Šta je novo?

Jar file decompile

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Imam jar fajl koji hocu da editujem. Extraxtovao sam ga preko WinRara, dobio sam 4 foldera, nasao class file koji treba promeniti, dekompajlirao ga preko CAVAJ JAVA DECOMPILERa, editovao ga i sacuvao kao class. Medjutim taj class treba kompajlirati. kako to uraditi? Kako ponovo upakovati ove foldere u jedan jar.

hvala

Zar ne moze to, tipa, import u eclipse, promenis sta treba, i onda export kao jar?!

Imam jar fajl koji hocu da editujem. Extraxtovao sam ga preko WinRara, dobio sam 4 foldera, nasao class file koji treba promeniti, dekompajlirao ga preko CAVAJ JAVA DECOMPILERa, editovao ga i sacuvao kao class. Medjutim taj class treba kompajlirati. kako to uraditi? Kako ponovo upakovati ove foldere u jedan jar.

hvala

.java je source, .class je kompajliran fajl.

ako si samo jedan fajl zamenio onda mozes sa winrarom da ubacis u jar, odnosno da overwrite odradis...

Edit: Ahh tek sad sam video da si source fajl editovao i sacuvao kao .class

Poslednja izmena:
Fajl je bio po defaultu class, ali bio je kompajliran( otvoris ga notepadom i nista ne vidis). Ja sam ga dekompajlirao i dobio sam vidljiv kod, kako to ponovo kompajlirati?

Pa java kompajlerom... samo se nadam da imas sve neophodne biblioteke koje ta klasa koristi.

sa javac :D

potrebno mu je u classpath ubaciti taj originalni jar fajl ili jos bolje extractovati jar, obrisati taj originalni class file, source koji si izmenio treba da ima extenziju .java, pa ce kad se bude iskompajlirao imati extenziju .class, kad to iskompajliras, vratis sve .class fajlove u jar sa winrarom. Pri svemu tome (extractovanju/kompresovanju jar-a) pazi da direktorijalna struktura ostane nepromenjena.

To je to, ukratko :d

Lakse resenje je da koristis neki IDE poput eclipsa.

Edit: da, vrlo lako moze da se desi da su za komplajliranje potrebne jos neke biblioteke...

Poslednja izmena:
lol Je l' bi mogao neko malo detaljnije da pojasni sta da uradim nakon sto sam postojeci class izmenio.
Koliko sam shvatio treba da ga pretvorim u .java fajl. Nakon toga....sta?

Ne, nego .java fajl iskompajliras u .class pa vratis u isti folder, pa rarujes sve sto si extractovao iz .jar fajla ponovo!

originalni .jar -> raspakujes (unrar) -> uzmes neki .class -> decompiler -> .java -> text editor pa menjas sta hoces (ako se snadjes) -> compiler (javac) -> .class -> rar -> modovani jar

I pritom u class path kompajleru treba dodati verovatno ostale klase iz jar-a kao i ko zna jos koje jar biblioteke :d

Nazad
Vrh Dno