Kakva knjiga, gubljenje vremena. Bolje uči iz online tutorijala
Ima bolji gde je part 2 samo projekti. Ja sam takodje trenutno u fazi ucenja i definitivno je bolje uz video tutorial nego knjiga pogotovo sto je vecina dobrih knjiga starijih izdanja a dosta toga se menja. Npr VAR su izbacili prakticno iz upotrebe a sve knjige koje sam ja bar gledao imaju VAR u kreiranju. Kad kazem izbacili mislim na jako retko se koristiJa trenutno prolazim kroz The Complete JavaScript Course 2022: From Zero to Expert! na udemy, kurs je i za naprednije koji vec imaju iskustva u programiranju a i za totalne pocetnike.. Ako se odlucis za njega obavezno nadji kupon, nemoj da placas punu cenu, sa kuponom izacice te oko 15$.. A ima i piratizovan ako ne zelis da kupis
Mislim da je Updejt i novije je izdanje sadrži profesinonalni JS. I JS se upgrejduje vremenom ubacuju se novije funkcije i jezik se unapredjuje mislim. Dok prva korak po korak je Biginer-Inermediate znači početnički - srednji nivo.Ljudi, hvala na predlozima!
@sniper Da li je sve lepo objasnjeno u toj knjizi, zasto je npr bas ta funkciju upotrebljena, sta je taj i taj code, varijabla... upotrebljena i sta ona znaci ?
Bitno je to objasnjenje, da bi razumeo bolje JS kao i svaki pocetnik, jer dzaba je npr da gledamo youtube, oni ispisuju code a ne daju bas najbolje objasnjenje a naravno i dosta preskacu.
@Analayzer Koja je razlika izmedju prve i druge knjige? Da li ta napredna verzija JS ima sve sto ima i prva knjiga "korak po korak" ili samo neki update ?
Inace ja sam negde na polovini drugog dela kursa i kogu da kazem da sa svakom ep pregledanom sve manje i manje znamjer sa toliko informacija te izbombarduju da krenes da zaboravljas i ono sta si znao. A prakticni deo,dok dodjes do stadijuma da znas sta hoces da napravis i kako to funkcionise,mislim da ce ljudi vec poceti da zive na marsu
PS: sve pricam iz licnog iskustva,ne kora tako da bude
Ako ti treba neki pdf javi se da posaljem.
Bio je juce 15$, neka akcija, sad vratili cenu na 99$. Kako da nadjem kupon?Ja trenutno prolazim kroz The Complete JavaScript Course 2022: From Zero to Expert! na udemy, kurs je i za naprednije koji vec imaju iskustva u programiranju a i za totalne pocetnike.. Ako se odlucis za njega obavezno nadji kupon, nemoj da placas punu cenu, sa kuponom izacice te oko 15$.. A ima i piratizovan ako ne zelis da kupis
Verujem da ima, ali pocetnici ne mogu odmah da skoce na projekte.Ima bolji gde je part 2 samo projekti.
Vise sam mislio na ono sto si pomenuo, sve vise lekcija sto prolazis kroz kurs, sve vise zaboravljas. Tako je i kod mene. Sto je najgore, zaboravis neku prostu funkciju, pa se vracas nazad i nekako imas osecaj da si uvek na pocetku. :/Definitivno se isplati. Sto vise znas to bolje. Posle je samo praksa i projekti. Inace ja sam vise mislio da se programiranje radi iz glave ali ispada da nije takoSve u svemu samo napred i jedno po jedno pa sta te privuce.
Ja kad sam ucio JS krenuo bih kurs i u pocetku sve uspevam da skapiram, ali kako se odmaknemo malo,tako se ja "pogubim" i vise mi nista nije jasno. Onda napravim kracu pauzu pa krenem ispocetka i sada,drugi put nekako ide lakse, pa i kad dodjem do onog "zbunjujuceg" dela, sada uspevam da skapiram i tako u krug,Slazem se sa tobom. Postavlja se pitanje, da li se uopste isplati uciti JS![]()
Sto je najgore, zaboravis neku prostu funkciju, pa se vracas nazad i nekako imas osecaj da si uvek na pocetku. :/
U tom grmu lezi zectreba samo da skapiras kako to sve radi a za par sekundi izguglas sintaksu.
Treba mi neka knjiga gde je sve lepo objasnjeno kako i zasto.
var example = 10;
for (example = 0; example <= 10; example++) {
document.write(example);
}
Ova ti je dobraSamo ti pocni da pises svoje funkcije,svoje programe i sve ce doci polako na svoje. Nemoj puno buljiti u knjiigu jer ce te zbuniti i na kraju oterati od JS-a.
Po ovome ja bih rekao da si apsolutni početnik i da nemaš (verovatno ikakvo) pred znanje.Jer dzaba ti vidis tipa:
Kod:var example = 10; for (example = 0; example <= 10; example++) { document.write(example); }
Mene zanima, zasto je to tako napisano, i zasto ce brojevi da se pokazu od 0 do 10, i zasto mora da se doda " ++ " koja daje vrednost 1, zasto 1 kad imamo 2 plusa. :/
Ne bih da ucim JS napamet, hocu da razumem kako funkcionise JS, kao sto si ti i pomenuo.
Bio je juce 15$, neka akcija, sad vratili cenu na 99$. Kako da nadjem kupon?
Skroz validna metoda, samo je dosta spora.Ova ti je dobrasamo da nauci da pise posle ce sve da mu dodje
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari