Mozda i postoje, ali zar ti nije jednostavnije da sam ubacis forme gde ti zelis ?
Ne moras da budes expert, ima i formi svakojakih, besplatno da se nadje i lepo sve odradis u HTML-u - peace-of-cake 😉
Ima tih sajtova sa JavaScript stvarima svugde, ali... Ja volim prosta rešenja i rešio sam da neke tekstove konvertujem u HTML pomoću TXT2HTML konvertora. Trebala mi je "previous - next" navigacija i zaključio sam da je najzgodniji JavaScript koji će računati koja je prethodna a koja sledeća strana na osnovu URL-a aktuelne strane (strane su numerisane). Mislio sam da ću lako naći takav JS, pretražio sam pola Net-a, našao Word procesore pisane u javaScript-u, 5 miliona vrsta slova koja skaču po ekranu, svašta, ali ništa slično onome što mi je trebalo i na kraju sam sâm napisao JavaScript za to.
Super su fore kada nesto radi u jednom Build-u, ali u prvom sledecem ne radi, pa se to nekako "resi" da bi vec sledeci Build pokazao da to resenje ne drzi vodu i tako u krug :wall:Jednostavne stvari je lako naći, a može čovek i sam da napiše, složene stvari pak često imaju problema sa kompatibilnošću: radi u FF, ne radi u IE - i obratno (o Operi da ne pričam), tako da opet sve na kraju ispadne besmisleno.
Ja sam sve bliži uverenju da Opera i nije Web browser, nego slučaj. Evo, upravo kodiram jedan sajt gde jedan element ima "margin-top: 60px". I, šta se dešava? Kad se po prvi put strana učita u Operu margina je bar 120px, a kad se uradi refresh onda je normalno. Šta ja da radim s tim? Makar da uvek čita pogrešno, nego samo pri prvom učitavanju. A reč je o kodu koji je 100% kompatibilan sa Netscape i IE novijim od v3.0 i, naravno, sa FF 1.x/2.x. Pa mislim stvaaaarno.A extra je kada za svaku verziju mora da se koristi totalno razlicito resenje. Opera je po tom pitanju neprevazidjena :smash:
Ja sam sve bliži uverenju da Opera i nije Web browser, nego slučaj. Evo, upravo kodiram jedan sajt gde jedan element ima "margin-top: 60px". I, šta se dešava? Kad se po prvi put strana učita u Operu margina je bar 120px, a kad se uradi refresh onda je normalno. Šta ja da radim s tim?
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
html
{
height: 100%;
}
body
{
height: 100%;
margin-top: 60px;
margin-bottom: 0px;
margin-left: 0px;
margin-right: 0px;
}
Znam, bre, ali to kad koristiš DW ili NVU, a on ko zna šta će da koristi. Imam ja i XHTML 1.0 Transitional verziju, doduše. Nije frka, taj projekat ima i drugu fazu, kad će postati mnogo komplikovaniji, pa ću se tada i time pozabaviti. Hvala za savet.I ja to koristim sa WYSIWYG i radi mi bez problema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari