Šta je novo?

Ja vs Plazma

maddog74

Slavan
Učlanjen(a)
19.08.2006
Poena
320
Moja oprema  
Laptop
Samsung np350e5c-a02hs 01.2015.
Tablet
/
Mobilni telefon
XIAOMI Redmi-Note 8 Pro
Pametni uređaji
XIAOMI Smart Band 4
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dragi moji forumasi, zelim da vas obavestim da sam odlucio da se upustim borbu kojoj MOZDA (ne volim to da verujem) nisam dorastao.Vise me mozak boli od kukanja nad mojom sudbinom, ALI riknula mi plazma... I to ne bilo koja, vec Panasonic. Zbog nje bi se nekonoc i potukao, ali avaj.Mrtva je, ne daje znake zivota i skrhkan i tuzan, resio sam da je dignem iz mrtvih ili da je zauvek napustim.No, ne mogu to sam. Dzaba mi i internet i Google, moram da imam iskustva drugih u glavi da bih znao kolika je sansa za (ne)uspeh.
Dakle, u pitanju je panasonic tx-p42s30e plazma, odjednom se ugasila i vise nije htela da se upali.Tacnije kad probam da je upalim, cuje se karakteristican klik kao i uvek, ali nakon toga zelena lampica zatreperi 6 ili 7 puta i nista, mrak. Nosio sam je u Bg elektronik, ovlasceni servis , gde su dijagnostikovali kvar SN ploce. Popravka bi bila oko 300e, sto mi ne pada na pamet. Tako sam odlucio da vidim sta bih sam mogao da uradim. Nasao sam na netu gomilu ljudi sa crknutim plazmama, ali retko ko je to popravljao. Ja imam rezervni TV iz cerine sobe, pa mogu ovaj da koristim za eksperimentisanje ionako ne radi. Video sam da postoje i da se prodaju takozvani repair kitovi sa kompletom, da kazem, cipova,tranzistora ili sta vec. Nisam elektronicar, pa ne znam pravi naziv stvari.
Idemo dalje, SN Board ima dve oznake, jedna je sn board TNPA5349 AB, a druga sn board txnsn11fhk42. Kada trazim po netu po ovoj prvoj oznaci, nalazim repair kit, ali se ne poklapa sa ovom drugom oznakom, vec je ta oznaka TNPA5349 AB SN Board TXNSN1PKUU, kao sa ovog linka http://www.ebay.com/itm/PANASONIC-T...353469?hash=item33ae0bfd7d:g:5hYAAOSw8-tWZwDE
Plocu sam izvadio i identicno izgledaju, ali da li je to to? Za ovu plocu sa linka bih mogao da porucim repair kit, ali za plocu koju sam ranije naveo nema. Da li ko ima dodira sa ovom temom?

Evo i nekih slikauploadfromtaptalk1450691909701.jpg

uploadfromtaptalk1450692346201.jpg Svaka pomoć je dobrodošla, odakle da krenem, kako da znam koji tranzistor treba menjati, gledao sam ovaj video,
https://youtu.be/uIyHr13b5w8
Mislio sam da tako nešto i sam uradim, ali tek kad budem imao sve informacije , delove i alat. Da li je moguće da je lik u videu koristio fen za skidanje farbe?

uploadfromtaptalk1450692975496.jpg Još jedna slika sa oznakom

verovatno si vec gledao, na KP bar ima dosta njih sto prodaju cele ploce iz rasturenih televizora, pa mozda je lakse da sve to zamenis nego da ovako istrazujes sa neizvesnim ishodom popravke ..

da te malo 'razveselim', i moja panasonic plazma je skoro imala nezgodu, ali tu nema popravke .. deca su je upucala federom, pa sada imam tamnu fleku tamo gde je odvojen antiglare premaz, na tamnom se ne vidi, ali bilo kako drugacije izgleda kao čir na du**tu .. mislim se da kupim neku polovnu plazmu iste generacije, ali nisam pametan da li je dobro davati 200+ evra za stvar bez garancije koja relativno lako moze da odapne ..

Gledao sam i tamo, bila je jedna sa mrtvim panelom, pa je lik rasparčavao, za ovu ploču je tražio 80e. Nisam hteo da uzimam, em nije iz Bga, em je i to polovna ploča, a na netu gledam da samo te ploče i riknjavaju...

Na kraju našao na eBay-u lika koji prodaje komplete za sn boardove i gle čuda, lik radi u servisu i u komšiluku mi je i odneo sam kod njega da mi to izmenja, javim za par dana da li je plazma upalila .

Majstor u komsiluku koga si nasao preko ebaya :D Koliko smo otisli u *****... Pusti na PM neki njegov kontakt ili ovde link ka ebayu, zlu ne trebalo :)

P42S30-TX-P42S31-TX-P42U30-KIT-0015-/181964646944?nav=SEARCH

Ovaj drugi link

Želim ti puno sreće i da popraviš TV. I sam imam jednu Panasonic plazmu pa znam zašto tako govoriš o njoj i zašto toliko želiš da je popraviš :).

Pa ja sam se već i oprostio od nje zbog prvobitne skupe popravke, ali na ovaj način ako uspem, za 30e, mogu samo da se radujem.A i ovaj serviser koga sam kontaktirao ima istu takvu plazmu, ja mu reko zameni te komponente, pa ako ne bude radila prodaću je budzašto za delove, a on me napade , u fazonu jesi li lud, pa to je super plazma što je ne bi popravljao dok ne proradi i poče da me ubeđuje da ne odustajem jer je to super TV, tako da mi je povratio želju da je vaskrsnem :)

Hvala za kontakt.
Da je popravi, nego sta. Bacas pare na novi TV, a moze da te ceka slican problem kroz koju godinu.

Doneo ploču, reče mi dečko da je zamenio dosta toga, i više nego što ide u repair kit, vratio je u TV i ništa, sada mi je jedina razlika što kad upalim TV čuje se klik kao i što treba, zelena lampica treperi ,ali ranije je to bilo 5,6 puta pre nego što se čuje i drugi klik, a sada treperi duže 20 i više puta, baci sliku na sekund i ugasi se, a nakon toga crvena lampica lagano treperi 7 puta. Prvi put kad je crkla, treperila je zelena lampica 6 puta i brzo.Javio sam serviseru šta se dešava, on i dalje misli da je još nešto na SN ploči ili napojna jedinica. Sad mi preostaje samo da odnesem ovih 30kg do servisa, oni rade besplatnu dijagnostiku pa da vidim da li hocut dalje da se zezam sa tim ...

Iskreno se nadam da ćeš da poraviš tv.

Sad procitah neki topik (20 puta blinka) i trazi serviser da se ugasi svetlo i pita da li se nazire slika. Kaze ovaj da se nazire, a serviser da je crkla DG ploca...
Drzim palceve za trecu srecu :)

Odneću je komplet na dijagnozu, suviše je to za mene, španska sela, mogu samo da menjam ploče, samo toliko znam :)

^ Nadam se da ćeš uspeti nešto da uradiš samostalno, ali sam skeptičan... Svoje iskustvo sam ti svojevremeno detaljno preneo na pm, podudarno je s tvojim. Spasilo me 5 godina garancije. Međutim, imajući sve u vidu, kao i činjenicu da sam naleteo na par vlasnika Panasonic TV-a koji su se kvarili relativno brzo (3-4 godine upotrebe) ne bih baš isticao ovaj brend kao pojam kvaliteta (što su pojedinci činili u jednoj temi na koju sam naleteo). Uostalom, pored plazme koja mi je riknula, pokvario mi se nedavno i Panasonic CRT 72 cm, koji sam pre nekih 10+ godina papreno platio. Neko će reći - vau, 10 godina, pa šta bi ti, ali treba imati u vidu da je npr. za većinu Sony Trinitron modela ovaj period smešan. Da ne pominjem da 2 kom. Syntronix TV-a (ej, Syntronix :) ) kupljenih 1990. godine i dan danas rade kod nekih ljudi kojima sam ih poklonio, bez ijednog kvara.

^ Nadam se da ćeš uspeti nešto da uradiš samostalno, ali sam skeptičan... Svoje iskustvo sam ti svojevremeno detaljno preneo na pm, podudarno je s tvojim. Spasilo me 5 godina garancije. Međutim, imajući sve u vidu, kao i činjenicu da sam naleteo na par vlasnika Panasonic TV-a koji su se kvarili relativno brzo (3-4 godine upotrebe) ne bih baš isticao ovaj brend kao pojam kvaliteta (što su pojedinci činili u jednoj temi na koju sam naleteo). Uostalom, pored plazme koja mi je riknula, pokvario mi se nedavno i Panasonic CRT 72 cm, koji sam pre nekih 10+ godina papreno platio. Neko će reći - vau, 10 godina, pa šta bi ti, ali treba imati u vidu da je npr. za većinu Sony Trinitron modela ovaj period smešan. Da ne pominjem da 2 kom. Syntronix TV-a (ej, Syntronix :) ) kupljenih 1990. godine i dan danas rade kod nekih ljudi kojima sam ih poklonio, bez ijednog kvara.
I moji Crown i Daewoo crtovi još uvek rade, ne sećam se kad su kupljeni [emoji1]

Чудна ми чуда, мој Еи телевизор купљен 1980. године ради без грешке. ;) Зато је ITT купљен 1986. почео да отказује после неколико година а већ десетак не ради.

3fefd55da56b050d82a537aa1cef458b.jpg

Ponovo radi bioskop, opravio ga Đenka svaka mu dala [emoji1].
Ispalo je da sam trebao da odnesem odmah čitav TV ,pošto je i napojna ploča nešto zezala, ako sam dobro shvatio, onda mi je ponovo riknula i reparirana sn ploča. Tako da sam dva puta platio popravku sn ploče. Sve u svemu cene su: za prvu reparaciju sn ploče 4000 din i za konačnu opravku 9200 din.Oko 115e, a mogao sam da prođem i bez tih prvih 35e. Garancija 6 meseci. Ja zadovoljan. Moći ću da uživam u hd poklonu od SBB-a za januar. A što se tiče slike, malo poređenje, ovih 2 meseca sam gledao ćerin 32' philips led TV(star 1 god.) i sad kad sam vratio ovu plazmu , ipak je prednost na strani plazme, pogotovo hd kanali, gde je slika detaljnija ,svetlija ,jasnija i dosta bolja od philipsa. Australian Open može da počne !

Super drago mi je sto je plasma spasena da te sluzi jos bar 5-6 godina

:party::party::party::beer::beer::beer:

Šta ćeš lepše za novaka od stare plazme?!

Ja ću kao Novak na finalu US Opena, kad su navijali Rodžer on je čuo Novak, tako i ja ,sad mislim da imam novu plazmu [emoji1]

Ali bele carapice... garant zena koristi Ariel prasak :D

Ja sam pomislio da je neki gips.:d

Nazad
Vrh Dno