Šta je novo?

Ja ovde jedini nemam problem ... NOT!

milan_S

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2007
Poena
305
Hvala sto citas/te ovo ,)

Malo sam propupao od reinstalacije OS-a ... Nadam se da cu ovde naci resenje problema, pre servisa (za koji nemam $$$, student :S🙂

O problemu

Istorija :type:
  • - Stari win je omatorio.
  • - Format "C:" i tada se upustim u instalaciju Win XP Performance edition SP3 (osakacena verzija ...) ...
    Instaliram drajvere + najpotrebnije programe
    Zacudo, instalacija glatko prolazi, win je samo jos brzi nego inace sve super!
    Dolazim do instalacije codec packa + playera (VLC player + K-lite)
    Audio player radi
    Video player nece!
    Cim pustim bilo koji video fajl, CPU usage se popne do neba, kursor se pomera na svaku trecu sekundu, ako dovoljno dugo cekam mozda i cujem zvuk iz videa, ali slika nikako.

Sagnem glavu dole i restart "na dugme" ...

*probao sam i sa drugim programima (BS player, Media player Clasic) i bez K-lite codec packa, vec samo ffdshow...
  • O.K. rekoh sebi, ovo je zbog osakacenog Win-a ...
    Instaliram pre koji sat nov, standardni Win XP Pro + SP3 ... drajveri + programi.
    Ista prica:
    Audio radi!
    Video nece!

interesantno je da mi youtube klipovi rade...

Konfiguracija:
AMD Atlon XP 1,8 GHz
768 RAMA
G-force 6200
Sistem stabilno radi (za sada) sem pomenutog problema, naravno 🙁

Poslednja izmena:
U kom modu ti radi HDD?
Da se nekim slučajem nije prebacio u PIO ?

youtube klipovi nemaju veze sa kodecima. Probaj da skineš najnovije drajvere za zvučnu i instaliraj KMPlayer, za njega ti nije neophodna nikakava dodatna intalacija kodeka.

Skini program GSpot pa idi na "Proposed codecs solutions and tests" (ili "Render" u starijim verzijama) i vidi šta koristi za renderovanje videa.

a ako sve to ne upali, nadji neku normalnu verziju windowsa... ne znam sto si skidao verziju koju je neko sakatio po svojim potrebama...

Instaliraj WMP11,BS i GOM Player........ i to je to 🙂

a ako sve to ne upali, nadji neku normalnu verziju windowsa... ne znam sto si skidao verziju koju je neko sakatio po svojim potrebama...
Ne čitaš pažljivo, rekao je da je posle instalirao normalan Win.

Pokusaj da na klot windowsu sa drajverima pustis neki video fajl. WMP bi trebao da ti otvori neki wmv fajl ako imas.

Jedan moj poznanik ima isti taj problem vec odavno. Konfiguracija se malo razlikuje Sempron i Ati 1550. Pokusali smo sve zivo sto ovde pise i jos mnogo toga i nista. Cak sam mu ja donosio moju karticu i Windows instalirali i nista.
Ne radi sto neko rece ni klot. Sve ostalo radi normalno programi , igre samo video nece. Eto bar da znas da nisi jedini sa tim problemom.

Pozdrav svima, hvala na odgovorima.
Uradio sam kako je i predolozeno, evo rezultata 🙂

U kom modu ti radi HDD?
Da se nekim slucajem nije prebacio u PIO ?

Uz moje skromno znanje o istom ... i cackanju na netu izgleda da nije

"DMA if avaible" sto i na Primary IDE i Secondary i na Master DMA Controller

youtube klipovi nemaju veze sa kodecima. Probaj da skineš najnovije drajvere za zvucnu i instaliraj KMPlayer, za njega ti nije neophodna nikakava dodatna intalacija kodeka.

VLC player takodje ima integrisane kodeke u sebe, tako da sumljam da je do toga problem.
To se desavalo i sa proslim Windowsom! Ne kapiram kako je moguce 🙁

Skini program GSpot pa idi na "Proposed codecs solutions and tests" (ili "Render" u starijim verzijama) i vidi šta koristi za renderovanje videa.

Dobra ideja 😉
Skinuo sam Gspot odmah, stavio neku seriju i imao sta da vidim.
Nema Xvid kodeka. Sada sam ga skinuo, res racunara, pokrenem fajl u nadi da ce da radi, cvrc ...
Ponovo upalim Gspot, prijavljuje video codec (Xvid) sve okej, ali kaze da audio codec not installed!

Rec je o ovom: "0x0055 MPEG-1 Layer 3" 48000Hz 96 kb/s tot , Joint Stereo

edit:instalirao sam i njega, WMP 11 mi je ponudio da to sam uradi ...
problem nije resen 🙁

Gde njega da nadjem ? :trust:

Instaliraj WMP11,BS i GOM Player........ i to je to 🙂

Sto bi to resilo problem ?
Evo sada skidam poslednji WMP!
Setio sam se da ga nemam instaliranog (iako je navodno genuine) 😡
skida se...
edit: instalirao sam, problem nije resen 🙁
Pokusaj da na klot windowsu sa drajverima pustis neki video fajl. WMP bi trebao da ti otvori neki wmv fajl ako imas.

Klot ?

Poslednja izmena:
Da li si instalirao chpset drivere? Proveri u Desktop/Properties/Advanced/Troubleshoot da li je slider pomeren na Full i da li je stiklirano Enable Write Combiniing.

Proveri BIOS.. mozda nesto nije u redu sa AGP podesavanjima. Kako ti radi neki 3D?

Nisam instalirao chipset drajvere, jer mi je receno da su ti moji chipseti matori i da samo mucim OS instaliranjem drajvera za nesto sto Win sam instalira ...

VIA drajveri su u pitanju, jelte ...
KT400 ploca je u pitanju ...

starije igrice mi rade ...
youtube takodje ...

Poslednja izmena:
Ako iskljucivo video pravi probleme onda su uzrok pogresno izabrani kodeci ( forsiranje najnovijih verzija ).

Okej, ako budem radio format nov, moze li me neko ultimativno posevatovati sta da instaliram od kodeka ?

nezgodno pitanje, da ...

Jos 3 pitanja:

1) imam particiju na hdd-u koja je FAT32
My computer > C: (desni klik) > format

Namestim file system NTFS, medjutim win ne zavrsi format vec ispise "Windows was unable to complete the format"

Zasto ?
Kako drugacije to da uradim ?

2) Svaki program zapise makar nesto u registy ... zar ne ?
Da li ima smisla da ih instaliram na drugu particiju (od one na kojoj mi se nalazi Win) ?
Pitam jer bi mi znacilo da ne instaliram stalno programe prilikom svakog formata C:

3) Sta se cuje iz kucista kada pomeram misa (ili ponekad ako u youtube stavim video u full screen) ...
Ima li resenja tome ?
Graficka je nVidia 6200
pomalo iritira, jer se cuje ako je tisina u sobi ...

ne salim se 😀

Poslednja izmena od urednika:
Nisam instalirao chipset drajvere, jer mi je receno da su ti moji chipseti matori i da samo mucim OS instaliranjem drajvera za nesto sto Win sam instalira ...

VIA drajveri su u pitanju, jelte ...
KT400 ploca je u pitanju ...

starije igrice mi rade ...
youtube takodje ...

Instaliraj čipset drajvere. Win XP je stariji od VIA KT400 i nema ih u instalacionom paketu.

Poslednja izmena:
Napiši ime tvoje matične ploče. Drajvere za čipset skini sa njihovog sajta. VIA KT400 - mislim da je to pakovanje VIA 4 in 1 (pre hiperion a).

Probaj da instaliraš Win na NTSF

Kako misliš

1) imam particiju na hdd-u koja je FAT32
My computer > C: (desni klik) > format

Win se instalira tako što se butuje win, a zatim se particije brišu, kreiraju nove i naravno formatiruaju po izboru NTSF ili FAT. Izaberi NTSF

Ja lično ne instaliram kodeke na mom računaru. Instaliram samo KMPlayer (poseduje sve kodeke), eve ti link gde je dosta pisano o njemu.

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=121393&highlight=kmp

Skinuo sam Gspot odmah, stavio neku seriju i imao sta da vidim.
Nema Xvid kodeka.
Nema veze što ga nema, može to da renderuje DivX, može ffdshow. Ako je postavljeno da renderuje npr. ffdshow naravno da se neće pojaviti XviD u GSpot-u jer on pokazuje čime je zaista renderovan video.

Ali, pre svega toga počni od chipset drajvera, kao što već ljudi rekoše.

Ako reinstaliraš, onda "ultimativno" instaliraj samo ffdshow (ne nikakav codec pack!) pa vidi šta se dešava.

Glede wmv, ja sam drečavo razmrljanu reprodukciju rešavao instaliranjem onog paketa WM codec-a, koji sam ovde milion puta spominjao. Onda je neko, mislim kutija, pitao za isto i reče da mu ni to nije pomoglo. Nedavno se meni isto desilo i shvatio sam gde je problem, instaler neće novije verzije dll-ova da zamenim starijim. Meni je to zaista mučno i ne sviđa mi se, ali jedini način da mi wmv uvek radi kako treba je da ručno nove dll-ove zamenim starim.

Poslednja izmena:
Problem je resen.
Hvala svima koji su nasli vremena da odgovore!
Najbolji ste 🙂

Potrebno je bilo samo instalirati odgovarajuce VIA drajvere :smoke:

moze lock.

Poslednja izmena od urednika:
Ne može lock, možda će neko imati neki sličan ili srodan problem.

Pa naravno, ti si hteo zombija, dusu si zaboravio da mu dodas 🙂

Nazad
Vrh Dno