Šta je novo?

Jaki Acer laptopovi a imaju samo 1066MHz DDR3 memoriju?

Darkodar

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
26.02.2012
Poena
260
Razmišljam se da kupim neki Acer laptop ima baš jake specifikacije ali ono što mi je zapalo za oko je da ima samo 1066mhz DDR3 memoriju? Koliko je posto jača 1333 od 1066mhz jel se to oseća u igricama i u windowsu?

Mislim na ovaj laptop recimo http://www.duocom.rs/index.php?c=1&p=32166

Zašto samo 1066mhz ubaciju u tako dobar laptop?

Poslednja izmena:
Mozda proc samo to zvanicno podrzava a u laptopove se ne stavljaju random brzine?
(mozda i je greska, proveri na satjovima koji nemaju veze sa duocom-om)

U mom 5750ZG je 1333MHz. Isto je na svim site-ovima pisalo da je 1066, medjutim to nije tacno

Nije to Deda Mraz da se veruje ili ne veruje, postoje alati koji prikazuju sve komponente kompjutera. Na ovom mom je rejting memorije 5.5 (Windows 7 64bit), a memorija je 100% 1333. A po stvarnoj brzini u radu je samo malo brzi od naprimer acera Core2Duo sa DDR2 memorijom. U pitanju su nijanse, nije to desktop da su razlike primetne

Poslednja izmena:
Ne verujem video sam na notebookcheck rating za memoriju je samo 5,9 za windows 7! A za 1333mhz je 7,1 znači najverovatnije je 1066 kao što piše!

Pazi ja u svom laptopu imam 4 gb na 1333 mhz, i isto mi je rating 5,9 ali to zato sto mi je samo u jednom slotu znaci nije dual channel...cisto da razmotrite i tu opciju...

U realnom radu nema razlike izmedju 1066 i 1333, manji je od 1%. Ne dajte da vas to obmanjuje, skroz nebitan detalj.

Meni je rejting za memoriju 7.4 2x4GB ddr3 1333MHz, al mene licno zanima ko jos gleda "windows rejting" a da se iole razume u hardware?!!?!??!!?!?!?!?

Razlike izmedju 1333 i 1066 u relanom radu nema, da li bio laptop ili desktop, isto i da li je dual ili singl chanel memorija, potpuno je nebitno jer je razlika akademska...

Nema potrebe opterecivati mozak sa frekvencijom rama kod laptopova...ima mnogo bitnijih stvari koje odluciju da li je naki lap "dobar" ili nije...

Poslednja izmena:
Vrh Dno