Šta je novo?

Izvlacenje podataka

n_131

Slavan
Učlanjen(a)
16.09.2005
Poena
320
Imam jedan problem:
Na hardu na kome je sistem pao, tj ne moze vise da ucita windows su ostali neki podaci na sistemskoj particiji (NTFS). Podaci su svi na desktopu, ali je komp imao sifru na tom nalogu. Iz windowsa nema sanse da se otvori folder a tek nikako kopiranje. Kako ja sada da izvucem te podatke?
Vec sam probao sledece:
- iz dosa preko Volcov Commandera i ntfs4dos programa (relativni rezultati, prekopirao je neke fajlove a neke nije hteo ni da procita, mozda zbog dugackih imena ili tako necega)
- pokusao sam i skinuo sifru sa windowsa (pomocu onih programa na Hirens boot cd-u) ali nema nikakve veze, folder je i dalje nedostupan...
Ako neko ima neku ideju nek pomaze jer su podaci veoma bitni, a ne smem mnogo da experimentisem jer ne smem da rizikujem da ih izgubim...
Inace sistem koji je instaliran je Windows XP SP2, a hard je Maxtor 40gb i sve je naravno ispravno...

povrzi hard na drugi kompjuter i iskopiraj podatke preko total commandera. Nisam bas razumeo, ali ako ti je folder bio zasticen sa lozinkom onda total commander ti moze pomoci. imeno jedan moj drug je imao folder zasticen sa lozinkom preko neki program i preko windows explorera se nije mogao otvori bez lozinku, ali preko totala mislim da se nije otvarao ali sam iskopirao fajlove u drugi folder bez problema.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da preuzmes vlasnistvo nad tim folderom - take ownership. Evo sta treba raditi:

1. Kada kliknes desnim tasterom na taj folder moras imati SECURITY tab, ako nemas onda uradi ovo:
http://support.microsoft.com/servicedesks/ShowMeHow/304040.asx

2. Zatim prati ovo Microsoftovo uputstvo korak po korak:
http://support.microsoft.com/?scid=kb;en-us;308421&x=14&y=12

I to bi trebalo da bude to!

Inace ako samo pojedina dokumenta nisi u mogucnosti da presnimis, naprimer iz MS Office-a, moguce je da u nazivu imaju nasa slova, jedan od nacina da ih iskopiras je da instaliras Word 2003 i iz njega OPEN, pa u tom dijalogu editujes imena i sva nasa slova prepravis...

Uradi quick format, pa posle nekim programom za unerase povrati podatke!

@Wizz super, resio sam probleme... Hvala...

Ovo je vec za Crne bisere.

Mada si resio problem, ali nema veze.
Ja sam imao isti problem kao i ti, a resio sam ga tako sto sam zasticenu particiju konvertovao u FAT32, a onda bez problema pristupio podacima.

Resenje je vrlo elegantno i ima mnogo smisla, pozdrav drago mi je da se neko intereresuje i ramislja malo vise, samo tako a na komentarese puno ne obaziri

Objasni malo bolje. Da li se time uklanjaju zastite? Iskreno, ja ne bi smeo ovo da radim ako znam da imam vrlo vazne podatke na particiji.

svuda ti je diferenciraj pa integrali, a uostalom pitaj coveka koji je uradio. Ono sto ja mogu da ti kazem da zavisi od programa koji koristis, neki i ne mare za to sto ima zakljucane foldere ali ovaj gambit je dobar zato sto su svi fajlovi za najveci broj programa "samo obrisani" jer je particija identicna onoj od pre samo su podaci obrisani, tj struktura ce biti ista a program se nece zbunjivati postojeceom particijom. Par puta sam imao slucaj da nije moglo drugacije ( kod nekih raidova tj njihovih imagea)
Nikola

svuda ti je diferenciraj pa integrali, a uostalom pitaj coveka koji je uradio. Ono sto ja mogu da ti kazem da zavisi od programa koji koristis, neki i ne mare za to sto ima zakljucane foldere ali ovaj gambit je dobar zato sto su svi fajlovi za najveci broj programa "samo obrisani" jer je particija identicna onoj od pre samo su podaci obrisani, tj struktura ce biti ista a program se nece zbunjivati postojeceom particijom. Par puta sam imao slucaj da nije moglo drugacije ( kod nekih raidova tj njihovih imagea)
Nikola

Ali u ovom slucaju je bio obican problem sa zakljucanim folderom u kojem su VAZNI PODACI nad kojim je jednostavno trebalo "preuzeti vlasnistvo", zasto savetovati coveku da formatira disk sa vaznim podacima i onda radi recovery, kada postoji prirodno resenje (koje je ocigledno i pomoglo) dokumentovano na Microsoft-ovom sajtu?

obrisano sa CTRL+DEL

Kako da vratim image fajlove igrice DUNGEONS&DRAGONS koje sam pre 5 dana obrisala ovom komandom.
Instalirala sam Get Data Back i pokušala da nađem igricu nakon skeniranja tog programa, ali se uopšte ne snalazim sa programom.
Molim (ako neko ima volje) malo detaljnije objašnjenje.
Uzgred, probala sam i Recovery My files.

Poslednja izmena:
Za ove i slicne probleme kao i mnoge druge, kao resenje moze da posluzi "Hiren's Boot CD". Uklanja sifre koje su zaboravljene, radi sa NTFS particijama, undelete i jos brdo, brdo drugih korisnih stavri. Resava dosta problema tako da vredi ga isprobati. Disk je bootabilan tako ostaje samo da selektujete ono sto vam je potrebno.

isto tako ima gomila programa koji mogu da zeznu stvar tako da ih treba koristiti pazljivo...

Nazad
Vrh Dno