Šta je novo?

J&W 790GX Extreme

Expansion Slots

1. 1 x PCI Express x16 slot, running at x16 (PCIEX16_1)
2. 1 x PCI Express x16 slot, running at x8 (PCIEX8_1)

GA-MA790X-UD4

Da li ima nade da je na J&W 790GX EXTREME nesto doradjeno,da se smanji zagrevanje naponske sekcije(nije ih bilo u Srbiji neko vreme,a vidim stize nova kolicina)?:sceptic:

na njihovom sajtu nema nista o promeni bilo kakvoj na ovoj ploci, tako da ne verujem...

Da li ima nade da je na J&W 790GX EXTREME nesto doradjeno,da se smanji zagrevanje naponske sekcije(nije ih bilo u Srbiji neko vreme,a vidim stize nova kolicina)?:sceptic:

Kada stize ta nova kolicina? Pin?
Moze na PM...

monteboj je rekao da je ta ploca problematicna za voltaze preko 1.5+V, cini mi se. :trust:
Meni je to OK jer mi ionako ne trebaju voltaze za extremni o/c .

Ovaj ASUS M4A79 Deluxe moze do 1.9 V za CPU ali ne znam koliko moze za memoriju a i pitanje koliko Phenom II moze da idrzi napona ?!?
Da li ide preko 1.6 V i koliko dugo ...

Kada stize ta nova kolicina? Pin?
Moze na PM...

monteboj je rekao da je ta ploca problematicna za voltaze preko 1.5+V, cini mi se. :trust:
Meni je to OK jer mi ionako ne trebaju voltaze za extremni o/c .

Kod mene je vec na 1,48-1,49 V,za 3,5 ghz,a alav sam,hocu jos...:d

U svakoj korpi sa jajima mora biti neki mucak(narodski receno),mozda je monteboy-u zapao tako neki mucak primerak ploce koji pregreva vrm.Bar se nadam,jer se dvoumim izmedju ove J&W i one Gigabyte 790X koju je neko spomenuo u predjasnjim postovima.

Postavio sam pitanje J&W podrsci u vezi mogucnosti otkljucavanja X3 720BE (X3->X4) i dobio sledeci odgovor: :D

Dear mr. Medic:

Greeting and have a good day for you, thanks for your interesting to our product; currently, we don’t have the CPU which can be unlocked, so not to modify a new bios for support the function at shortly time; but will update a new bios to support in near future; thanks

Best Regards

Neil.tang(Oversea FAE)

J&W Electronics Co.,Ltd.

Mobile Tel: 13928474963

Office Tel: 86-755 82734468

Email: [email protected]

MSN : [email protected]

Poslednja izmena:
Postavio sam pitanje J&W podrsci u vezi mogucnosti otkljucavanja X3 720BE (X3->X4) i dobio sledeci odgovor: :D

Dear mr. Medic:

Greeting and have a good day for you, thanks for your interesting to our product; currently, we don’t have the CPU which can be unlocked, so not to modify a new bios for support the function at shortly time; but will update a new bios to support in near future; thanks

Best Regards

Neil.tang(Oversea FAE)

J&W Electronics Co.,Ltd.

Mobile Tel: 13928474963

Office Tel: 86-755 82734468

Email: [email protected]

MSN : [email protected]

Licho sam pocheo,ali i zavrshio sa J&W plochama zauvek.A kada prochitate ovakav odgovor onda vam je i jasno zbog chega.Pocheli su sa recimo nekim osrednjim kvalitetom i povoljnijim cenama u odnosu na konkurenciju....shto je vreme odmicalo,tako su cene ishle nagore a kvalitet opadao..
I zamislite...ma ne morate da zamishljate,samo prochitajte "taj" odgovor.Nemamo CPU koji mozhe da se otkljuchava i....ma daj ...ovakav jad.,tugu i bedu u zhivotu nisam video!

Kod mene je vec na 1,48-1,49 V,za 3,5 ghz,a alav sam,hocu jos...:d

U svakoj korpi sa jajima mora biti neki mucak(narodski receno),mozda je monteboy-u zapao tako neki mucak primerak ploce koji pregreva vrm.Bar se nadam,jer se dvoumim izmedju ove J&W i one Gigabyte 790X koju je neko spomenuo u predjasnjim postovima.

Nazhalost sve kolichine koje sam dobio su bukvalno razgrabljene...mislim na GA-MA790X-UD4.
Sachuvao sam jednu za drugara,te cemo u ponedeljak zajedno da sastavimo ovu plochu i AMD Phenom II X3 720...pa cu vam preneti utiske.
Ko ipak bude zheleo .. u Pin dolazi 10 komada J&W JW-790GX-EXTREME plocha danas.

Nazhalost sve kolichine koje sam dobio su bukvalno razgrabljene...mislim na GA-MA790X-UD4.
Sachuvao sam jednu za drugara,te cemo u ponedeljak zajedno da sastavimo ovu plochu i AMD Phenom II X3 720...pa cu vam preneti utiske.
Ko ipak bude zheleo .. u Pin dolazi 10 komada J&W JW-790GX-EXTREME plocha danas.

Prijavi kako se ponasa GA sa X3 720 BE,obavezno.Uzeo sam u razmatranje i DFI LP JR 790GX-M2RS.Ako neko ima nekih iskustava sa ovom DFI mb,bio bih zahvalan ako iznese utiske.

Prijavi kako se ponasa GA sa X3 720 BE,obavezno.Uzeo sam u razmatranje i DFI LP JR 790GX-M2RS.Ako neko ima nekih iskustava sa ovom DFI mb,bio bih zahvalan ako iznese utiske.

O DFI imas iskustva u temi koja se zove DFI 790FXB itd.itd. prvo je Monteboy izneo iskustva i sada i mi ostali koji imamo kontakta sa tom plocom iznosimo iskustva, mene ako pitas, najbolja ploca za te pare za AMD trenutno, DFI su ipak kraljevi za overklok.

O DFI imas iskustva u temi koja se zove DFI 790FXB itd.itd. prvo je Monteboy izneo iskustva i sada i mi ostali koji imamo kontakta sa tom plocom iznosimo iskustva, mene ako pitas, najbolja ploca za te pare za AMD trenutno, DFI su ipak kraljevi za overklok.

Covek je pitao konkretno o DFI LP JR 790GX-M2RS ploci tako da tvoja iskustva sa FXB nisu bas nesto od pomoci.
Ova ploca je po svemu slicna sa DFI 790GX, osim sto je uATX i ima 2 PCI slota manje. Koliko sam nasao na netu isto se ponasa pri o/c-u.

Meni licno (kao korisniku koji ne ganja extremni o/c, znaci nesto tipa 3.2-3.4GHz) je dovoljna neka jeftinija AM2+ ploca tipa Biostar TA790GX XE kao prelazno resenje do DDR3. Ova DFI LP JR 790GX-M2RS mi djeluje bas preskupo! Da je 90-ak Eura razmislio bi, ovako-nista!

A i ova ploca nije za ovu temu jer je offtopic ;)

Poslednja izmena:
Ljudi, molim vas za pomoć.

Sklopio sam potpuno novu konfiguraciju:
J&W 790GX EXTREME
Athlon X2 7750 BE Box
Geil Black Dragon 2x2GB /800MHz CL 5-5-5-15
Blueberry 500w
DVD

Upalio sam mašinu prvi put i sve je počelo OK, na ploči se na dijagnostičkom displeju izređala masa kodova i na ekranu se ispislo ono: replace disk or insert boot...and press any key. Ubacio sam insatacioni WIN i potvrdio. Komp je počeo da radi i posle nekoliko sekundi ispisao problematičnu sliku, vertikalne crtice. Nakon toga se monitor ugasio a reset taster nije radio. Od tada, na svako paljenje kompa, na dijagnostičkom displeju se odmah ispiše kod 88 i neće da butuje - upale se sve diode i zavrti kuler i drlja hard, ali bipa i paljenja monitora nema.
Sve sam probao sa CMOS-om ,džamperima, vađenjem i zamenom mesta memorije, isključivanjem harda, potpunim vađenjem memorije, čak sam i procesor izvadio, ali ništa, uvek isto - kod 88.

Pada mi napamet nekoliko stvari:
1. ploča ima slot za 8-pinski dodatni +12v, a moje napajanje mi daje samo 4-pinski. Da procesoru ne manjka malo struje?
2. da li bi možda proradio sa drugom memorijom (ako se dokopam neke pločice, probaću i to)
3. da nije vrisnuo procesor?

Pomoć.
Hvala.

Ljudi, molim vas za pomoć.

Sklopio sam potpuno novu konfiguraciju:
J&W 790GX EXTREME
Athlon X2 7750 BE Box
Geil Black Dragon 2x2GB /800MHz CL 5-5-5-15
Blueberry 500w
DVD

Upalio sam mašinu prvi put i sve je počelo OK, na ploči se na dijagnostičkom displeju izređala masa kodova i na ekranu se ispislo ono: replace disk or insert boot...and press any key. Ubacio sam insatacioni WIN i potvrdio. Komp je počeo da radi i posle nekoliko sekundi ispisao problematičnu sliku, vertikalne crtice. Nakon toga se monitor ugasio a reset taster nije radio. Od tada, na svako paljenje kompa, na dijagnostičkom displeju se odmah ispiše kod 88 i neće da butuje - upale se sve diode i zavrti kuler i drlja hard, ali bipa i paljenja monitora nema.
Sve sam probao sa CMOS-om ,džamperima, vađenjem i zamenom mesta memorije, isključivanjem harda, potpunim vađenjem memorije, čak sam i procesor izvadio, ali ništa, uvek isto - kod 88.

Pada mi napamet nekoliko stvari:
1. ploča ima slot za 8-pinski dodatni +12v, a moje napajanje mi daje samo 4-pinski. Da procesoru ne manjka malo struje?
2. da li bi možda proradio sa drugom memorijom (ako se dokopam neke pločice, probaću i to)
3. da nije vrisnuo procesor?

Pomoć.
Hvala.

Hehehe, stavio si Kumu, koja je furuna, na Bluberry napajanje, svaka cast...

Ccc
Nije to napajanje od 500W, oni koriste trik da se model zove p4-500w (petsto duplo v), u stvarnosti nema ni pola od te snage (ono sto sam ja imao je bilo ~230W, a zvalo se 400w, sad ne znam da li su samo promenili nalepnicu ili je tvoje malo jace).

Hehehe, stavio si Kumu, koja je furuna, na Bluberry napajanje, svaka cast...

Cemu sarkazam ili mi se cini :trust: To sto je "furuna" ne znaci da vuce 150W i grije ko platna na sporetu :p

Cini mi se da covek nije spomenuo diskretnu grafiku pa pretpostavljam da koristi integrisanu na JW. Za to sto on ima taj Blubery je dovoljan pa da ima i 300W. Mada moze da pravi problem sto se moze provjeriti.

@Dz08: Sta u uputstvu pise za kod "88"?

Poslednja izmena:
I ja mislim da bi trebalo makar da upali mašinu , ajde da je čovek radio overklok pa da je sistem nestabilan . Ja sam na kung fu 450 w terao M2N -e sli x2 3800+ 6600 gt hard dvd cd 2 Gb ram klok 2.4 i radilo je bez zakucavanja restarta tako da ovo mora da radi .

Cemu sarkazam ili mi se cini :trust: To sto je "furuna" ne znaci da vuce 150W i grije ko platna na sporetu :p

Cini mi se da covek nije spomenuo diskretnu grafiku pa pretpostavljam da koristi integrisanu na JW. Za to sto on ima taj Blubery je dovoljan pa da ima i 300W. Mada moze da pravi problem sto se moze provjeriti.

Koristim integrisanu grafiku. Ono što sam odmah primetio je da ploča ima 8-pinski konektor za dodatnih +12 na procesoru, a ja sam mu ubo samo 4-pinski jer toliko ima na napajanju. Međutim, u uputstvu ploče su objasnili oba slučaja, tj., može da se koristi i 4-pinski i 8-pinski. E sada, ne znam da li je taj 7750 baš zahtevan.

U proteklom periodu sam sklopio 3 konf sa 790GX (Biostar ploče), ali su na njima bili 5200+ i 8450. Sve konfe rade perfektno svo ovo vreme, a vlasnici su izabrali još lošija kućišta i napajanja.

Za kod 88 nigde ništa ne piše, osim što je dečko na forumu pcberze imao apsoluto isti problem sa istom pločom i procesorom (tamo ne piše rešenje), našao sam i još nekoliko slučaja sa kodom 88 na DFI pločama po svetu, ali takođe bez rešenja.

Nosim danas komp u VIP (ploča je kupljena kod njih), rekli su mi da će da ga nakače na jače napajanje.

Javljam šta je bilo. Ako neko ima još neku ideju, dobrodošao.

Poslednja izmena:
Izgleda da ima još kupaca sa istim problemom evo odgovora od satrane J&W liku koji je imao problem sa istom pločom citiram ,,Please adjust the JBIOSSLC jumper to 2~3 and then try whether can boot from backup bios; if can boot, then restore the master bios;,,

Zato sto imam doticni procesor, i zadovoljan sam njime, s obzirom na to koliko kosta, ali ne znam kako cu letos da ga ohladim!?? Veliki je potrosac i treba mu kvalitetnije napajanje, rizik je taj Bluberry i njemu slicna napajanja...

Kao da ga ohladish... Uzmi TT SOnic Tower i jednu 12ticu da duva i veruj mi bicesh prijatno iznenadjen temperaturama...Naranvno default napon

Kao da ga ohladish... Uzmi TT SOnic Tower i jednu 12ticu da duva i veruj mi bicesh prijatno iznenadjen temperaturama...Naranvno default napon

Hehe, hvala na savetu, ali za druga sam bas i odabrao bio taj kuler, ne znam da li si video onaj test za PII 920 sto smo odradili, samo sto smo stavili dve 12-ce, tako da bih i tebi preporucio dva komata ventilatora, tu se tek razmahne taj TT sonic! :)

Ma rekao sam to jer me mrzi da na Kumu stavljam neki jaci kuler od ovog Titana, no videcemo, verovatno cu morati, zarad tisine...

Komp je bio u VIP-u.
Probali smo drugu memoriju, drugo napajanje (sa svih 8 pinova na dodatnih +12) i drugi procesor (athlon 4600), ali ništa, i dalje isti kod 88. Uzeli su ploču na reklamaciju.

Nismo probali da mu ubacimo diskretnu grafiku.

Iz VIPa su potvrdili da je otišla ploča, uvažili su reklamaciju. Problem je što nemaju drugu već neko vreme (mislim da ih uvozi PIN), tako da uzimam pare i kupujem Biostar TA790GX 128, provereno radi na drugim mašinama. Jedino ne znam kako će da se upari sa 7750. Ako neko ima iskustva, molim neka napiše.

Uparice se bez problema. I trebao bi da izvuces lep OC.

Nazad
Vrh Dno