Šta je novo?

Ja uzeh syncmastera 959NF,ali...

• Začetnik teme Začetnik teme Goxy
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Uzeo sam SAMSUNG Sync Master 959NF i prilicno sam zadovoljan kakva sam sve iskustva imao u proteklih mesec dana. Medjutim posto nikad nisam imao samsung monitor imam par pitanja prvrstveno za vlasnike istog modela. O blagom pomeranju slike u Windows za milimetar levo desno necu da pitam jer i Hyundai Q910 i Viewsonic G90f+ su to imali tako da mislim da je to nesto sto je samo moj stari Hansol 710P izbegavao. Interesuje me prvenstveno geometrija gornje ivice koja je na sredini balgo udubljena a donja je blago ispupcena. Ne toliko extra primetno ali ipak jeste, pa me interesuje da li vlasnici istog imaju nesto slicno i da li to moze da se ispravi koriscenjem neke geometrijske funkcije. Takodje bi me interesovala ova fora sa USB kablom i Mouscreenom, da li je preporuka koristiti ga ili ne. Takodje savki savet uvezi koriscenja i podesavanja ovog monitora bi mi dobro dosao. Jedino me malo brine ova geometrija i ovo blago pomeranje. Ovde se dosta pricalo o raznim problemima sa raznim serijama 959NF, a neznam kakvi su tu problemi bili zastupljeni,
Unapred Hvala

Sve je to normalno i ne moze se uticati podesavanjima. Ta usb varijanta je potpuno besmislena, bar je meni bila...

meni je ta usb varijanta bas upotrebljiva mnogo vise nego dugmici na koje sam vec i zaboravio, uostalom svako proba pa vidi sta mu najvise odgovara.

Da, ali koliko sam ja primetio MouScreen ima manje opcija u odnosu na opcije koje se koriste direktnom kontrolom (stiskanjem dugmica) na monitoru. Ne znam za ostale monitore ali kod mene na 957MB definitivno nema nekih opcija u MouScreen-u.

Znaci MouScreen nista. A sto se tice ostalog dela pitanja vezanog za geometriju, jel se ostali slazu sa "drugom Starim" ili neko ima drugacije razmisljanje.
Da, umalo da zaboravim, koja je funkcija highlight zone-a?

Na highlight zone zaboravi a mouscreen ce ti koristiti da namestis tj razvuces sliku u svim rezolucijama koje ces da koristits, i posle toga verovatno vise ne, ipak je udobnije misem amestati nego onim dugmicima.

highlite zone bi trebalo da daje lepsu bolju sliku pri prikazu video zapisa (filmova i sl).

Sto se tice toga mouscreen-a mislim da si upravu sto se tice opcija ali ono sto ima od opcija je mnogo prakticnije koristiti sa njime, ko sto rece jaksa treba ti za podesavanje rez. a i geometrija se moze lepo podesiti sa njime.

inace sto se tice geometrije meni je ok nema nikako udubljenje..

Goxy je napisao(la):
Uzeo sam SAMSUNG Sync Master 959NF i prilicno sam zadovoljan kakva sam sve iskustva imao u proteklih mesec dana. Medjutim posto nikad nisam imao samsung monitor imam par pitanja prvrstveno za vlasnike istog modela. O blagom pomeranju slike u Windows za milimetar levo desno necu da pitam jer i Hyundai Q910 i Viewsonic G90f+ su to imali tako da mislim da je to nesto sto je samo moj stari Hansol 710P izbegavao. Interesuje me prvenstveno geometrija gornje ivice koja je na sredini balgo udubljena a donja je blago ispupcena. Ne toliko extra primetno ali ipak jeste, pa me interesuje da li vlasnici istog imaju nesto slicno i da li to moze da se ispravi koriscenjem neke geometrijske funkcije. Takodje bi me interesovala ova fora sa USB kablom i Mouscreenom, da li je preporuka koristiti ga ili ne. Takodje savki savet uvezi koriscenja i podesavanja ovog monitora bi mi dobro dosao. Jedino me malo brine ova geometrija i ovo blago pomeranje. Ovde se dosta pricalo o raznim problemima sa raznim serijama 959NF, a neznam kakvi su tu problemi bili zastupljeni,
Unapred Hvala

Nema tu saveta... mora neko da ti pokaze. Gornju ivicu ne mozes podesiti, takva je kakva je... kao ni donju. Ali sam ja uspeo da napravim savrsenu geometriju u 800 600 , 1024, 1152, 1280 x 960 i 1600 1200... Te i koristim... USB je besmislena stvar, pogotovo sto ti uSB treba ko lebac... (meni je samo mish USB, a vec nemam dovoljno slotova za sve stvari koje imam - kamere, mp3 plejeri, usb diskovi...), a slotovi su nazalost na zadnjoj strani racunara...

Znaci u principu, po ovim Vasim tvrdnjama, ja nisam dobio losh primerak 959NF-a?

Goxy je napisao(la):
Znaci u principu, po ovim Vasim tvrdnjama, ja nisam dobio losh primerak 959NF-a?

Veruj mi nisi. Kakve sam sve primerke video, to je sramota. Geometrija je problem i daleko skupljim monitorima. A i ne znam zasto ljudi ocekuju cuda za nesto manje od 300€ koliko 959NF kosta.

omnik je napisao(la):
...

Veruj mi nisi. Kakve sam sve primerke video, to je sramota. Geometrija je problem i daleko skupljim monitorima. A i ne znam zasto ljudi ocekuju cuda za nesto manje od 300€ koliko 959NF kosta.

Pa ja sam ga platio 327 sto ce reci vise je od 300e

Goxy je napisao(la):
...

Pa ja sam ga platio 327 sto ce reci vise je od 300e

Pa sta dati kazem onda, osim zeznuo si se. Do pre neki dan je moglo da se nadje za 310, a od danas za "samo" 295€. Naravno, mislim na maloprodajne cene...

ja sam ga kupio pre 15 dana za 305, a sada je 260 neverovatno kako padaju cene, e ovo posle mesec kada pogledam sve cene konfiguracije od ploce pa nadalje preko 100 evra je sve jeftinije sada svasta. Sta cemo na kraju da kupujemo kompjutere za 10 evra. eh od davne 1983 pa sve do danas mene su kompjuteri kostali brdo para i do 10 000 maraka ko zna ko ce sve to sracunati spectrum, commodor 64, amiga...... pa sve do danas

Bane ima i highlite a ima i magicbright. Nije isto, barem po zamzungu🙂

Misha R je napisao(la):
ja sam ga kupio pre 15 dana za 305, a sada je 260 neverovatno kako padaju cene, e ovo posle mesec kada pogledam sve cene konfiguracije od ploce pa nadalje preko 100 evra je sve jeftinije sada svasta. Sta cemo na kraju da kupujemo kompjutere za 10 evra. eh od davne 1983 pa sve do danas mene su kompjuteri kostali brdo para i do 10 000 maraka ko zna ko ce sve to sracunati spectrum, commodor 64, amiga...... pa sve do danas

Pa sad...😀...ja se uopste ne bih bunio kada bi relativno nov komp kostao 10€, ne kapiram sta to moze da smeta 🙂

Uopste mi ne bi smeta jedan NEC FP950 po dobroj maloj ceni, recimo...naprotiv

Nazad
Vrh Dno