Šta je novo?

Izrada turbo kartice za A500

Upravu ste, izgleda da ESC pocinje od A500+ (koja ima 1MB chip). Mada to sto sam rekao i dalje stoji (pojedine novije igre na A500 rade usporeno) posto imam A500 i A1200 i povremeno se igram nisam slep i nepricam napamet. Razumem kada neko kaze ma to je radilo besprekorno, to je samo zato sto nije vido tu istu igru na brzoj Amigi.

Ovom sam se forumu obradovo jako i viknuo majko ocu i ja ovako :)

Jel ispade ne$to na kraju sa projektom izrade akceleratorske kartice za A500?

Nažalost moje istraživanje se završilo kada mi je čovek odgovorio da nemože da napravi karticu a i pojedini delovi bi bili problem, slučajno sam naleteo na oglas i kupio A1200 sa PPC karticom, grafickom, kućištem, monitorem... Tako da to je to. Mislim da nije loše da se posvetimo nekim manje komlikovanim stvarima npr. izrada PS2 adaptera za misa (ovo je prava stvar, amigin miš je zastareo, neprecizan, nije optički već sa kuglicom koja se prlja...) ili izrada adaptera za PSX youpad sa kojim je prilično lakse igrati borilačke i platformske igre, fudbale... zatim USB adapter takođe za youpad-e, 56k eksterne modeme, štampače....

Trenutno se zanimam instalacijom OS-a 3.9 ako neko zna kako se to tacno radi odnosno kako se pravi disketa sa BlizKickom i CD-rom drajverima bio bih mu neizmerno zahvalan

Instalirao sam rom31 preko BlizKick-a i WBClassic radi odlicno, ali drajvere za CD nema sanse da namestim.... Napravio sam i Amiga video -> VGA adapter

Poslednja izmena:
Onaj tzv. 'silver box' ? A jel ima neko shemu kako napraviti RGB -> S-video adapter ?

Amiga Video to RGB Scart

Evo resenja ;)

Prilozi

• Amiga to SCART Cable.zip
    8.8 KB · Pregleda: 32
Hvala za shemu za scart, ali sam na ovaj mislio:

s-video_TV.JPG

Poslednja izmena:
Mislim da je to nemoguće, ako grešim neka me neko ispravim

e ***. sad sam video ali ne znam gde!
krenuo sam od http://www.amiga-hardware.com/ > links i negde sam video shemu... moraces da prekopas par sajtova...

postoji mod za A520 tv modulator koji daje composite i Y/C izlaze, ali posto nemam modulator, treba mi ovakva spravica :)...

Hvala kovacm, to jeste to, ali je nazalost covek uhakovao cip na A1200/A600 i sa njega povukao linije koje mu daju S-Video. Poslao sam mu mail da vidim da li je moguce napraviti eksterni konvertor iz RGB u S-Video...

Nazad
Vrh Dno