Šta je novo?

Jazz J-9940...

The pocetnik

Čuven
Učlanjen(a)
05.12.2000
Poena
649
Kakvi su zvucnici Jazz J-9940? Da li su bolje zvuce od AL 5100,i da li je realna snaga priblizna onoj iz specifikacije(200w)?
Posto moj brat koji to kupuje zeli jak bas da li to ti zvucnici poseduju?Mada posto ce to biti kod mene par meseci onda me zanima da li dobro reprodukuje visoke tonove?

Eto to je sve.Unapred zahvalan na odgovorima.

Posto ne mogu da editujem post,a video sam lose i dobre komentare,da li ima nekog ko i poseduje i moze nesto vise o njima da kaze,tj. da li su krsh ili nisu i da li su kablovi dovoljno dugacki.Odlican kvalitet zvuka nije bas neki veliki prioritet(za mog brata-njemu je vazan izgled i da gruva),ali meni je kvalitet ipak vazniji pa da mu ne preporucujem ove zvucnike ako su bash krsh.

The pocetnik je napisao(la):
Kakvi su zvucnici Jazz J-9940? Da li su bolje zvuce od AL 5100
Nisam ih uporedo slušao ali su to različite klase, zavisi od namene. Ceo AL5100 komplet (kompaktan, moderan dizajn) može da stane u pola bas kutije Jazza (glomazan, stubovi...).

Jazz 9940 su bolji zvucnici od 5100, ali i daleko skuplji, tipa 70-80 visa cena, pa se bas ne mogu ni porediti.

genius drveni-bass imaju sigurno a i izgled.

Ako mislis one Genius od 100 i neki evro, preskocio bih bas njih iz razloga najsirovijeg zvuka koga sam cuo medju tim 5.1 zvucnicima. Za te pare moralo je bolje da se odradi...

Ja posedujem 9940 i realna snaga im je kao sto pise....veoma su glasni,pri cemu se bas mora smanjiti (ako imas malu prostoriju,brujace ti prozori)........inace,zvucnici su sasvim O.K. Naravno,uvek postoji i bolje,ali je onda i cena "bolja".......

priznajem da na GENIUS nije senzacionalan zvuk ali snaga im je veca nego sto pise jer nisu svi iste snage sto pise.zadnji mozda ali front i center izuvaju.mislim da imaju i preko
150w.a imaju i "pravi" daljinski za razliku od ostalih i moze da se nakaci 5 uredjaja.ja na njima slusam tv,komp,mini liniju,i jos moze dvd i jos jedan uredjaj.inace sam pravio zurku na otvorenom sa 40 ljudi(ljudi nisu mogli da veruju).+ kablova koliko hoces.
P.S. - ljudi,shvatite,ovi zvucnici su BEST BUY.posle njih dolaze u obzir samo altec 641,
ali...zato genius.cao.

Poslednja izmena:
Nemaju preko 150W, nemoj da se przis na natpise. Ja imam kuci matore Sony 2x40W sinusa koji oduvaju po snazi vecinu tih 20000000 W RMS/PMPO sistema :). Da su snazni, jesu, al sem te snage, ne nude nista.
Btw, preko 150W vec nije za kucnu primenu, to vec ide u slabije snagashe.

Zaboravi 9940 i kupi neki Creative Megaworks sistem ...

Poslednja izmena:
Ni Megaworks nije nesto extra kvalitetan sistem, za te pare mora bolje.

Koja je oznaka tih Genius zvucnika?

sw 5.1 home theater deluxe 3600 w PMPO

Jel ima neki showroom u gradu (ili vise njih) gde mogu da se poslusaju ti zvucnici sto ih prodaju?? Ja sam svojevremeno kupio Altec Lansing ATP3 na preporuku par prijatelja, iako ih do tada nisam cuo nijednom (nisam se razocarao, na svu srecu :D)... Obicno zakace najjace (najskuplje) zvucnike a ove ostale u najboljem slucaju samo izloze, pa ti zamisljaj kako to zvuci...

Dakle, showroom-ovi u gradu, gde???

Zvucnici su veoma glasni, jak bas ali kao i kod vecine komp zvucnika mutno moj brale ... Moram ti priznati da ima jos jedan problem kod Jazz- obavezno ih prvo probaj nabi uvo na zvucnik i cuj dal bruje i huce i to ces cuti jedino u tisini. Meni je to smetalo pa sam ih prodao ...

Vrh Dno