Šta je novo?

Jako zanimljivo pitanje

ragured

Slavan
Učlanjen(a)
28.04.2009
Poena
345
Imam jako zanimljivo pitanje, svodi se da telefon bude neki noviji android ili ako to ne moze onda moze proci i neki windows phone mada sam vise za android.
Stavka koja me najvise zanima je kamera za fotografije i to kao sto cu ispod napisati...
Ovako: moje slike ne prelaze rezoluciju od 1280x720 ili 1024x768(ili 1280 x 960), znaci i da kupim telefon od 13mp ja cu staviti na tu rezoluciju ili manju, a i da imam od 5mp ja cu opet staviti tu rezoluciju.
Posto nemam novaca za telefon od 500e, znam da je najbolje otici u prodavnicu i uzeti na primer S5 i resena stvar, ali kao sto kazem nemam para pa me zanima koji telefoni od 5mp ili 8mp ili od 13mp(ali oni su skuplji) imaju dobre senzore i ostalo sta ide uz to, a da ne kosta preko 150e, neki telefon od 5mp u toj rezoluciji ce napraviti bolju sliku nego neki od 13mp, sad ja nemam pojma koji telefoni ispunjavaju to sto trazim, jer ih ima brdo.
Znaci ovako:
Telefon od 100e do 150e 5mp(ili 8mp) rezolucija 1280x720 ili 1024x768(ili 1280 x 960) kvalitet slike 8/10
Telefon od 400e 13mp rezolucija 1280x720 ili 1024x768 (ili 1280 x 960) kvalitet slike 8/10 ili 9/10 nebitno, sad zasto bih davao znatno vise para za neki telefon ako mi to nije potrebno za ono sto zelim??Ako ce u toj rezoluciji kvalitet biti priblizan ili isti.
Samo sto se ne razumem u telefone i tesko je sad naci pravi sa dobrom optikom i to sve da mi se uklapa, pa zato trazim pomoc, bilo bi dobro je noviji neki

Poslednja izmena:
Izmišljaš toplu vodu.
Kupi telefon sa najboljom kamerom za novac koji imaš i to je to. Koji je to telefon, rečeno je gomilu puta.
Uvek se slika u full rezoluciji pa posle na kompu radiš resize ako ti trebaju manje fotke.

Bas ti hvala na takom lepom i opsirnom odgovoru. Ja hocu da slikam kako ja hocu i kako sam navikao, zasto da slikam u full rezoluciji ako to necu. Svasta, nikad necu razumeti ljude koji se mesaju u tudje navike i razmisljanja. I koji je to telefon, mogao si reci makar?

Pa napisao sam u prvoj poruci od 100e do 150e. Ako nema bas nista za to onda bih malo sacekao nakupio jos 50e pa za 200e pazario ali radije bih za manje :D Ne mora nov moze i polovan, moze i sa mreze mts-a tacnije, znam da ima dosta modela na kupujem prodajem jeftinijih nego u prodavnicama.

Imaš s3 između 150 i 200 evra, malo ima boljih kamera i među dosta skupljim telefonima. Od Windows telefona možda 920 ima za taj novac? Ima ois i bolje low light fotke ali preko dana mi ne deluje bolja.

Ne svidja mi se S3 tj ne volim bas velike telefone. Pre bih uzeo S4 mini, sad ne znam jel on ok? Mada i jedan i drugi su 200e. Sad ne znam ako nema nista ispod 200e osim tih telefona onda cu morati nastekati jos para.

imaju praktično iste kamere, ok je i on. samo što mislim da je malo skuplji jer ih nema toliko polovnih po oglasima.

od jeftinijih imaš S2, xperiu S, P... malo su lošiji od S3 ali na tvojih pola megapixela :D ne verujem da će se to primetiti

Ima za 200e nov S4 mini ali ne znam jel mogu toliko da se ispruzim. Ja sam mislio da ce LG L7 II ili LG L70 biti ok za to sto trazim ali ljudi su mi rekli drugacije. A te telefone mogu nove da uzmem za 100e i imaju kitkat.

Kupi polovan S4 mini (najnoviji android sa dobrom kamerom za te pare) ili Lumiu 920 (bolja je za low light od S4 mini, radi brzo ali procitaj malo o wp8). To je to, svi ostali su uglavnom zastareli i sa slabijim baterijama.

Gledam sad na kupujem prodajem tesko da se moze naci dobar polovan S4 mini a i 920. Ima nekih ali su izgrebani bas i ishabani. Najvise bi mi odgovaralo sa garancijom od na primer mts-a ili tako nesto ako je polovno, ili nesto novo. A za te pare tesko.

Na gsm areni pise da ce L7 II dobiti kitkat.
Sad ne znam L7 II vs S4 mini slika na primer u 1024x768 rezoluciji kolika je razlika? Ovaj je 100e nov a ovaj drugi oko 200e sto mi je puno ipak.
Jel L7 II i L9 II imaju iste kamere?

S4 mini bolji telefon od L7 II i ima bolju kameru u svakoj rezoluciji.

A da ti prodam ja moju lumiu720 super je fon, prednja kamera je 1.3mpxx super za Selfi i Skypeovanje a zadnja 6,7mpx f1.9 a trenutno ne postoji veci otvor blende od tog na telefonima :)

Ja ionako za mesec dana uzimam 1020, poslednju cistu Camera Nokiu :D

Poslednja izmena:
Sad gledam niko nije preporucio Iphone 4 a moze da se nadje za oko 150e i manje. Tih 5mp od iphone 4 mi deluje daleko bolje nego 5mp od Lg-a, Samsung-a i ostalo. Kad vec slikam u tako maloj rezoluciji ako ne gresim ?
Nisam nikad imao iphone ali pre bih to nego windows phone ako vec nema android solidan.
Nemanja isprazni sanduce da ti mogu poslati pm.

Poslednja izmena:
Godina 2014 a ti gledaa kameru od 1mpx i treba ti telefon igracka Iphone 4 (sa 3.5 inca ekranom) i za to iznjakano dajes 150e LOL
Pozdrav

Kad vam je mali ekran, sto ne uzmete tablete od 10inch-a 3G pa ih ne nosite po gradu?
Upamti, svako bira ono sto mu odgovara, ako neko voli 3,5inch-a, ne znaci da telefon ne valja. *** vas vise 5incha display!

Ah da to je Jobsova filozofija kako je 3.5 idealno, medjutim gle sada Iphone ce da ima oko 5inca ekran, kako su licemerni samo :D

Ima za 200e nov S4 mini ali ne znam jel mogu toliko da se ispruzim. Ja sam mislio da ce LG L7 II ili LG L70 biti ok za to sto trazim ali ljudi su mi rekli drugacije. A te telefone mogu nove da uzmem za 100e i imaju kitkat.

LG L70 otpisi, ima ga brat i stvarno je ispod proseka kamera.

170 evra nov 808 na oglasima. Ne postoji telefon na svetu koji pravi bolje slike u 2MPix. Jedini telefon na svetu koji pravi sve bolje slike sto mu vise smanjujes rezoluciju, zbog PureView tehnologije. Kraj price. Ako hoces najbolje slike od 2MPix jedino 808. Ostali samo smanje rezoluciju a ne poboljsavaju kvalitet slike. Ako se posle predomislis mpzes i u 38MPix da slikas :d

Nazad
Vrh Dno