Šta je novo?

"Izvlačenje" ikonica iz raznih programa

Hardcore

Čuven
Učlanjen(a)
18.11.2003
Poena
619
Imam jedan stariji program, Icon Snatcher, koji to radi, ali ne iz svih programa (najčešće ne može iz novijih 😡 ). Znate li za neki program koji "čupa" ikonice iz ma kog programa? ,)

Microsoft Visual Studio 🙂
Al ozbiljno...

ili barem Resource Hacker...

Ne zaboravite jednu stvar, EXE ne bi trebalo da bude pakovan nekim packerom (UPX i slicno, cisto da ne bude zabune).

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Microsoft Visual Studio 🙂
Al ozbiljno...

ili barem Resource Hacker...

Rekao bih da je Voodoo u pravu...

Icon Viewer jeste "lep" program, ali kao i socijalizam: lepo zamišljeno ali ne funkcioniše (...baš najbolje).
Evo probajte da izvučete SVE (ne samo onih par koje i stari Icon Snatcher može) ikonice iz npr. novog Mozilla Thunderbirda (to je prvi program sa kojimm sam probao i na kom je I.V. pao)...

Lukija je napisao(la):
Ne zaboravite jednu stvar, EXE ne bi trebalo da bude pakovan nekim packerom (UPX i slicno, cisto da ne bude zabune).
Ako je spakovan sa UPX-om, tu nema problema; treba ga raspakovati kucanjem u komandnoj liniji:

upx -d imefajla.exe

Za ostale konsultujte help 🙂

Ima i onaj program, Microangelo. Cini mi se da je on bio jedan od najboljih.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Ako je spakovan sa UPX-om, tu nema problema; treba ga raspakovati kucanjem u komandnoj liniji:
`
upx -d imefajla.exe

Za ostale konsultujte help 🙂

Malo OT, recimo na poslu dobijam SW pisan u Delphi-u koji je pakovan UPX-om, i desava se da program puca na nekim mestima, upx -d resava problem. Postoje neki trikovi kojima se moze zeznuti upx tako da ne moze da ih raspakuje ali to je vec OOT. Inace nije UPX jedini, ima i ASPack , FSG packer .....

Pretpostavljam da ti treba odgovor za pucanje programa pakovanog upx-om?

1. Moze biti da je program lose napisan, tj. neoptimizovan i nestabilan sam po sebi
2. Posto si rekao da otpakivanje upx-om resava stvar, rekao bih da je do memorije (opterecenja iste), jer se zapakovani exe raspakuje u nju prilikom pokretanja, a ako ga otpakujes pre pokretanja, ne zauzima dodatni RAM, koliko god to bilo 😉

Ja bih rekao da je ovo drugo

1. mozda ali nije bitno (sada radi ono sto nije radilo)
2. ne (desava se na drugim masinama a i memorija je OK)

Hardcore je napisao(la):
Icon Viewer jeste "lep" program, ali kao i socijalizam: lepo zamišljeno ali ne funkcioniše (...baš najbolje).
Evo probajte da izvučete SVE (ne samo onih par koje i stari Icon Snatcher može) ikonice iz npr. novog Mozilla Thunderbirda (to je prvi program sa kojimm sam probao i na kom je I.V. pao)...
pa, koliko to ima ikonica u TBirdu? Meni IV u TBirdu 1.0 pronadje 3 (u po 5-6 razlicitih "kvaliteta")...

ZoNi je napisao(la):
pa, koliko to ima ikonica u TBirdu? Meni IV u TBirdu 1.0 pronadje 3 (u po 5-6 razlicitih "kvaliteta")...

Možda grešim u terminologiji, ali mislio sam na ikonice ("sličice"!?) u toolbarovima. One su interesantne.

Imaš taster Print Screen, pa u Photoshopu iseckaš sve lepo i eto ti sličice 🙂
Za standardne ikonice moram da pronađem programčić koji sam nekad davno napravio u Delphi-u koji služi za čupanje ikonica iz exe i dll fajlova. Koliko se sećam ima i preview. Kad nađem, okačim

Hardcore je napisao(la):
Možda grešim u terminologiji, ali mislio sam na ikonice ("sličice"!?) u toolbarovima. One su interesantne.
aha! e, to je druga stvar: za tako nesto odlican je vec navedeni Resource Hacker! to su obicno slike (BMP, JPG, PNG...), koje ne mogu da se cupaju "chupachima" ikona 😉

Obratite paznju da ako pravite nesto sta biste zeleli da plasirate opet na trziste - neretko su ikonice takodje kopirajtovane, jer predstavljaju ili logo programa/firme ili prosto kao deo proizvoda. Zato postoji na netu sekcija "free art", koja nije ogranicena takvim stvarima - cisto da nemate problema kasnije.

IconSucker, izvlaci sve sto se izvuci moze

Nije frizijski, nego sprdanje sa svapskim engleskim; kao sto se engleski koristi u duhu srpskog "on the face of the place" ili "how yes no", tako je i ovo (losa) upotreba engleskog od strane svaba.

Nazad
Vrh Dno