Šta je novo?

Jak WiFi repeater

acapn91

Cenjen
Učlanjen(a)
02.05.2015
Poena
180
Budući da treba internet treba da pošaljem iz stana u kancelariju koje deli jedan sprat i tri zida, sa postojećom Tendom je to jako teško. Tenda vidi mrežu, međutim jačina signala se kreće oko 20% i veza često puca, tačnije javljaju se velike oscilacije u brzini.

Koji repeater je za preporuku a da ima više snage od ovih "budžet" varijanti kao jao što imam?

A da pustis kabl i da ide spolja nabolje resenje ikad!? Ono sto tebi treba tu je neki krsteni ruter a to mu izadje +100e da radi kako trebaa pada mi na pamet da uzmes nesto ovako?

Kabl ne dolazi u obzir jer treba da bušim zid a to je u ovom slučaju nemoguće iz više razloga..

Sad vidim da ovaj moj Tenda Repeater ima antene jačine 3db, nigde ne mogu da pronađem neki sa jačim antenama.

Da li je neko koristio jače repeatore?

Tebi treba Mesh, preporuka za TP-Link, E4 ili M4 u zavisnosti dal ide megabitna ili jaca mreza.

A da pustis kabl i da ide spolja nabolje resenje ikad!? Ono sto tebi treba tu je neki krsteni ruter a to mu izadje +100e da radi kako trebaa pada mi na pamet da uzmes nesto ovako?

Strujni kabl kao mrezni je moguce samo ako su stan i kancelarija na istom strujomeru. Trenutno koristim takve 4 utičnice.

Kakav je utisak u praksi, ima li gubitaka u protoku? Stabilnost?

Ovo je tesko za predvideti. Ja imam Devolo Magic 2 i u prethodnom stanu je radio vrlo lose (oko 100mb/s) dok u ovom radi oko 500mb/s. Sve zavisi od instalacija i "šuma" tako da niko ne moze tacno da ti kaze kako ce da se ponasa kod tebe.

Sto se tice wireless-a to je isto lutrija. Posto nakon tvog stavljanja jaceg router-a i/ili repeater-a komsije mogu da imaju smetnje pa da i oni stave jaci uredjaj i tako redom. Kabl je u 90% slucajeva najbolje resenje.

Ja sam kupio iste ovakve tp-link kao u videu i nikako nisam uspeo da pustim internet kroz strujnu mrezu u kuci.

Kakve su ti instalacije u kući?
U Lidlu je bio tester za utičnice.

Nazad
Vrh Dno