radnik u sportu znam da NIKE nije jedina dobra marka npr patika, ali uvek njih kupujem... iako za ime plaćam više... Dakle, vredi li taj Onkyo ili da se oslonim na ime?

Kako da ne vredi Onkyo. To sto kod nas nije popularan treba da ti bude zvezda vodilja :) Salim se malo, ali jeste stara i priznata firma, a model 606 recimo best product of the year.

OK, hvala vam svima...
Mislim da sam ovim rešio AV risiver, zvučnike i LCD...
Sad mi ostaje još dreambox ili nešto slično tome... Čuo sam da u Mađarskoj sastavljaju neki ....BOX, i funkcioniše isto kao i dreambox, u smislu isti softver i mogućnosti, ali je navodno nešto jevtiniji...
Hmmm... videćemo...

OK, hvala vam svima...
Mislim da sam ovim rešio AV risiver, zvučnike i LCD...
Sad mi ostaje još dreambox ili nešto slično tome... Čuo sam da u Mađarskoj sastavljaju neki ....BOX, i funkcioniše isto kao i dreambox, u smislu isti softver i mogućnosti, ali je navodno nešto jevtiniji...
Hmmm... videćemo...

ti kupujes hd risiver baziran na linuxu a t o se ne pravi u madjarskoj.doduse ima da se kupi:D

Jel moze neko meni NOOB-u da objasni nesto :

Znaci ako napravim kombinaciju recimo : 2 x http://4audio.co.yu/kef/iQ/iQ5.php kao prednji
2 x http://4audio.co.yu/kef/iQ/iQ3.php i centralni http://4audio.co.yu/kef/iQ/iQ6c.php subwoofer NE treba ?

Jedan drugar koji se malo bavi tim audio stvarima kaze da bi woofer pored ovakvih prednjih zvucnika sa nekim bass reflexom samo kvario zvucnu sliku .....

Moze li neko da objasni kako se u stvari kombinuju ovakvi i slicni zvucnici sa AV risiverom.

Hvala unapred.

Pogresno razmisljanje. Samo ime kaze sub-woofer ispod basa tj nivo zvuka koji zvucnici ne mogu da pokriju, razna podrhtavanja i sl. U 5.1 (7.1) kombinaciji je neophodan bez obzira na ostale zvucnike.

Treba subwoofer naravno. On sluzi za reprudokovanje LFE u filmovima.

Zvucnici koji se spustaju ispod 40-50Hz i da to jos pravilno, bez izoblicenja, mogu da reprodukuju kostaju mnogo kao i adekvatna amplifikacija za njih.

Poslednja izmena:
Toplo ti preporucujem da uzmes Anthony Gallo Nucleus Micro sistem zvucnika. Pet istih satelita sa kucistem od legure celika u obliku sfere i vufer valjkastog oblika. Najbolji zvucnici po meni za te pare. Oko 100000, a mozda i malo jeftinije je komplet. Imas ih u Radix-u. Posalji mi PM ako hoces za kontakt.
Veruj mi na rec, imam veoma dobar stereo sistem u drugoj sobi i sasvim sam ozbiljan kada kazem da su ovi najjeftiniji Anthony Gallo zvucnici jako dobri! Cak i za stereo, ali za 5.1 pogotovo.
Sto se tice risivera, potpuno se slazem za Onkyo. Uzmi onaj za koji budes imao novca. Svi su odlicni.

Pozdrav,
Ratko

Vrh Dno