Šta je novo?

Java za pocetnike

HiMan

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2002
Poena
609
Zelim da ucim Javu pa ako moze neko da mi preporuci knjigu.Valjalo bi da ima CD ali nije presudno.

Kad naučiš dovoljno da počneš da pišeš programe, preporučujem razvojno okruženje BlueJ, veoma dobro za učenje.

Za ovo sto ti je preporucio Bad MF, samo napomena da moze da se skine sa sajta doticnog gospodina, a moze da se nadje i u prevodu na "naski" u izdanju Mikro Knjige...
Mada mozda jos jedan mali savet, u koliko si upoznat sa nekim proceduralnim jezikom, super, samo napred.. U kolko tek pocinjes sa programiranjem, onda ne bi bilo lose da malo pogledas i C, posto i sam Bruce Eckel isti predlaze kao osnovu za dalje ucenje, kako u TiJ tako i u knjizi TiCpp...

Toliko

Hvala svima.
Sto se tice programiranja radio sam samo Pascal i Delphi.
Jel zna neko gde da nadjem Javu na CD-u posto sa nasim vezama ne mogu da je skinem sa neta?

HiMan je napisao(la):
Hvala svima.
Jel zna neko gde da nadjem Javu na CD-u posto sa nasim vezama ne mogu da je skinem sa neta?
Kako ne može... SDK+dokumentacija ~6h modemom :)

Prentice Hall - JAVA, An Introduction to Computer Science & Programming, autora Walter Savitch

Koristi se kao literatura na mom faxu

HiMan je napisao(la):
Hvala svima.

Pa Java ce doci sa razvojnim okruzenjem, a sto se njega tice topla preporuka za Borland JBuilderX....

Thinking in Java je super knjiga, samo je treba upotpuniti sa nekim... praktikumom na primjer gdje imas konkretno odradjene stvari, Bruce je malo uopsteno pisao. Bar za moj ukus....

Nazad
Vrh Dno