Šta je novo?

Java Virtual Machine i XP

kUdtiHaEX

Super ridža
Administrator
Učlanjen(a)
18.07.2001
Poena
1,445
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel® Core™ i5-9500F, NZXT Kraken Z63
GPU
Asus GTX 2070 Super
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 1 TB
Kućište
NZXT H210i
Monitor
LG C2 42"
Miš & tastatura
Logitech G502, Keychron K8, Nuphy Air75, Ducky TKL One 2
Ostale periferije
Glupi HP štampač
Laptop
Apple Macbook Pro 14" M1
Tablet
Apple iPad Pro 11"
Mobilni telefon
Apple iPhone 13 Pro Max
Pametni uređaji
Apple Watch Ultra
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Pocinje polako ali sigurno da me nervira XP pa samim tim i prozorce "Download Java VM"...Sorry, you cannot.....
Da li postoji neki patch i ako neko ima link za resavanje ovog problema?

Imas u download sekciji Microsoft-ovog sajt da skines patch koji resava taj problem.

Kakav patch pobogu i kakav problem ???

XP jednostavno nema ni Javu ni MS Virtual Machine (tj. MS-ovu varijantu Jave).

Ode se lepo u Windows Update pa se download-uje i instalira doticni VM.

Prema tome to nikako nebi mogao da se nazove ni patch ni problem...jednostavno je ostavljena mogucnost izbora da li hoces ili neces da imas Javu ( mada se iza tog poteza MS-a ustvari krije neka "takticka zamisao", sad bas ne mogu da se setim sta ono bese, ili rat protiv Sun-a ili izbegavanje sudskog spora zbog "guranja" VM-a ili tako nesto...)

Mada, sad kad bolje razmislim, mozda ja nisam dobro razumeo kUdtiHaEX-a...
Sta ti je ono "Sorry, you cannot..." ??? Jel ti to ustvari ne mozes da instaliras VM, iako bi hteo ?

Ma ne ponudi mi da downloaduje sa MS sajta i kad mu kazem da skine on izbaci poruku da ne moze to da skine...?

Pa da li si skinuo taj patch za Javu, pomocice te.

Pa da li si skinuo taj patch za Javu, pomocice ti.

Amone, ne moze se reci da je to patch, vise je kao zasebna aplikacija koja donosi Java podrsku...

Ma ok ne kapiram sto se tako uhvatili za ime tog programcica [jel moze ovako?] da li se zove ovako ili onako. Uglavnom on treba to da skine i sve ce biti ok.

Pa problem je sto nije bas jasno na sta mislis ! Ja sam gore spominjao MS Virtual Machine (tj. Java podrsku) koju XP nema u sebi kao drugi Windows-i...e sad da li i ti mislis na isto ili na nesto drugo ??? Ako mislis na to onda vaze svi ovi postovi, posto to nije patch nije ni program, nije bitno sta je...Ako mislis na nesto drugo, tj. stvarno na neki patch, onda objasni malo blize koji...

Inace, kUdtiHaEX, ako govorimo o download-u MS VM-a (Jave), ako se nadjes na nekom sajtu koji sadrzi Javu, pa ti se tu ponudi da je download-ujes (tkz. download on demand), i ti kazes yes, sasvim je moguce da iz nekog razloga to ne uspe...Kao sto sam rekao idi na Windows Update, odatle nebi trebalo da bude problema...

Malo sam alergican kad je u pitanju Update ali cu probati...

drapin je napisao(la):
Pa problem je sto nije bas jasno na sta mislis ! Ja sam gore spominjao MS Virtual Machine (tj. Java podrsku) koju XP nema u sebi kao drugi Windows-i...e sad da li i ti mislis na isto ili na nesto drugo ??? Ako mislis na to onda vaze svi ovi postovi, posto to nije patch nije ni program, nije bitno sta je...Ako mislis na nesto drugo, tj. stvarno na neki patch, onda objasni malo blize koji...

Pa naravno da sam mislio na Virtual Machine samo sto si se ti uhvatio za to da li je patch, program ili nesto trece. To je po meni skroz nebitno, rekao sam decku gde ima da skine to sto mu treba, a sada kako to da nazovemo je sasvim sporedno.

Ma naravno da nije vazno kako ga nazovemao, vazno je da smo se napokon sporazumeli 🙂

No sad ima drugi problem. Prateci thread http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=10526 i pokusavajuci da dam tamo neki odgovor, ustanovio sam da je MS skinuo MS Virtual Machine sa svih svojih sajtova i da prakticno ne moze vise nigde da se download-uje. Zato verovatno kUdtiHaEX-u ne radi ni "download on demand", a nema ga vise izgleda ni na Windows Update.

Sta se desava nije mi bas mnogo jasno...MS nudi samo download kompletnog Java SDK 4.0 koji ima vise od 19 MB ( http://www.microsoft.com/java/download/dl_sdk40.htm )

Ima ovde da se downloaduje Microsoft VM build 3805 , nekih 5.4MB.

Cini mi se da nema Jave u XPu zbog krsenja nekih Sun-ovih kopirajte od strane MS ili tako nesto, i jos je MS Java bila (jos uvek je)nekompatabilna sa Sun-ovom pa zato IE i ne radi sa Sun Javom.

DusaN je napisao(la):
Ima ovde da se downloaduje Microsoft VM build 3805 , nekih 5.4MB.

Cini mi se da nema Jave u XPu zbog krsenja nekih Sun-ovih kopirajte od strane MS ili tako nesto, i jos je MS Java bila (jos uvek je)nekompatabilna sa Sun-ovom pa zato IE i ne radi sa Sun Javom.
Sto je lepo kad ovako vodimo tva paralelna thread-a o istoj temi 😛 FX

LM, ko prati ovaj thread nek pogleda i onaj drugi ( http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=10526 ) za definitivno resenje...

Nazad
Vrh Dno