Šta je novo?

J&W MINIX-6150SE-UC3

stukolovac

Cenjen
Učlanjen(a)
17.01.2011
Poena
169
Razmisljam da kupim ovu plocu pa reko da pitam ima li neko iskustva sa njom?

Treba mi neka micro gaming masina nosio bi je za inostranstvo

Sa tom plocom bih upari nekog Phenoma ll Gigabyte 6950 OC LCPower 6650GP3 i CM Elite 120 Advanced

Prvo sam mislio da uzmem Intela G540 ali nikako ne mogu da nadjem neku jeftinu miniITX plocu za njega a da ima slot za grafiku

Meni ona nekih godinu dana služi kao HTPC i kao download mašina i nisam imao nikakvih problema sa njom.

Na njoj su mi Athlon X3-445, 4GB DD3-1333, Radeon 6450, Crucial m4 64GB i još stari 2.5" 160gb za torrent-e, sve spakovano u miniITX Silverstone Sugo SG05B sa njegovim 350w napajanjem. Inače, imao sam tu jedno vreme Radeon 6770, ali sam shvatio da se uopšte ne igram na TV-u pa sam zamenio grafiku. Instaliran je Win 7 64bit.

Ploča radi sasvim fino i stabilno, nisam imao nikakvih problema u radu, a ponekad radi i nekoliko nedelja bez gašenja. Čak sam je jedno vreme koristio kao ESXi 4.1 server i savršeno je lepo radila.

Dobro je što na ploči ima konektor za digitalni izlaz za zvuk, pa sam malo prepravio backplate i izveo coax, povezana mi je na Marantza preko njega i sasvim lepo svira (nema šuma pošto jelte ide preko digitalnog izlaza, za kvalitet analognih izlaza nemam pojma pošto ih nisam upotrebljavao),

E sad, čipset je mator ko Biblija, mada je jedina posledica koju osećam zbog toga to što mu je SATA kontroler dosta spor i M4 mi daje dosta loše rezultate, ali je i dalje brži nego bilo koji HDD, tako da sem u benchmark-ovima to ne osećam.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru🙂 Samo mi je vazno da ploca fino radi bez nekih bagova SATA i nije toliko bitan posto i ja planiram da ubacim ssd

Da dodam da se nisam igrao sa OC-om, pa tu ne mogu da ti pomognem.

Probao sam i otključao svoj X3 u X4, ali mi se nije sviđalo što ne vidim temperaturu procesora tada i što mi je kuler radio na većem broju obrtaja, a to ne želim u HTPC-u pa sam ga ostavio kao X3. Za kuler sam uzeo onaj box od Phenom II sa dva hp-a, pa sam na njega umesto standardnog namontirao AC 80mm PWM.

Ne bi se ni ja igrao sa OC-om nema potrebe Phenom moze da gura 6950 bez problema

Sad gledam koje bi kuciste uzeo CM je dobar ali je malo veci najvise mi odgovara Sugo 05 ali ne moze da stane 6950 a grafiku ne bi menjao

Viđao sam da su ljudi stavljali solidno velike grafike u SG05, ali nisam siguran da može 6950, ne znam koja je verzija pošto ih ima više.

Generalno u SG05 bolje pašu one grafike kojima su konektori za dodatno napajanje sa gornje strane, a ne napred.

Za jače grafike postoji i SG05B sa 450w napajanjem, meni ta varijanta nije trebala.

Evo kako staje veće grafike u SG05B:

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18259304

photo1qu.jpg

Napomena: u pitanju je Sapphire 6950 koja ima malo kraći PCB od referentne, za referentnu ne bi imao mesta bez sečenja unutrašnjeg lima iza prednje maske.

Inače videh da staje i 7970 uz mali mod :d

1.jpg

Poslednja izmena:
Haha al je zbudzio 7970 🙂

Ovakva je moja grafa i nema sanse da stane dok u Sugo 07 staje glat ali je mnogo para

Prilozi

• GIGABYTE_Radeon_HD6950_GV-R695OC-1GD.webp
    GIGABYTE_Radeon_HD6950_GV-R695OC-1GD.webp
    24.7 KB · Pregleda: 67
To nije grafička, to je taraba 🙂

A za SG07 se slažem, nisu bili kalibrisani kad su mišljali cenu. Malo sam ti gledao danas, skroz je jadan izbor ITX komponenti u zemlji, još gori nego kad ja sklapah ovo moje čudo.

Ma ne bi se ja ni zezao sa ovim cudom ali mi treba neki mali komp da stane u putnu torbu

Jedino mi ostaje CM Elite 120 posto od SilwerStona nema sta ni da se kupi danas sam gledao

da li moze da se undervoltuje 955be i da se stavi na ovu plojku, posto je on 125w tdp a plojka 95w tdp...?

Meni radi Athlon II X3 450 na njoj, OC-ovan na 3.5 i sa otključanim 4-tim jezgrom. Nisam doduše dugo tako držao, zbog tišine i senzora sam vratio procesor na stock.

Samo ti 955 nije na spisku podržanih procesora, koliko vidim najjači podržani je Phenom II X4 945:

http://www.jwele.com/motherboard_detail.php?941#_cpu

Poslednja izmena:
pa zato i pitam, al kontam da je lakse uzeti neki 95w am3 nego experimentisati... 😉

Nazad
Vrh Dno