Šta je novo?

Jazz Speakers J9906 utisci

company69

Slavan
Učlanjen(a)
04.09.2006
Poena
316
:wall: DA LI IKO KORISTI OVE ZVUCNIKE/KORISTIO I STA MI MOZE RECI O NJIMA?

VREDE LI TIH PARA?

GDE SE MOGU NACI NAJEFTINIJE?:cigar:

Hmmm imao sam ih kad su se tek pojavili pre par godina i cena im je bila 100e (ne znam posto su sad), sta reci drveni woofer je obecavao i ceo taj sistem nije toliko lose radio ali kao i vecina kompjuterskih 5.1 sistema pri gledanju DVD-a nikad nisam imao svih 6 kanala tj. ili je radio centralni ili woofer menjao sam zv. kartice ali nista nije vredelo.Generalno meni se nije dopadao zvuk i prodao sam ih posle mesec dana, e sad to je moje misljenje ali definitivno je najbolja solucija :pC+MUZ. STUB ILI AV POJACALO + dobri zvucnici (KEF,KAPPA,AR itd) , sve ostalo je bez veze.

:wave:

@-Miki-
5.1 sistemi i nisu nameneni slusanju mp3-ca :) mada mogu sasvim dobro da posluze i za to.
Uz malo "budzenja" uvek si mogao imati svih 6 zvucnika u pogonu.

@-Miki-
5.1 sistemi i nisu nameneni slusanju mp3-ca :) mada mogu sasvim dobro da posluze i za to.
Uz malo "budzenja" uvek si mogao imati svih 6 zvucnika u pogonu.

Sasa ajd jos jednom procitaj post pa vidi molim te gde si procitao da sam pisao o slusanju mp3-a :D . Pisao sam o gledanju filma na DVD-u i snimku 5+1 , a budzenje zaboravi nista ne moze da se uradi a muzika da tu se lako moze podesiti da svira svih 6 zvucnika ali ne sa razdvojenim kanalima posto je mp3 uglavnom samo stereo varijanta ili ti 2 kanala.

Btw covek je pitao za misljenje i ja sam mu rekao svoje posto sam ih imao a inace ko te je slagao da 5.1 sistemi nisu namenjeni za slusanje muzike ?! Da li si nekad cuo za HI FI Audio/Video risivere i pojacala 5.1 za kucu ,cemu mislis da oni sluze ?

Za pocetak idi u neki cd shop i kupi muzicki DVD sniman u 5.1 sistemu pusti i shvatices da postoji jos muzickih formata osim mp3 i kako to tek zvuci.

;)

Poslednja izmena:
@-Miki-

Izvini.Mislio sam da ti je uvek bio problem da dobijes 5.1...
Filmove veoma retko gledam,ali mislim da je kod nas tesko naci originale radjene sa 5.1 zvukom - stalno neke kopije :(

5.1 sistem nece da ti radi na DViXu, sto realno, najvise ces da gledas dvix.
zato je ti dovoljan i 2.1 sistem
ako vec zelis bolji uzitak onda 9940.malo vise para ali puno vise vrede

5.1 sistem nece da ti radi na DViXu, sto realno, najvise ces da gledas dvix.
zato je ti dovoljan i 2.1 sistem
ako vec zelis bolji uzitak onda 9940.malo vise para ali puno vise vrede

Da ali i na 9940 je prisutan problem razdvajanja 5.1 kanal tj . centralnog i vufera - naravno podrazumevano da se prikazuje dvd film sniman u 5.1 kanalu. Prijatelj ima 9940 stvarno odlican sistem ali *** 5.1 nece da radi korektno i to ti je.

Sredis u driverima i sve radi 5.1. Ja gledam divx i slusam na mp3 na 5.1 i odlicno je. Mnogo je lepse kada kada ti zvuk dolazi iz svakog kraja sobe. Uvek glas za 5.1. Jos jedna preporuka za Creative zvucne karte uz neki 5.1 sistem jer se definitivno cuje razlika. Moj glas sto se tice zvucnika je Genius, odnos cena/kvalitet je definitivno najbolji.

uzeo sam jazz 9940,naleteo ceo sistem za 120 eura. I ovi veliki prednji zvucnici su prejaki (rade samo oni jer,zvucna ne podrzava)
e sad,uzeo sam i nov komp,cija mb podrzava 7.1 zvuk i pitam se da li je to dovoljno ili da uzmem dodatno i SB,ako da koju (da nije preskupa) i NAJVISE ME INTERESUJE KAKO DA IZVEDEM TO PODESAVANJE U DRAJVERIMA DA UZIVAM STALNO U 5.1 i kad slusam mp3,i kad gledam dvx/dvd

pozz za sve audiofile koji ce mi pomoci

uzeo sam jazz 9940,naleteo ceo sistem za 120 eura. I ovi veliki prednji zvucnici su prejaki (rade samo oni jer,zvucna ne podrzava)
e sad,uzeo sam i nov komp,cija mb podrzava 7.1 zvuk i pitam se da li je to dovoljno ili da uzmem dodatno i SB,ako da koju (da nije preskupa) i NAJVISE ME INTERESUJE KAKO DA IZVEDEM TO PODESAVANJE U DRAJVERIMA DA UZIVAM STALNO U 5.1 i kad slusam mp3,i kad gledam dvx/dvd

pozz za sve audiofile koji ce mi pomoci

Cuj 9940 je stvarno extra 5.1 sistem ( jos kad ga platis tako malo ;) ) ali kao sto vec pisah moj prijatelj ih je kupio (uffff davno bese) medju prvima pre nekoliko godina i bili su pojam a uz to on je vlasnik prodavnice it opreme ovde u VA i covek je "iz struke" ali ni on nije uspeo da natera 9940 da radi korektno sa razdvojenim kanalima - u pitanju je samo centar/woofer , sateliti rade normalno iako je menjao sve zive zv. kartice ukljucujuci i audigy , tako da ne znam na koju foru moze da se natera "podesavanjem drajvera" da rade korektno .

Inace kao sto rekoh sistem je ubica i radi boli glava tako da ti je ovo bas bila best buy kupovina ali .... ne moze sve :)

Nemoj nikada da kupis model 9906

Model 9906 je najveci promasaj JAZZ speakersa mnogo snage u audio pojacavacima
srednji i visokotonski zvucnici ok (visokotonci su mulari iste membrane ali sa drugim maskama nosi altec 621 i 641)a sub (4th band pass) "kanta" ne moze se meriti ni sa cim.Sub ima prilicno visoku rezonantnu frekvenciju tako da moze da uziva samo onaj koji voli da mu zvrce svi prozori u kuci......Tako lose ne svira ni najmanji Neo mislim da je model 22.
Ukupna zvucna slika zbog neuskladjenosti sub-a i satelita = 0
Snaga samog sitema impozantna ali da li je sve u sirovoj snazi !
PS:
Na mnogim sajtovima kazu da si visokotonci 1" ali to je cista laz mid je 3"
Sto se tice zvucnika u subu- to sam zaboravio mislim da je 6 1/2 " .
Ovo su i 4.1 i 5.1 zvucnici imaju preklopnik.Ali ipak koliko ja znam ne prave se vec 3-4 godine
Pozdrav svima blinki

Drug ima Jazz 9940, kada sam ih čuo smrzao sam se koliko su dobri....a onda sam i ja odlučio da kupim 5.1 system...ako pratite forum videli ste da sam se odlučio za Microlab H - 600 !

Juče sam išao kod ortaka da čujem njegove zvučnike sa istim muzičkim diskom (nisam hteo sa DVD filmom jer mislim da ne bih primetio razliku) i nije što sam ih kupio....ali stvarno po meni imaju bolji zvuk, tj. ja sam mnogo zadovljniji.
A skuplji su za 10 € od Jazz-a.

Nazad
Vrh Dno