Šta je novo?

Jacina WiFi USB adaptera

Zeha

... ispod radara ...
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
785
Moja oprema  
CPU & Cooler
i5 13600K, Deepcool AG620 - CPU hladnjak
Matična ploča
Asus ROG MAXIMUS Z790 HERO
RAM
Kingston DDR5 32GB (2x16GB) Fury Renegade KF564C32RSK2-32
GPU
Asus TUF-RTX3070-O8G-V2-GAMING
Storage
Sasmung NVME 990PRO 1TB, Sasmung NVME 970EVO plus 2TB, Seagate hdd 16TB IronWolf Pro, Seagate Archive HDD 8TB
Zvuk
Sound Blaster Z, Sennheiser HD 599SE, Logitech X-230
PSU
FSP Hydro PTM PRO Platinum 1000W
Kućište
Fractal Design Define 7, 4x Be Quiet SILENT WINGS 4 140mm PWM high-speed
Monitor
Dell Alienware AW2723DF
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S, Logitech MX Keys S Graphite
Ostale periferije
HP LaserJet P1006
Laptop
Lenovo Legion 5 (82JN003EYA)
Mobilni telefon
Samsung Galaxy S21 Ultra
Pametni uređaji
LG 43UM7600PLB LED
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me kolika je jacina i domet WiFi USB adaptera?

Konkretno me zanima da li je moguce pomocu WiFi USB adaptera pojacati signal sa laptopa i nesmetano se koristiti WiFi vezom od komsije (koji dozvoljava delenje iste)?

Jos konkretnije, kakva je jeacina i domet D-Link WiFi USB Adapter DWA140 N300 ?

http: //www. newegg. com/Product/Product. aspx? Item=N82E16833127244

http: //www. dlink. com/us/en/home-solutions/connect/adapters/dwa-140-wireless-n-usb-adapter

Unapred hvala svima sa konkretnim odgovorima

Ja koristim TP-LINK TL-WN722NC, pokrivam celu zgradu sa signalom, cak i jedan deo zgrade preko puta. Kompaktibilna je sa Back Trackom.

Obicni usb wifi adapteri imaju slabiji signal od laptopa u ogromnoj vecini slucajeva. Probaj da nadjes nesto tipa alfa awus036H, ta karta je bas za tu namenu, samo nije jeftina.

"Nije za mene", ja ga imam (taj adapter) i prodajem a covek pita da li bi mu valjao za pojacanje signala, a ja "nemam pojma", pa pitam da mu javim...

Svi ti mali, obični su do 100mW, ima ih ai sa 2 - 3W ali ne u radnjama.

Crno trziste :d

TL-WN7200ND ima 500mW . doduše , ne sa zvaničnim drajverima . BT radi bez problema .

Lepi kokane sa kojim drajverima se postize 500mW na TL-WN7200ND?
Na netu sam pronasao da je jaci od ostalih USB adaptera koji su 100mW sto je i logicno... nego isto sam pronasao da
TL-WN7200ND nije bas stabilan (evo na primer komentari dole na ovom linku http://www.itsvet.com/proizvod/tp-link-tl-wn7200nd/comp_comp_networkadapter/317/323) ili je rec o pogresnim drajverima...
Ja sam u dilemi da li da kupim TL-WN722NC (100mW) ili TL-WN7200ND (500mW) bitan mi je domet ali i stabilnost... domet bih sredio sa jacom antenom posto oba modela imaju menjivu antenu ali stabilnost...

OWERKLOKER pod duplo boljim mislis u svakom pogledu ili po jacini signala?
Na nekim drugim forumima ljudi su imali losija iskustva sa adapterima od 1W (1000mW) nego sa nekim od 0.5W... imali su jace signale ali slabiji prijem i nestabilnost u radu jer su gubili internet...

Mnogo bolji signal i kvalitet veze. Nikada nikakvih problema sa 7200nd.

Hvala na odgovoru OWERKLOKER!
Jos mi samo kazi koje si drajvere koristio, one sa CD prilikom kupovine ili neke sa neta? Jer lepi kokan rece da sa originalnim drajverima nema 500mW...

Iskren da budem nisam ni cuo za te druge drajvere. Uvek san koristio one sa diska i imao mnogo bolji signal od 722n i slicnih.

Ok OWERKLOKER.
TL-WN7200ND je sa svojih 500mW najjaci adapter na nasem trzistu koji moze legalno da se kupi... sad ove nove modele rade sa 100mW jer je to propis u EU... ima novih modela sa duplom frekvencijom (2.4GHz i 5GHz) ali samo 100mW i vecina nema promenjivu antenu...
Pozdrav!

Imao sam problem sa pregradnim zidom gde je bila kuhinja, i jedini nacin da premostim sve armature i cevi u istom sam resio sa AP (bilo koji proizvodjac) i net je radio savrseno...tako da usb wifi moze ali u istoj sobi i slino...

Imao problem sa integrisanim WIFI adapterom na laptopu.
Uzet 722nc, sa produznim od 3 meteri, lepo se moze namestiti a signal je neuporedivo bolji i stabilniji nego sa integrisanim adapterom. Cisto iz radoznalosti probao, vrlo lepo saradjuje sa BT,)
Pozdrav.

I ja imam 722NC i odlično radi i dosta je jači od laptopa(Compaq Presario CQ61). Mene zanima da li adapteru dodatno pojačao signal ako kupim "jaču" antenu od 5,9 ili 12db? Pošto je na 722nc antenica iizmenjiva, pa da li je bacanje para ili bih stvarno osetio poboljšanje? Antene su od oko 400din(5db) do 1000din(9-12db).
Da li neko ima iskustva sa ovim?

Bolja antena uvek pomaže, i kod prijema i odašiljanja, u zavisnosti od uslova može i puno da pomogne. "Jačina" signala je izražena za predajnik, ne i za prijem. 5oomW ne mora da ima i 5 puta jači prijem.

I ja imam 722NC i odlično radi i dosta je jači od laptopa(Compaq Presario CQ61). Mene zanima da li adapteru dodatno pojačao signal ako kupim "jaču" antenu od 5,9 ili 12db? Pošto je na 722nc antenica iizmenjiva, pa da li je bacanje para ili bih stvarno osetio poboljšanje? Antene su od oko 400din(5db) do 1000din(9-12db).
Da li neko ima iskustva sa ovim?
Ja sam probao da stavim i antenu od 5db i od 8db na taj adapter i nista nisam dobio. Mislim da je bolje ukoliko mozes da stavis jacu antenu na router.

Ljudi pomagajte :))
Posedujem router TL-WR740N koji je dobijen od SBB-a.
Wi Fi radi OK i sa službenim laptop-om (HP EliteBook 8440p) i sa privatnim Android telefonom se OK snalazi i na većim udaljenostima.
Problem je nastao kod preseljenja u novi stan gde sam iz razloga organizacije i rasporeda odlučio da iskoristim wireless mrežnu PCI karticu koji od ranije imam u desktop računaru (TL-WN350G).
Router i desktop su dosta udaljeni (na krajnjim delovima stana cca 10 m1, prolazi "vazdušnom" linijom i između su dva zida od 25 cm i jedan od 12 cm) i signal je očajan!
Moje pitanje je kako da ga poboljšam? Probao sam sa antenom od 8dB (takođe TP Link) na PCI kartici, ali ništa.
Šta mi preporučujete:
- da li da uzmem neku drugu PCI karticu
- USB adapter sa dve antene od po 5dB-
- da nekako pojačam router
- da stavim neki AP između.

Napominjem da bih PCI karticu inače menjao, pošto ova očigledno ima falinku, jer nakon svakog restarta se gubi iz Device Managera. Osim toga uskoro mi stiže novi router od SBB-a, jer uzimam njihov telefon, tako da ne znam da li to menja stvari.

Pomagajte, jer mi je to jedini način da imam net na desktop-u!

Hvala unapred.

Vrh Dno