Šta je novo?

izvozimo pamet...

Svaka cast za ovaj post :)
Samo se u jednom ne slazem sa tobom
Privatni fakulteti i jesu sprdacina kod nas - zamisljeni su tako da ih razmazeni mamini i tatini sinovi zavrse sto pre bez po muke i dobiju neku diplomu, naravno sve to ako imas para - cast izuzecima ali oni su u manjini, kao i svuda uostalom ;)
To me neodoljivo podseca na sistem najkorumpiranije i najsmesnije vise skole u Beogradu a i sire - Visa poslovna, gde imas nezvanicni cenovnik ispita (ono informacija iz prve ruke, cimer se skolovao za carinika na doticnoj skoli :d), mislim dalje nista ne reci.... :smoke:

Isto je do pre par godina bilo i sa Višom poslovnom u Blacu i Višom ekonomskom u Leskovcu, sada ne znam kakvo je stanje.
Pa pazi na privatnim fakultetima nećeš naići na nekog profesora koji ima prolaznost studenata < 10%, dok svaki državni fakultet ima više takvih ''uskih grla'' koje niko ne može da reši. Nije normalno da završiš fax a da ništa ne znaš(tendencija privatnih fakulteta u Srbiji sada), ali nije normalno ni da studiraš 9 godina fakultet(pričam o proseku) a da je predviđeno 4 godine. E sad vi izvagajte koji ćete upisati. Pri tome prvi se plaća, a drugi je ''besplatan'':d

Nije bitno koji fakultet, drzavni privatni. Kod nas je problem KO ZAVRSAVA fakultete i KO PREDAJE na fakultetima.

nije ni obnovljiv resurs, ako je prosek inteligencije na pr 115 IQ, a ode vam na pr. 6% ljudi sa inteligencijom preko 140 IQ, potomke će ostaviti na drugom mestu, a ovde ostaje slabija baza gena, i tako iz godine u godinu, iz decenije u deceniju i dalje..

Poslednja izmena:
Izvozom se latentni lenjivci pretvaraju u radnike. Vi sad vidite gde je problem. :)

Nazad
Vrh Dno