marko euroband
Slavan
- Učlanjen(a)
- 04.12.2005
- Poena
- 319
Drusto imam problem da konceptualno razumem list, linked lists, stacks, queues...
znam sta svako od njih podrzava i na koju foru memorija funkcionise ali... recimo imamo klasican array, kad taj array stavimo u recimo lists ili neku drugu strukturu, STA SE ONDA DESAVA. Profesor mi je dao neke kodove ali oni su dosta teski za moj nivo i ne razumem kako nesto sto je vec lista podataka( array) ubacujemo u List? sta dobijamo time, vise funkcija, brzi odziv, bolju pretragu... evo primer-a..
public class Stack<E> {
private Object data[]; // ovde u Stack class pravimo array, kako sad taj array funkcionise u Stack-u?? ostalo su samo methods, ovo mi je bitno da razumem
private int top;
public Stack() {
data = new Object[100];
top = 0;
}
public void push(E myButtons) {
if (top > data.length)
throw Fit(); // comment this out to compile
else
data[top++] = myButtons;
}
public E pop() {
if (top < 1)
throw Fit();
else {
return ((E)(data[--top]));
}
}
public E top() {
if (top < 1)
throw Fit();
else {
return ((E)(data[top-1]));
}
}
}
znam sta svako od njih podrzava i na koju foru memorija funkcionise ali... recimo imamo klasican array, kad taj array stavimo u recimo lists ili neku drugu strukturu, STA SE ONDA DESAVA. Profesor mi je dao neke kodove ali oni su dosta teski za moj nivo i ne razumem kako nesto sto je vec lista podataka( array) ubacujemo u List? sta dobijamo time, vise funkcija, brzi odziv, bolju pretragu... evo primer-a..
public class Stack<E> {
private Object data[]; // ovde u Stack class pravimo array, kako sad taj array funkcionise u Stack-u?? ostalo su samo methods, ovo mi je bitno da razumem
private int top;
public Stack() {
data = new Object[100];
top = 0;
}
public void push(E myButtons) {
if (top > data.length)
throw Fit(); // comment this out to compile
else
data[top++] = myButtons;
}
public E pop() {