Šta je novo?

Java i Datum

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Treba mi da procitam trenutni datum, ali posto sam tek poceo da obradjujem Javu, odnosno aplete, ako moze neko da mi kaze kako da deklarisem promenljivu datum i kako da procitam datum, verovatno ima neka metoda.

Recimo...

Kod:
import java.util.Calendar;		

...

Calendar calendar = Calendar.getInstance();
System.out.println(calendar.getTime());

Imas u klasi Calendar jos gomilu metoda, pa malo prelistaj dokumentaciju...

Poslednja izmena:
Hvala vam, pomoglo je.
Ako moze samo jos jedna stvar, posto pravim logovanje na sistem i kad se neki korisnik uloguije (sto sam uradio) onda treba da postavi neku poruku na sajt, a meni je bitno da znam koji je korisnik to uradio. Kako da je prenesem referencu ili bilo sta drugo iz jedne klase u drugu, a povezane su preko html i jsp stranica?

Poslednja izmena:
Ako sam dobro skontao, ti imas server (zasnovan na JSP-u i/ili servletima) i klijent (browser ili samostalan klijent) klase, a one imaju vezu samo preko HTTP protokola...

Za to se koriste servleti i pracenje sesije pomocu cookies...

Radim pomocu Tomcat-a 4.1, imam login.html stranicu koja poziva login.java stranicu i posle provera poziva se login.jsp stranica, koja dalje poziva stranicu za izbor tipa obavestenja izborObavestenja.html (sva obavestenja, obavestenja po korisniku, ... , unos obavestenja) i kad korisnik izabere unos obavestenja poziva se unosObavestenja.java, e tu nastaje problem posto meni treba koji je korisnik uneo obavestenje da je to unesem u bazu zajedno sa obavestenjem.

I ako znas sta znaci ova greska: "org.apache.jasper.JasperException ".

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno