Šta je novo?

Javascript Templates

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Da li postoje negde templejti za mailto, change text, itd. I koje je najbolje resenje za dodavanje texta i brisanje istog. Jel za to mora neka baza ili kako? :wave:

Mozda i postoje, ali zar ti nije jednostavnije da sam ubacis forme gde ti zelis ?
Ne moras da budes expert, ima i formi svakojakih, besplatno da se nadje i lepo sve odradis u HTML-u - peace-of-cake 😉

Mozda i postoje, ali zar ti nije jednostavnije da sam ubacis forme gde ti zelis ?
Ne moras da budes expert, ima i formi svakojakih, besplatno da se nadje i lepo sve odradis u HTML-u - peace-of-cake 😉

Pa na to sam i mislio. Znaci treba mi neki sajt gde ima dobrih formi, da nemaju gomilu bespotrebnog koda.

Ima tih sajtova sa JavaScript stvarima svugde, ali... Ja volim prosta rešenja i rešio sam da neke tekstove konvertujem u HTML pomoću TXT2HTML konvertora. Trebala mi je "previous - next" navigacija i zaključio sam da je najzgodniji JavaScript koji će računati koja je prethodna a koja sledeća strana na osnovu URL-a aktuelne strane (strane su numerisane). Mislio sam da ću lako naći takav JS, pretražio sam pola Net-a, našao Word procesore pisane u javaScript-u, 5 miliona vrsta slova koja skaču po ekranu, svašta, ali ništa slično onome što mi je trebalo i na kraju sam sâm napisao JavaScript za to.

Ima tih sajtova sa JavaScript stvarima svugde, ali... Ja volim prosta rešenja i rešio sam da neke tekstove konvertujem u HTML pomoću TXT2HTML konvertora. Trebala mi je "previous - next" navigacija i zaključio sam da je najzgodniji JavaScript koji će računati koja je prethodna a koja sledeća strana na osnovu URL-a aktuelne strane (strane su numerisane). Mislio sam da ću lako naći takav JS, pretražio sam pola Net-a, našao Word procesore pisane u javaScript-u, 5 miliona vrsta slova koja skaču po ekranu, svašta, ali ništa slično onome što mi je trebalo i na kraju sam sâm napisao JavaScript za to.

Znaci tvoja preporuka je da ih sam pravim? Zar je toliko tesko pronaci neke solidne? Jel neko probao Adobove preko Adobe Exchange-a? Ili mozda Spry-ove ili cak neke trece?

Pa zavisi šta ti treba... 99% su neki efekti, skačuća slova, neke stvari koje nikom ozbiljnom ne trebaju. Onih 10-20 korisnih malih JS-ova (tipa datum, browser...) imaš u bezmalo svakoj kolekciji, mislim da i na Snapfiles ima nekoliko takvih kolekcija (bar je bilo ranije).

Jednostavne stvari je lako naći, a može čovek i sam da napiše, složene stvari pak često imaju problema sa kompatibilnošću: radi u FF, ne radi u IE - i obratno (o Operi da ne pričam), tako da opet sve na kraju ispadne besmisleno.

OK, hvala. Javljam sta sam uradio. :wave:

Da, javi ako nađeš nešto zanimljivo. Zamorno je to što na 90% JS sajtova su mahom iste stvari (ali bukvalno iste, isti kod!) i onda čoveku dojadi da traži kad je sve isto. Dakle, ako nađeš nešto zanimljivo uvek je korisno.

Ja vecinom nadjem sta mi treba na www.dynamicdrive.com
Naravno, fali mi jos gomila korisnih stvari...

Jednostavne stvari je lako naći, a može čovek i sam da napiše, složene stvari pak često imaju problema sa kompatibilnošću: radi u FF, ne radi u IE - i obratno (o Operi da ne pričam), tako da opet sve na kraju ispadne besmisleno.
Super su fore kada nesto radi u jednom Build-u, ali u prvom sledecem ne radi, pa se to nekako "resi" da bi vec sledeci Build pokazao da to resenje ne drzi vodu i tako u krug :wall:
A extra je kada za svaku verziju mora da se koristi totalno razlicito resenje. Opera je po tom pitanju neprevazidjena :smash:

A extra je kada za svaku verziju mora da se koristi totalno razlicito resenje. Opera je po tom pitanju neprevazidjena :smash:
Ja sam sve bliži uverenju da Opera i nije Web browser, nego slučaj. Evo, upravo kodiram jedan sajt gde jedan element ima "margin-top: 60px". I, šta se dešava? Kad se po prvi put strana učita u Operu margina je bar 120px, a kad se uradi refresh onda je normalno. Šta ja da radim s tim? Makar da uvek čita pogrešno, nego samo pri prvom učitavanju. A reč je o kodu koji je 100% kompatibilan sa Netscape i IE novijim od v3.0 i, naravno, sa FF 1.x/2.x. Pa mislim stvaaaarno.

Hm, meni se tako nesto nikad nije desilo. Obicno uvek imam problem sa IE-om dok je prikaz u FF i Operi identican.

Kako god, oni koji anno domini 2007. naprave browser koji ne ume kako valja da interpretira kod koji ume da prikaže IE 4.01 - treba smesta da se ubiju!

Ja sam sve bliži uverenju da Opera i nije Web browser, nego slučaj. Evo, upravo kodiram jedan sajt gde jedan element ima "margin-top: 60px". I, šta se dešava? Kad se po prvi put strana učita u Operu margina je bar 120px, a kad se uradi refresh onda je normalno. Šta ja da radim s tim?

Radi sve preko CSS-a.

Prvo, za sve strane stavi iznad HEAD-a ovo:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">

A u CSS stavi ovo:

html
{
height: 100%;
}

body
{
height: 100%;
margin-top: 60px;
margin-bottom: 0px;
margin-left: 0px;
margin-right: 0px;
}

Ostale margine naravno namesti kako hoćeš, ja sam primera radi stavio 0. Tada bi trebalo da bude isto u svim browserima.

Poslednja izmena:
Ne verujem da će to pomoći jer ovde nije reč o tome da se pogrešno interpretira CSS u principu, nego samo prilikom prvog učitavanja. No probaću. A ne mogu da stavim XHTML jer pravim za jednog koji posle hoće to da brlja sa WYSIWYG čudima, pa će haos da napravi sa XHTML-om. 🙂

I ja to koristim sa WYSIWYG i radi mi bez problema.

I ja to koristim sa WYSIWYG i radi mi bez problema.
Znam, bre, ali to kad koristiš DW ili NVU, a on ko zna šta će da koristi. Imam ja i XHTML 1.0 Transitional verziju, doduše. Nije frka, taj projekat ima i drugu fazu, kad će postati mnogo komplikovaniji, pa ću se tada i time pozabaviti. Hvala za savet.

Ček ček, nismo se razumeli. Ja sam mislio da ti misliš 🙂 da ti se kvari izgled strane kad ubaciš WYSIWYG editor na web stranu, kao što su na primer Xinha, Tmedit, HTMLarea i sl. E pa - ne kvari se 😉

Nije ni važno, u svakom slučaju ovo rešenje kod mene pomaže stalno i svi web sajtovi koje pravim izgledaju isto u svakom browseru. Malo smo se pogubili sad sa svim ovim pitanjima i odgovorima, ali probaj kad budeš radio nešto i videćeš i sam.

Ama on (teorijski) hoće nešto sam da menja u budućnosti a hrpa free WYSIWYG editora nema pojma o XHTML-u, to sam hteo da kažem. Manje će se izbrljati kod sa HTML 4.01.

Nazad
Vrh Dno