Šta je novo?

Jade Empire : Second Edition

Undenis

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
319
Za 20-ak dana stize nam proslogodisnji xbox hit iz BioWare-a sa poboljsanom grafikom i dodacima koje je xbox limited edition imao.

Ingame slike mozete videti ispod

Vise vesti o samoj igri mozete pronaci na http://www.1up.com/do/previewPage?cId=3157042

Prilozi

• media.jpeg
    media.jpeg
    85.6 KB · Pregleda: 102
  • media1.jpeg
    media1.jpeg
    76.4 KB · Pregleda: 83
  • media3.jpeg
    media3.jpeg
    43 KB · Pregleda: 69
  • media4.jpeg
    media4.jpeg
    57.8 KB · Pregleda: 94
Ekstra. :guitar: Jedva cekam.
Mala ispravka, nije Second Edition nego Special Edition.

Da vidim tek sad da sam omasio naslov neki admin/mod ce izmeniti al nema veze nije toliko bitno ,)

Naravno, bitno je da igra konacno izlazi za PC.:d

Bas citam neke reviewe,deluje zanimljivo.Jedino sto me brine jeste ovo "controls optimized for the PC".Nadam se da ce tako i biti.

Na zvanicnom forumu kazu da ce pored standardne keyboard+mouse kombinacije biti podrzan i gamepad.

Hm, meni je Sands of Time bio prilicno igriv na tastaturi (ostale delove nisam probao) ali kada sam nabavio gamepad tacno sam osetio da je igra dizajnirana s tim u vidu. Pretpostavljam da ce slicna situacija biti i sa JE.

U principu, cini mi se da su sve igre koje se portuju sa konzola (npr. X-Men Legends 2) nekako vishe optimizovane za gamepad. Uzevshi u obzir action-based combat sistem iz JE pretpostavljam da ce to i ovde biti slucaj. Anyway, moguce je nabaviti sasvim pristojan PS2-like gamepad za manje od 1000 din, tako da to i nije neki problem.

Hm, meni je Sands of Time bio prilicno igriv na tastaturi (ostale delove nisam probao) ali kada sam nabavio gamepad tacno sam osetio da je igra dizajnirana s tim u vidu. Pretpostavljam da ce slicna situacija biti i sa JE.

U principu, cini mi se da su sve igre koje se portuju sa konzola (npr. X-Men Legends 2) nekako vishe optimizovane za gamepad. Uzevshi u obzir action-based combat sistem iz JE pretpostavljam da ce to i ovde biti slucaj. Anyway, moguce je nabaviti sasvim pristojan PS2-like gamepad za manje od 1000 din, tako da to i nije neki problem.

Ma dobro,nije meni princ bio neigriv.Doduse jeste,ali ne zbog kontrola:d .

U redu to za gamepad,pristojan imam i sam.Ali nemam nameru da igram RPG gamepadom.Valjda ce biti pristojne kontrole,za igru se ne bojim:) .

Ne bunim se sto je action RPG, bunim se WTF Bioware pravi takve igre, ima Ubisoft kineze i indijce zakljucane u podrumu koji stancuju takve igre. Od Bioware jednostavno ocekujem nesto vise....

^^
pa sta ces vise kad je za konzole, tamo je ovo jedan od idola rpg zanra :)

iskreno mrz ime da trazim, jesu li ovde kontrole direktne kao recimo u fable (kojeg i porede, kao rpg, po slozenosti sa ovom igrom) ili ne? ako mi opet gejmplej zavisi od refleksa na wsad da precrtam ovo rpg u startu :p

Koliko sam shvatio, rucno mlatis kao u Princu Iraka. Znaci GORE GORE LEVO A B B Z.

iskreno mrz ime da trazim, jesu li ovde kontrole direktne kao recimo u fable (kojeg i porede, kao rpg, po slozenosti sa ovom igrom) ili ne? ako mi opet gejmplej zavisi od refleksa na wsad da precrtam ovo rpg u startu :p

Jade Empire nema "Pause in Play" (nasuprot NWN, BG i KotOR igrama) dakle borbe u JE su skroz real-time, ako si na to mislio.

Upravo to i jeste razlika u ondosu na pravi RPG :) Ko brze pritisne tastere 20 puta je veci baja... kakav je to RPG? :D

To je RPG za one koji nisu propustili poslednjih 5 godina. Kontrolni sistem bez wsad tastera, odnosno sa kliktanjem mišem, se ne može preneti lepo u 3d okruženje ukoliko se ne želi ptičja perspektiva. Opet, pogled iz ptičje perspektive i kontrola samo preko miša ne doprinosi toliko osećaju da je karatker tamo. Ko voli neka izvoli šta želi. Osim toga, vi ste svi verovatno igrali Morrowind, Oblivion, Gothic itd. u multipleju pa su vam refleksi bitni da dolazi do takve dramatizacije? Verovatno ni Warcraft nije strategija jer ima heroje koji se leveluju, verovatno savremeni fpsovi to u stvari nisu jer nisu po zatvorenim hodnicima i nigde crvenog/plavog/žutog ključa nema?

Sve ovo bez osvrta na samu igru Jade Empire za koju pojma nemam kakva će biti, a najverovatnije je neki kung fu pritajeni krš skrivena glupost. Pišite developerima, tražite da se izmeni sistem kontrole, pogled i borba. Uostalom, otkad to behu borba i kontrola lika bitni, zar nije sve u levelovanju, budženju karaktera, oblikovanju lika sa nađenim itemima i sl.

Poslednja izmena:
zapravo to je rpg za one koji nemaju pojma sta je rpg :) vrlo jednostavno :p

nekom kome je potrebno da koristi reflekse da bi se uziveo u igru bolje da igra america's army or something
rpg ne treba da se vrti oko borbe, a ako je borba opstepristuna treba da bude takticikih elemenata, a ne arkadno sranjce :)

Uostalom, otkad to behu borba i kontrola lika bitni, zar nije sve u levelovanju, budženju karaktera, oblikovanju lika sa nađenim itemima i sl.

to je mozda u bethesdinim igricama tako :)

nekom kome je potrebno da koristi reflekse da bi se uziveo u igru bolje da igra america's army or something
Koji crni refleksi? Svi ti RPGovi sa direktnom kontrolom lika se igraju najopuštenije moguće, bez ikakvih cimanja ili izvođenja ko zna kakvih kombinacija. Nije to fps ili rts.

dobro, ocigledno ne definisemo pojam "najopustenije moguce" ni na priblizan nacin ;)

Cekajte,oni ovo porede sa Fableom?Onda mislim da ni ne zelim da je instaliram.Ja se taman obradovao neki hit.Meni ne smeta i ako nije bogzna koliko RPG.

Ljudi postoji razlika izmedju RPG i Akcioni RPG. Akcioni RPG je RPG u kome je bitno brzo kliktanje dugmica i eto cisto za primer setite se Diabla 2. Sad ce neko da se ubedjuje kako Diablo nije RPG zato sto si morao da klikces ko lud???

Ne ne, akcioni RPG je ti bijes i od tvog button smashing skilla zavisi da li bijes nekog i kako. A u Dijablu ti kliknes na nekog, a da li ces da ga pogodis i koliki damage, to zavisi od tvog lika i opreme. Tako da ce da bude da je Diablo RPG ipo za Jade Empire i Mass Efect. (prva je tabacina sa RPG elementima, a Mass je TPS sa RPG elementima)

Vrh Dno