- Učlanjen(a)
- 04.12.2004
- Poena
- 319
radim ortaku ovde neki formular al ko za baksuz mi nece pa nece ... evo sta zelim da provalim:
prvo:
imam 1 check box i 1 one line text box. E sad hocu da kada je taj check box cekiran a u text box ne pise nista da izbaci poruku i odmah obrnuto ako je textbox ispisan a nije cekiran check box da izbaci poruku ...
drugo:
imam 10 check boxa i i da ako svi nisu cekirani da izbaci poruku ...
pokusavao sam ovako nesto:
za text box ako je prazan:
if (document.narudzbenica.ulica.value == "") {
document.narudzbenica.ulica.focus();
alert("Molimo Vas unesite svoju ulicu i broj.");
return (false);
}
i to radi lepo zatim za problem sam probao nesto ovako al ne radi:
if (document.narudzbenica.narucujem.selected == true && document.narudzbenica.narucujemiznos.value == "") {
document.narudzbenica.narucujemiznos.focus();
alert("Molimo Vas odredite koliko primeraka zelite.");
return (false);
}
i cak sam obrnuto probao:
if (document.narudzbenica.narucujem.selected == false && document.narudzbenica.narucujemiznos.value != "") {
return (false);
}
Vise na oci ne vidim kasno je pa ako neko ima resenje nek javi ... idem da pajkim pa da ako mogu sutra to mu zavrsim ... pa da na miru odem kuci ... ovde je dialup pa nisam mogao mnogo da jurim po netu oko toga. Hvala unapred za pomoc ...
i ono najvaznije da ne zaboravim ovo rqdimo iz notepada pa bi mi samo direktna pomoc odgovarala ... nema nikakvih alata instaliranih ...
prvo:
imam 1 check box i 1 one line text box. E sad hocu da kada je taj check box cekiran a u text box ne pise nista da izbaci poruku i odmah obrnuto ako je textbox ispisan a nije cekiran check box da izbaci poruku ...
drugo:
imam 10 check boxa i i da ako svi nisu cekirani da izbaci poruku ...
pokusavao sam ovako nesto:
za text box ako je prazan:
if (document.narudzbenica.ulica.value == "") {
document.narudzbenica.ulica.focus();
alert("Molimo Vas unesite svoju ulicu i broj.");
return (false);
}
i to radi lepo zatim za problem sam probao nesto ovako al ne radi:
if (document.narudzbenica.narucujem.selected == true && document.narudzbenica.narucujemiznos.value == "") {
return (false);
}
i cak sam obrnuto probao:
if (document.narudzbenica.narucujem.selected == false && document.narudzbenica.narucujemiznos.value != "") {
return (false);
}
Vise na oci ne vidim kasno je pa ako neko ima resenje nek javi ... idem da pajkim pa da ako mogu sutra to mu zavrsim ... pa da na miru odem kuci ... ovde je dialup pa nisam mogao mnogo da jurim po netu oko toga. Hvala unapred za pomoc ...
i ono najvaznije da ne zaboravim ovo rqdimo iz notepada pa bi mi samo direktna pomoc odgovarala ... nema nikakvih alata instaliranih ...
Poslednja izmena: