Šta je novo?

Java Virtual Machine for WinXP drugi put

Marti Misterija

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
955
Na Win update sajtu vishe nema MVM (Microsoft virtual machine) tj Jave za download. Zna li neko kako da sredim stvar. Skinuh sa Sun-ovog sajta najnoviju verziju ali mi ne radi u XP-u.
Kako resiti problem!!!🙁
Pozdrav i hvala unapred.

Marti Misterija je napisao(la):
Na Win update sajtu vishe nema MVM (Microsoft virtual machine) tj Jave za download. Zna li neko kako da sredim stvar. Skinuh sa Sun-ovog sajta najnoviju verziju ali mi ne radi u XP-u.
Kako resiti problem!!!🙁
Pozdrav i hvala unapred.

Gde ti ne radi Sunova Virtuelna masina?
Ja imam verziju 1.3.1 i operu 6.03 i sve radi pa cepa pod XP-om. Mozda se ne razumeju ie6 i sun jvm, ali to je vec problem sa microsoftom.

ja ovaj problem resavam tako sto rucno instaliram JVM. Imam ga na HDD-u u vidu fajla pa samo dupli klik na njega posle svake reinstalacije XP-a. Simple!
probajte da nadjete negde na netu ovaj famozni fajl, (znaci ne ono kada se auto instalira iz browsera vec downloadable file)

😎

...i kad bi dao ime tog cudesnog fajla bilo bi super...inace polako dolazim u iskusenje da instaliram 2k (a mrzi me jer tek sam kupio komp, a XP malko se tripuje ali nedovoljno da me iznervira...)

Koliko sam ja skuzio, MS JVM se sada skida preko XP Update-a, ali cim vidim onu poruku da sacekam dok XP Update ispita softver i hardver odmah mi je dosta (necista savest 🙂 ). Uglavnom imas na http://java.sun.com novi Java plug-in za XP.

dexx je napisao(la):
Koliko sam ja skuzio, MS JVM se sada skida preko XP Update-a, ali cim vidim onu poruku da sacekam dok XP Update ispita softver i hardver odmah mi je dosta (necista savest 🙂 ). Uglavnom imas na http://java.sun.com novi Java plug-in za XP.
Pa kako ti onda updejtujes Windows (bilo koji) ??? Windows Update je uvek bio najnormalnija stavr i uvek je najnormalnije radio bez ikakvih problema...Uzimajuci u obzir da je Win Update neophodan ako nista drugo a ono zbog raznih Critical Security Udates-a, verovatno ti je Windows busan kao svajcarski sir ako nisi koristio Update...

A ovo da se zvanicni Windows plugin za Javu pojavio na Sun-ovom sajtu, a pri tom sklonjen sa svih MS sajtova je prosto neverovatno ! boom

To naime znaci da je MS odlucio da okonca rat sa Sun-om oko Jave, napravio neki dogovor i barem naizgled prepustio tj. priznao drugoj kompaniji primat u nekoj tehnologiji... sto je valjda prvi put do sada !?!?

drapin je napisao(la):
Pa kako ti onda updejtujes Windows (bilo koji) ??? Windows Update je uvek bio najnormalnija stavr i uvek je najnormalnije radio bez ikakvih problema...Uzimajuci u obzir da je Win Update neophodan ako nista drugo a ono zbog raznih Critical Security Udates-a, verovatno ti je Windows busan kao svajcarski sir ako nisi koristio Update...

Ja u zivotu nisam skidao security update jer me je mrzelo i nista mi se nije desilo. Jos mi nije niko nista "ukrao" sa racunara... Cak ni vreme na net-u...

milanlj je napisao(la):
Ja u zivotu nisam skidao security update jer me je mrzelo i nista mi se nije desilo. Jos mi nije niko nista "ukrao" sa racunara... Cak ni vreme na net-u...
Izgleda da si imao dosta srece... sam Windows i IE su toliko ranjivi da sam ja pao na teme kada sam na proslom OS-u otisao na http://grc.com i iztestirao sve moguce i nemoguce rupe u OS-u i IE-u...
od nekih cini mi se 9 testiranja komp mi je pao na 6,7... a pri tom sam imao sve moguce zastite (citaj: cak dupli firewall, etc.) up-to-date osim Windows update-a...
strasno!
Linux rules! (jos da nemam Lucenta koji ne radi nikako na Linuxu 🙁)

drapin je napisao(la):

Ne, nikad nisam koristio Win update, mozad da mi se ne bi desilo da jednom prilikom boot-ovanja ispise this is Illegal software ili tako nesto 😉. Sto se tice ovoga da mi je Win busan... pa za ove 3 godine otkako sam na Net-u nisam imao ni jednu provalu a kamoli ubacen trojanac ili virus. Posto kupujem BUG a uz njega dolazi CD sa shareware programima i zakrpama, Win mi je (skoro) uvek up-to-date (nikad ne instaliram najnovije zakrpe posto one znaju napraviti vise problema neko koristi) . Koristim AtGuard Firewall i Sophos SWEEP antivirus, koji odlicno obavljaju posao. Sto se tice Gibson-a kompjuter mi je proof-safe.
Sto je najvaznije nisam paranoik (mozda zato sto koristim dial-up konekciju pa stvarno ne znam sta bi mi mogao ukrasti preko 33.6 Kbps 🙂 )

PS.
Ovo nije poziv onim pametnjakovicima koji zele da se dokazu 🙂 .

Ja sam skinuo sa Microsoftovog sajta fajl za instaliranje VM-a. ima negde izmedju 5-6 mega. Ne odete na win update nego u searchu ukucate "microsoft virtual machine download" ili tako nesto i skinete fajl.
Inace tako moze svaki od onih updateova da se skine na hard.

Masan je napisao(la):
Ja sam skinuo sa Microsoftovog sajta fajl za instaliranje VM-a. ima negde izmedju 5-6 mega. Ne odete na win update nego u searchu ukucate "microsoft virtual machine download" ili tako nesto i skinete fajl.
Inace tako moze svaki od onih updateova da se skine na hard.
Kada ??? Ajde pokusaj to da uradis danas, ponovo !?!?
Pitam se o cemu li pricamo uopste u ovom thread-u...type; 🙁

drapin je napisao(la):
A ovo da se zvanicni Windows plugin za Javu pojavio na Sun-ovom sajtu, a pri tom sklonjen sa svih MS sajtova je prosto neverovatno ! boom

To naime znaci da je MS odlucio da okonca rat sa Sun-om oko Jave, napravio neki dogovor i barem naizgled prepustio tj. priznao drugoj kompaniji primat u nekoj tehnologiji... sto je valjda prvi put do sada !?!?

Hehe... Pa nema sta da Microsoft priznaje Sunu primat nad Javom kad je Java 100% Sunova. Bas to je i razlog da MS ne ukljucuje plugin za Javu u XP po defaultu.
Inace, sto se tice zvanicnog plugina za Windows, kao i za sve druge OS, uvek su zvanicni pluginovi koje pravi JavaSoft (tj. Sun). Ostali proizvodjaci, medju kojima je i MS, mogu da prave svoje verzije po licenci. Najsigurnije je raditi uvek sa Sunovom JVM (ili pluginom za browser). Tako i za XP - lepo odete na java.sun.com i skinete Java plugin koji vam treba (ili JDK, ko hoce da programira u Javi).

kobrejabre je napisao(la):
Hehe... Pa nema sta da Microsoft priznaje Sunu primat nad Javom kad je Java 100% Sunova. Bas to je i razlog da MS ne ukljucuje plugin za Javu u XP po defaultu.
Inace, sto se tice zvanicnog plugina za Windows, kao i za sve druge OS, uvek su zvanicni pluginovi koje pravi JavaSoft (tj. Sun). Ostali proizvodjaci, medju kojima je i MS, mogu da prave svoje verzije po licenci. Najsigurnije je raditi uvek sa Sunovom JVM (ili pluginom za browser). Tako i za XP - lepo odete na java.sun.com i skinete Java plugin koji vam treba (ili JDK, ko hoce da programira u Javi).
To sto je Java Sun-ova bas mnogo zabole Microsoft !!! Ti kao da ne znas da je Microsoft gospodar sveta, odnosno da se tako ponasa, da mu niko ne moze nista, cak ni americka vlada i da ako Microsoft recimo kaze da sunce izlazi na zapadu a zalazi na istoku, onda ce to tako i biti !

Dosadasnja praksa MS-a je bila da ako im neka tehnologija treba, oni jednostavno uniste kompaniju koja tu tehnologiju ima, otkupi kompaniju i tehnologiju proglasi za svoju.

Da MS nekome placa licencu to jos nije vidjeno...na primer, poslednji primer njihove prakse je da su upravo pre neki dan proglasili da poseduju patentna prava za OpenGL i da ce ubuduce svi koji koriste doticni morati njima da placaju licence...

U prici sa Sun-om se uobicajeni nacin rada MS-a malo razlikuje i tu se ocigledno nesto iza brda valja...MS je tek pocev od XP-a odlucio da malo ustukne, izuzimajuci svoj MS Virtual Machine iz samog OS-a, a sad je na opste iznenadjenje ucinio jos korak nazad prepustajuci Sun-u po prvi put objavljivanje zvanicnog plugin-a za XP. Inace dosada nijedna Sun-ova originalna Java ni u kom obliku nije pravilno radila ni u jednom IE-u, ni u jednom Windows-u... (ne govorim o programiranju, nego o funkcionalnosti web strana koje sadrze Java applet-a...)

Znajuci MS, to mora da je neka dobrom isplanirana taktika i ne bi me zacudilo da za koju godinu Sun volsebno "nestane" sa scene, if you see what I mean 🙂

Nazad
Vrh Dno