Šta je novo?

Java WEB MVC aplikacija na Windows Serveru

reverseskydiver

Poštovan
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
59
Mozda sam pogresio temu, ali Vas molim da me ispravite.

Naime, radim diplomski zadatak na fakultetu i napravio sam Web aplikaciju koristeci Java tehnodlogije kao sto su Spring, Hibernate, Maven, JUnit, Mockito itd itd.. Posto nikada do sada nisam radio aplikaciju takvog tipa za Windows server, zanima me koliko je izvodljivo instalirati Apache Tomcat i mySQL ili postgreSQL na windows server. Guglao sam neka resenja, ali mi nisu bila najjasnija pogotovo sa sistemskim promenljivama.

Ako neko ima iskustva ili priblizno neke smernice, unapred zahvalan.

Apsolutno je izvodljivo. Šta ti nije jasno kod sistemskih promenljivih (šta su, gde se definišu)? Budi malo precizniji. Gde je konkretno zapelo?

Aplikacija je uradjena do samog kraja, kod mene na mac-u radi preko aamps-a i sve funkcionise kao sto je i bilo u projektnom zahtevu.

Od mene se zahteva sada da instaliram aplikaciju na server koji koristi windows server ali ne znam koji jer cu ga videti tek za par dana, jer je u pitanju drzavni fakultet i imaju saradnju sa msdn alliance i imaju skoro sve microsoft proizvode.

Do sada sve sto sam radio, radilo je na Linuxu i to je islo kao od sale. Koliko kontam, treba da instaliram JRE (Java), Apache Tomcat i postgreSQL, ali u detalje ne znam da vam kazem, jer sam procitao kada uradim "mvn clean install" iz Eclipse-a, da ce se pojaviti fajl install.bat koji bi trebao da odradi posao.

Mozda ovo deluju kao pocetnicka pitanja, ali bukvalno prvi put u zivotu radim ovo za windows masinu i da ja moram licno da se bakcem oko toga. Bukvalno mi treba neki step-by-step how to

Nazad
Vrh Dno