Šta je novo?

jacina zvona kod nokia 3510

mleka

Čuven
Učlanjen(a)
02.09.2002
Poena
609
primetio sam da kada me nazove neko sa fiksnog, bez obzira na koju jacinu je podeseno zvono, telefon zvoni kao da je podeseno na 5. da li neko zna kako se ovo kontrolise i zasto se ovo desava? da li je tako i kod vas ostalih koji imate ovaj telefon? testirao sam i kod druga i kod njega je isto, ali ni on ne zna o cemu se radi...

WTF??!!

Koja verzija sw je to? Kod mene je normalno... Ver 3.02

I ja imam sličan problem npr. telefon mi zvoni različitom jačinom. Neki put jače neki put slabije bez obzira kako ga ja podesio. Postoji još jedan iritirajući problem, a on je da kad ugasiš telefon i ponovo ga upališ jačina zvuka u slušalici uvek se vrati na default vrednost.
Software je v3.37

e pa izgleda da je sa ovim mojim v4.24 sredjen taj problem oko jacine zvuka na slusalici, ali je skenjano ovo sa jacinom zvona. kazem, kod mene je to samo kad me neko zove sa fiksnog. kada je poziv sa mobilnog sve je u redu. mozda nesto ima u nasim centralama sto mi ne znamo sta je...

mleka je napisao(la):
primetio sam da kada me nazove neko sa fiksnog, bez obzira na koju jacinu je podeseno zvono, telefon zvoni kao da je podeseno na 5. da li neko zna kako se ovo kontrolise i zasto se ovo desava? da li je tako i kod vas ostalih koji imate ovaj telefon? testirao sam i kod druga i kod njega je isto, ali ni on ne zna o cemu se radi...

i meni isto!!!! verzija softvera 5.00

izgleda da se ovi po zapadu zvrckaju samo sa mobilnog na mobilni i da fiksni polako prestaje da se upotrebljava, jer ocigledno da tej softver nije testiran kako treba...

ja imam 3510 sa softverom V3.37 i nemam problema sa jacinom tona u slusalici kada ugasis i ponovo upalis telefon (ostaje kao i sto je namesten)...

mleka aj mi reci jel je sa tim novim 4.42 softverom sredjen konacno screensaver da mozes da ga iskljucis i ostalo...
Koji idijoti - nikako to da srede.

evo me konacno.
sto se tice skrin sejvera kod mene je sve ok, s tim sto ne koristim tu opciju, ali kada sam testirao sve je bilo ok, znaci moze da se iskljuci (nije mi bas jasno kako to da kod tebe ne moze da se iskljuci...)

a sada da vas obavestim u vezi jacine zvona, jer konacno sam provalio u cemu je problem. dakle, koju god jacinu da namestim, telefon zvoni najjace ako neko zove sa fixnog broja (kada je poziv sa mobilnog onda je sve ok). fora je u izboru melodije (default). ukoliko se izabere melodija (kod mene ih ima 35) od 1 do 19 telefon ne reaguje na podesavanje zvona (dakle u pitanju je fixni poziv) vec zvoni najjace (5-ica). ako se default melodija podesi na neko od 20-35 telefon ce da zvoni onom jacinom kako je i podeseno. cudno stvarno, ali samo ovako radi kako valja. nece cak ni sa ubacenim melodijama. ovo isto vazi i kod assign tone opcije. ne znam sto je ovako uradjeno, ali tako je.

--
poz,
m

mleka je napisao(la):
evo me konacno.
sto se tice skrin sejvera kod mene je sve ok, s tim sto ne koristim tu opciju, ali kada sam testirao sve je bilo ok, znaci moze da se iskljuci (nije mi bas jasno kako to da kod tebe ne moze da se iskljuci...)

a sada da vas obavestim u vezi jacine zvona, jer konacno sam provalio u cemu je problem. dakle, koju god jacinu da namestim, telefon zvoni najjace ako neko zove sa fixnog broja (kada je poziv sa mobilnog onda je sve ok). fora je u izboru melodije (default). ukoliko se izabere melodija (kod mene ih ima 35) od 1 do 19 telefon ne reaguje na podesavanje zvona (dakle u pitanju je fixni poziv) vec zvoni najjace (5-ica). ako se default melodija podesi na neko od 20-35 telefon ce da zvoni onom jacinom kako je i podeseno. cudno stvarno, ali samo ovako radi kako valja. nece cak ni sa ubacenim melodijama. ovo isto vazi i kod assign tone opcije. ne znam sto je ovako uradjeno, ali tako je.

--
poz,
m

Hmmmmmm jel mi govorimo o 3510 ili o 3510i posto ja imam i i koga sam god pitao ne moze da disableuje glupavi screen saver.

:) pa ja mislim da sam dobro imenovao temu, dakle 3510 BEZ 'i'

E, i jos kad' bi mogao taj 'tvoj' software na moj fon.... pa to bi bilo divno ;)

pogledacu u vezi tog skrin sejvera kod jednog prijatelja pa cu da ti javim da li je i kod njega isto 3510i

mleka je napisao(la):
pogledacu u vezi tog skrin sejvera kod jednog prijatelja pa cu da ti javim da li je i kod njega isto 3510i

OK, ali ne verujem da moze da disableuje taj ss, mentoli nikako da izbace novi firmware koji resava to.

da, stvarno. ne postoji opcija OFF.
ali... sta bi bilo kad bi bilo... postavi timeout na 24 sata i nece da ti se ukljucuje. u 'dvaes cetri' sata uzeces jednom fon u ruke ili sta vec, zar ne...
;)

mleka je napisao(la):
da, stvarno. ne postoji opcija OFF.
ali... sta bi bilo kad bi bilo... postavi timeout na 24 sata i nece da ti se ukljucuje. u 'dvaes cetri' sata uzeces jednom fon u ruke ili sta vec, zar ne...
;)

Jok, nemere ni tako max timeout je 60min.

slican problem

i ja sam imao jedan slican "fantomski kvar"
naime mobitel je radio kao lud i zvonio je odlicno.
odjednom je utisao zvono sam
i sad ne mogu da ga pojacam kao sto je bilo.
i kad stavim na 5 on i dalje zvoni ali puno slabije nego prije.
i dalje su primjetne razlike izmedju 1,2,3,4 i 5 ali su zanemarljive.

moj prijatelj ima 3510i model i nimalo nije zadovoljan. naime kad igras neku igru i hoces da izadjes telefonu treba dosta vremena da bi izasao iz igre. mijenjao je software ali problem je i dalje prisutan.
Malo mi se cini da su modeli 3510 i 3510i malo traljavo izbaceni na trziste.

Nazad
Vrh Dno